Dei Energy News

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου Ελληνικά Καλώδια, συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, για την παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης στο εργοστάσιο της θυγατρικής Fulgor στην Κόρινθο.

Η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια αναφέρει ότι, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις τεχνικές ιδιαιτερότητες προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων, έχει συνάψει συμφωνία μεταφοράς τεχνογνωσίας με την εταιρεία Viscas, από τους κορυφαίους παραγωγούς υποβρυχίων καλωδίων και θυγατρική των ιαπωνικών εταιρειών Fujikura και Furukawa.

Επίσης, η Ελληνικά Καλώδια συμμετέχει στο διαγωνισμό του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) (θυγατρική της ΔΕΗ) για την ενεργειακή διασύνδεση των Κυκλάδων, με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα χρηματοδοτήσει ο ΑΔΜΗΕ, με κεφάλαια από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Επισημαίνεται ότι η ανάληψη του έργου αυτού θεωρείται σημαντική για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της Fulgor, η οποία, πριν την εξαγορά από τον όμιλο Ελληνικά Καλώδια, είχε υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Γ.Μπ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News