Dei Energy News

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η εκτός έδρας εργασία είναι υπό διωγμόν

http://assedei.blogspot.com/2012/03/blog-post_24.html

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση εκτοεδριτών συνδικαλιστών με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας και το συμπέρασμα που αποκόμισα ήταν ότι η ΓΕΝΟΠ δεν πρόκειται να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ο τρόπος με τον οποίο διεκδικεί λύση είναι σε λάθος κατεύθυνση και περιπλέκει το ζήτημα.

Αναλυτικότερα η ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ περιείχε 

1) την επιστολή της ΔΕΗ προς τον Παπακωσταντίνου με την οποία ζητείται η έγκριση του υπουργού για την εφαρμογή της συμφωνίας που έγινε 2) ότι έκτοτε ( από τις 6 Μάρτη ) ο Ζερβός επανήλθε προς το υπουργό 3 φορές και η απάντηση ήταν …. να περιμένει, και 3) ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την ομοσπονδία από το να περιμένει την απάντηση από το ΥΠΕΚΑ αφού πρώτα βγάλει μια ανακοίνωση και ξαναπιέσει τον Ζερβό.

Η άποψη που κατέθεσα ήταν η εξής :


Το όλο ζήτημα δεν έχει τεθεί στην σωστή του βάση ώστε να βρούμε και την λύση του. Αυτό σημαίνει ότι, όσο δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την απόφαση της ΔΕΗ για το εκτός έδρας ως απόφαση που θέλει να παραδώσει τις εκτός έδρας εργασίες σε εργολάβους θα αναζητούμε λύση και θα εξαντλούμε τους συναδέλφους μας χωρίς αποτέλεσμα. Ακόμα και αν περάσει αυτή η συμφωνία ΔΕΗ-ΓΕΝΟΠ, θα έρθουν αύριο να την ξαναλλάξουν και θα τρέχουμε πάλι από την αρχή.


Η απόφαση της ΔΕΗ για το εκτός έδρας επικαλείται τον 3943/11 ενώ στις 10/11/11 που πήρε το ΔΣ της ΔΕΗ την απόφαση είχε αυτός ο νόμος καταργηθεί από τον 4024 που άρχισε να ισχύει από 1/11/2011. Η ΔΕΗ επειδή αποφάσισε για το εκτός έδρας με επιχειρηματικά κριτήρια και όχι με απαίτηση από νόμο έπρεπε να «δέσει» την απόφασή της με απόφαση υπουργού και γιαυτό και έκανε την επιστολή στο ΥΠΕΚΑ.


Η ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά σε αυτή την μεθόδευση κάνουν τους «κινέζους». Δεν παρενέβησαν πριν τον 3943, ούτε και όταν ψηφιζόταν. Ακόμα και όταν βγήκε ο 4024 και καταργούσε τον 3943 και πάλι δεν παρενέβησαν για να εφαρμοσθεί ο νόμος που ίσχυε και ισχύει και είναι ευνοϊκότερος για την εκτός έδρας εργασία !


Ο πολύμηνος αγώνας απεργιακών μέτρων θα ήταν περιττός αν η ΔΕΗ εφάρμοζε απλώς τον Νόμο όπως κάνουν όλες οι άλλες ΔΕΚΟ και αν τα σωματεία μας που υποτίθεται ότι μας υπερασπίζονται απαιτούσαν την εφαρμογή των νόμων που ισχύουν. Η μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί έχει στόχο την εξάντληση των απεργών και την αποτυχία της κινητοποίησης.



Πρέπει να συμφωνήσουμε στα εξής :


1. Η απόφαση για το εκτός έδρας είναι μέρος της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και αυτό που διακυβεύεται είναι αν τις εργασίες μας θα τις κάνουμε εμείς ή οι εργολάβοι.


2. Πρέπει τα σωματεία μας και η ΓΕΝΟΠ να κάνουν το καθήκον τους, Γενικές συνελεύσεις παντού, ενημέρωση και αποφάσεις για ένταση των απεργιακών μέτρων, καταλήψεις κλπ


3. Το πρόβλημα είναι η ΔΕΗ που δεν εφαρμόζει τον Νόμο 4024 και αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε είναι δράσεις που θα αναγκάζουν την ΔΕΗ να αλλάξει ρότα.


4. Η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να περάσει μέσα σε ΕΣΣΕ ώστε να γίνει δυσκολότερη η μονομερής τροποποίησή της από την ΔΕΗ.




Ανδρέας Αβραμίδης, Μέλος ΔΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News