Dei Energy News

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή!


Ποινικές διώξεις για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή! Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ασκήθηκε από την εισαγγελία πρωτοδικών με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα στο περιοδικό «Επίκαιρα», τον περασμένο Ιούνιο.


Ο
εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Ορνεράκης άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος και αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας, που του παρέχει το Σύνταγμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξετάσθηκαν αξιωματικοί και διοικητές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), αλλά και πρόσωπα που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του πρωθυπουργού.


Ανάμεσα στις προπαρασκευαστικές ενέργειες, βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, εντάσσονται και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Υπενθυμίζεται ότι το
newpost.gr είχε αναδημοσιεύσει το ρεπορτάζ για το σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή. Σύμφωνα με έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ  υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φέρονταν να υποστηρίζουν ότι είχαν διενεργήσει αντιπαρακολουθήσεις και είχαν εντοπίσει ομάδα 20 ατόμων, που παρακολουθούσαν, τον τότε πρωθυπυργό. Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη ότι τα πρόσωπα αυτά ήταν μέλη ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News