Dei Energy News

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

«Να εξάγουμε ΕΛΛΑΔΑ!»


του Ανδρέα Παπαστάμου,
Στέλεχος Οικονομικής Διπλωματίας, Υπουργείο Εξωτερικών
και Υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία

 Το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή είναι ο χρόνος! 
Και τώρα ήρθε ο χρόνος. Όταν ολόκληρος ο κόσμος συνταράσσεται από εκδηλώσεις διαμαρτυρίας υπέρ της Ελλάδας, η ευκαιρία είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ! Τώρα πρέπει να δράσουμε, με μοναδικό γνώμονα την προβολή των ελληνικών συμφερόντων, πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών. Τώρα το βήμα είναι ελληνικό, οι μεγαλύτερες μητροπόλεις του πλανήτη μιλούν ελληνικά και εναπόκειται σε όλους μας να αξιοποιήσουμε τούτη τη μοναδική στιγμή.
Σε περιβάλλον βαθιάς ύφεσης και έντονης διεθνοποίησης της οικονομίας, η εξωστρέφεια είναι όχημα ανάπτυξης. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς εξαγωγές, επενδύσεις στο εξωτερικό, εκεί δηλαδή, που η πατρίδα μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα, γεωγραφικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Εξάγω και επενδύω, όχι μόνον τα καλύτερα αγαθά και υπηρεσίες - που σημαίνει τυποποίηση, συσκευασία, και κυρίως ποιότητα για τον καταναλωτή και το περιβάλλον του, φυσικό και κοινωνικό – αλλά και όπου διαθέτω συγκριτικό πλεονέκτημα, κυρίως κοινωνικό και πολιτιστικό, γιατί οικονομία σημαίνει συνήθειες, καταναλωτικά πρότυπα και συμπεριφορές!
Κι είναι μεγάλος ο κατάλογος των μέσων πολιτικών και των κατάλληλων «εργαλείων». Εξάγουμε οικονομία σημαίνει πλέον αναζητούμε τα ταλέντα, τους κατάλληλους ανθρώπους, που διαθέτουν παιδεία και εμπειρία, τα πανεπιστήμια και τις εξειδικευμένες σχολές, για να ορίσουμε ένα σοβαρό πλαίσιο αξιοποίησης της επιστημονικής έρευνας, για να δώσουμε το πράσινο φως στις αποφασιστικές στρατηγικές συμμαχίες, συμπράξεις, και συνεργασίες όλων των παραγωγικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας μας.
Εξωστρέφεια σημαίνει γνωρίζω τον τόπο και τους ανθρώπους του εξωτερικού, αξιοποιώ τις επαφές, τη γνώση και τις παραδόσεις, με έναν στόχο: να προσφέρω Ελλάδα! Δεν πουλάμε απλώς προϊόντα, δεν εξάγουμε στεγνά υπηρεσίες, ούτε επενδύουμε μονοδιάστατα εκεί που υπάρχει έδαφος. Όχι! Καλλιεργούμε το έδαφος που θα εξάγουμε, δημιουργούμε το περιβάλλον που θα δραστηριοποιηθούμε, με μια λέξη: 
ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ! 
Αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα κάθε υγιούς επιχειρηματικής μονάδας, κάθε επιχειρηματία, με την ευρεία έννοια του όρου, που σέβεται την ιστορία του, τις παραδόσεις του και κυρίως το δημιούργημά του, γιατί κάθε επιχειρηματίας πρέπει να είναι καλλιτέχνης. 
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ και έτσι πρέπει να την προσεγγίσουμε, με το ίδιο μεράκι και φιλότιμο, έτσι, σαν το κύμα του εθελοντισμού των Ολυμπιακών Αγώνων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News