Dei Energy News

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Απανωτά μπλακ-άουτ βλέπουν για την Βρετανία τα επόμενα 5 χρόνια

Με απανωτά μπλακ-άουτ απειλείται η Βρετανία τα επόμενα πέντε χρόνια προειδοποιεί ο σύμβουλος επί ενεργειακών θεμάτων της τέως βρετανικής κυβέρνησης σερ Ντείβιντ Κίνγκ, εκτός εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ακολουθήσει πιο σωστή στρατηγική και ενισχύσει τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δη την πυρηνική.
Οι δηλώσεις αυτές γίνονται μία ημέρα μετά την δημοσίευση έκθεσης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για το μέλλον της ενέργειας στην Βρετανία στην οποία αναφέρεται ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν κινείται με τους ρυθμούς που θα έπρεπε για την αντικατάσταση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής πριν το τέλος της δεκαετίας.
Πρόκειται για τις μονάδες που λειτουργούν με βάση το πετρέλαιο και τον άνθρακα.
Εκτιμάται πως θα πρέπει να δαπανηθούν περί τα 320 δις. δολάρια μέχρι το 2020 για την ανέγερση νέων σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας.
Για τον σκοπό αυτό έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον δύο εταιρείες, πρόκειται για τις
Electricite de France SA και Centrica Plc.

Ο σερ Ντείβιντ Κίνγκ υποστηρίζει ωστόσο ότι η μετατροπή του όλου συστήματος σε "ανανεώσιμο" θα αποβεί "εξωφρενικά ακριβή διαδικασία" διότι θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη υποδομή υποστήριξης με φυσικό αέριο στην περίπτωση που δεν θα φυσάει ή δεν θα έχει ήλιο, για τον λόγω αυτό προκρίνεται η επιλογή της πυρηνικής ενέργειας.
Οι επισημάνσεις όμως αυτές έρχονται να αντικρούσουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Bloomberg New Energy Finance η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Βρετανία δεν θα "υποφέρει" από μία  "ηλεκτρική κρίση" εάν δώσει έμφαση στις ΑΠΕ, καθώς προβλέπεται έως τα τέλη του 2016 η χώρα να παράγει περισσότερα από 30 MW από φωτοβολταϊκά, αιολική και βιομάζα.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News