Dei Energy News

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΜΕΤΩΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

Πέρασαν  τρία χρόνια συνάδελφοι από τις προηγούμενες εκλογές. Τρία χρόνια για τα οποία κανείς μας δεν περίμενε τέτοιες ραγδαίες εξελίξεις  όχι μόνο στην Επιχείρηση μας αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς όμως οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν μόνο αρνητικές αλλά καταστροφικές για μας, για τους εργαζομένους, για την κοινωνία και εν τέλει για ολόκληρη την χώρα.

Όλος ο Ελληνικός λαός έμεινε άναυδος   και εμβρόντητος παρακολουθώντας εδώ και 2,5 χρόνια την χώρα να καταρρέει πολιτικά – κοινωνικά – οικονομικά, να βλέπει την ζωή του και την ζωή της οικογένειας του να καταστρέφονται. Να καταπατούν ξεδιάντροπα την αξιοπρέπεια του, να χάνει η χώρα κάθε μέρα την εθνική της κυριαρχία και να οδεύει ολοταχώς προς μια κοινωνία φτώχιας, δυστυχίας και ερήμωσης.

Μπρός τα μάτια μας ξεδιπλώνεται η πιο άγρια επίθεση του διεθνούς κερδοσκοπικού  κεφαλαίου το οποίο αφού αφέθηκε ελεύθερο να δρα ανενόχλητο καταχρεώνοντας λαούς και κυβερνήσεις. Τώρα απαιτεί όχι μόνο λιτότητες και περιοριστικές πολιτικές  αλλά την πλήρη       πολιτική και  οικονομική  υποδούλωση  των λαών ώστε ανενόχλητο να συνεχίσει την  παγκόσμια κυρίαρχη  κηδεμονία του  και ως πρώτο παράδειγμα από πολλούς θεωρείτε η χώρα μας. Αφού βρήκε εδώ πρόθυμους υποστηριχτές αυτής, την ντόπια  πολιτική τάξη, αφού βρήκε μια χώρα με διαλυμένο κρατικό μηχανισμό, διεφθαρμένο και κομματικοποιημένο, άρχισε να επιβάλει έναν έναν τους όρους της προκειμένου να μας σώσει δήθεν από την χρεωκοπία.

Και ο Γολγοθάς άρχισε από την ημέρα που εκείνος ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός  βγήκε ξαφνικά και μας είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν , ότι η χώρα πάει για χρεωκοπία και περιδιαβαίνοντας τις πρωτεύουσες της  Ευρώπης  να βρίζει τον Ελληνικό λαό ως τεμπέλη, χαραμοφάη και διεφθαρμένο.

Κεντρικός μοχλός της πολιτικής τους για την  διάσωση της χώρας από την χρεοκοπία  είναι οι τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η επιβολή φόρων παντού ακόμα και στον αέρα που αναπνέουμε, χωρίς ούτε στο ελάχιστο να αγγίζουν την φοροδιαφυγή, την εισφοροδιαφυγή και την διαφθορά, δεδομένου ότι και οι ίδιοι βουτηγμένοι στην διαπλοκή δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Επέβαλαν δε με νόμο την υποθήκευση ολόκληρης της χώρας (υπόγειος και επίγειος πλούτος) εν ονόματι του χρέους χωρίς ντροπή, χωρίς φραγμούς. Και όπως όλα δείχνουν οι χειρότερες μέρες έπονται . Το μαρτυρούν οι ένα εκατομμύριο άνεργοι,  οι άστεγοι, τα συσσίτια, ο φόβος που πλανάτε στην κοινωνία.

Μπρός σ αυτή την κατάσταση δυστυχώς όπως όλοι οι θεσμοί στην χώρα μας έτσι και τα Συνδικάτα φθαρμένα και διεφθαρμένα, κουρασμένα και διαπλεκόμενα με την  εκάστοτε εξουσία δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ανίκανα να αντιληφθούν τις εξελίξεις, ανίκανα να παράξουν πολιτική, δεν στάθηκαν ικανά να ενώσουν τον λαό και να ανατρέψουν πολιτικές. Έτσι και η ΓΕΝΟΠ δεν μπόρεσε όχι μόνο να σταματήσει τις επιθέσεις που δεχτήκαμε στο ασφαλιστικό, στο μισθό και στην επερχόμενη πώληση της ΔΕΗ αλλά δεν άρθρωσε και μια πρόταση ικανή να αποκρούσει αυτές τις επιθέσεις με τις λιγότερες δυνατές απώλειες εγκλωβισμένη σε παλιά συνθήματα και γραμμές φθαρμένη στην εσωτερική της λειτουργία και καλύπτοντας τα μικροσυμφέροντα των μελών της, σκόρπισε απογοήτευση στα μέλη της επικεντρώνοντας τον αγώνα της σε δράσεις θεμιτές μεν αλλά όχι κύριες. Επιβάλετε άμεσα ένα συνέδριο της ΓΕΝΟΠ για κάθαρση, ανανέωση και νέες πολιτικές για να ενώσουμε τους εργαζόμενους, να απευθύνουμε στην κοινωνία κάλεσμα άμεσα αλλά και μέσα από θεσμούς σε μια προσπάθεια για καθολική αντίσταση και πάλη για ανατροπή αυτής της επίθεσης που δεχόμαστε γιατί πια μια ΓΕΝΟΠ δεν φτάνει.

Αυτά απαιτείτε να γίνουν άμεσα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και ιδικά στην επιχείρηση είναι πολύ κοντά ο χρόνος που θα δούμε συρρίκνωση ή και  πώληση της, απολύσεις και συνεχείς μειώσεις μισθών. Τα μικρά καθημερινά μας προβλήματα δεν έχουν πια νόημα. Δεν υπάρχουν θεσμοί να πατήσουμε, δεν υπάρχουν νόμοι να στηριχτούμε, δεν θα υπάρχει ΔΕΗ να απευθυνθούμε. Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη.

Το οικοδόμημα που λέγετε Όμιλος ΔΕΗ καταρρέει για μας γιατί για κάποιους θα τους δοθεί σχεδόν σαν δώρο για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.

Συνάδελφοι τα δύο μεγάλα κόμματα όπου με την πολιτική του μικροκομματισμού, των ημετέρων , της διαπλοκής και της διαφθοράς έφεραν την χώρα στην χρεωκοπία παραμένουν διεφθαρμένα και ανίκανα και λειτουργούν ως εντεταλμένα.

Η αριστερά διαιρεμένη, στενόμυαλη και μονολιθική στάθηκε στο επίπεδο της καταγγελίας, αδύναμη να χαράξει πολιτικές για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Πέφτει στις πλάτες τις δικές μας, των συναδέλφων, των εργαζομένων και εντέλει του λαού η ανατροπή αυτής της κατάστασης. Με τις παραπάνω σκέψεις και με την πεποίθηση που αυτά μας ενώνουν είναι περισσότερα απ αυτά που μας χωρίζουν κατεβαίνουμε σ’ αυτές τις εκλογές με το ψηφοδέλτιο

ΜΕΤΩΠΟ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Είναι το ψηφοδέλτιο που την προηγούμενη τριετία είχε την ευθύνη του συλλόγου που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, που κατήγγειλε τα λάθη του Συνδικάτου που έκανε προτάσεις , που παρενέβη στις εξελίξεις της ΔΕΗ, καθοριστικά, δεν είπε ψέματα στους συναδέλφους, που κράτησε την ενότητα και την λειτουργία του Συλλόγου μας ψηλά και  σας ζητά να το στηρίξετε με την ψήφο σας.

Είναι το ψηφοδέλτιο που μακριά από κομματικές και παραταξιακές δεσμεύσεις έχει στόχο να συνεχίσει να κρατάει ψηλά την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, να παρεμβαίνει  δημιουργικά στην λειτουργία του Συνδικάτου μας και με την συμμετοχή σας να παρέμβει και στις εξελίξεις του Ομίλου  ΔΕΗ στην προσπάθεια που κάνουμε για να σταματήσουμε την διάλυση της επιχείρησης και του ασφαλιστικού μας.

Συνάδελφοι τα κλαδικά μας ζητήματα είναι τα γνωστά που σαφώς  μας ενδιαφέρουν όλους, τα παρακολουθούμε στενά και κάποια βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Περιμένουμε αποτελέσματα.

Σ΄ αυτό το περιβάλλον, πρωταρχικής σημασίας ζητήματα είναι η διασφάλιση της εργασίας μας, η αναβάθμιση του ρόλου του Πτυχιούχου Μηχανικού και να παραμείνει ισχυρός ο Όμιλος ΔΕΗ.

Όλοι μαζί μπορούμε

Δεν είναι εποχές για αδράνεια.

Είναι εποχές συμμετοχής όλων μας.

Στις 5 Απριλίου 2012 συμμετέχουμε και ψηφίζουμε αυτούς που

  μπορούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News