Dei Energy News

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκρατικοποιήσεις «εξπρές» για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ – Το Δημόσιο πουλά το 100%

 
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου σε επιχειρήσεις, έτσι ώστε να επισπευθεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, υπεγράφη με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η Πράξη αφορά σε: ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλιστεί από πλευράς Δημοσίου από τη λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Άρχων, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Επιπλέον, με άλλη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Σημειώνεται επίσης ότι χθες πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,  η ακρόαση των προτεινόμενων για διορισμό στις θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.), στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
Η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής γνωμοδότησε θετικά για τους προτεινόμενους για διορισμό κ.κ. Τ. Αθανασόπουλο και Γ. Εμίρη, οι οποίοι προβλέπεται να διοριστούν άμεσα με Υπουργική Απόφαση.

 http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News