Dei Energy News

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Λ. Ρακιντζής: H ιστορία υποκινήθηκε από τον συνδικαλιστή Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ



«Φωτιές και αντάρα» γύρω από το όνομα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή και της φερόμενης συμμετοχής του σε ΜΚΟ που έχει εισπράξει επιχορηγήσεις από τη ΔΕΗ (αν και ελέγχων την κρατική διαφθορά και την ίδια τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και τη διαφθορά και τις ρεμούλες μέσα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα) άναψε ερώτηση στη Βουλή της βουλευτίνας Μαρίνας Χρυσοβελώνη προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

Η κ. Χρυσοβελώνη στις 16 Ιουλίου 2012 ισχυρίστηκε (χωρίς ακόμα να έχει δοθεί απάντηση ή τουλάχιστον να έχει επίσημα δημοσιοποιηθεί απάντηση από τον κ. Μανιτάκη) ότι ο κ. Ρακιντζής εμφανιζόταν «με επίσημα έγγραφα ως γενικός γραμματέας της ΜΚΟ ''Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας'', τα οποία ήδη από το 2008 έστελνε σε πιθανούς χρηματοδότες της παραπάνω ΜΚΟ με το λογότυπο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης». Η βουλευτίνα Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων επεκτείνεται σε πιο σοβαρά στοιχεία που δημιουργούν αίσθηση: «Οι επιστολές αυτές ετοιμάστηκαν, με εντολή του ΓΕΔΔ, από τη γραμματεία της δημόσιας αυτής υπηρεσίας και ταχυδρομήθηκαν ως ''κρατική αλληλογραφία'' προκειμένου η ΜΚΟ να μην επιβαρυνθεί το κόστος αποστολής τους!».

Στην ερώτηση της βουλευτού επισημαίνεται ότι ένα ακόμη σοβαρότερο ζήτημα που ανακύπτει είναι η χρηματοδότηση της εν λόγω ΜΚΟ από τη ΔΕΗ με το υπ' αριθμ. πρωτ. 1541/28-3-2008 έγγραφό της σε συνέχεια παρέμβασης του κ. Ρακιντζή. Εύλογα λοιπόν τίθενται ερωτήματα για την επικάλυψη της ελεγκτικής με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Ρακιντζή, αφού έπειτα από νέες καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνδέθηκε η διεξαγωγή ελέγχου στα οικονομικά της ΔΕΗ από τον ΓΕΔΔ με το θέμα της παροχής (και στη συνέχεια διακοπής εκ μέρους της επιχείρησης) της χρηματοδότησης προς τη ΜΚΟ «Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας».

Η κ. Χρυσοβελώνη, που επιμένει μέχρι σήμερα να ζητά διευκρινίσεις γύρω από την πραγματική ιδιότητα του κ. Ρακιντζή, ο οποίος εμφανίζεται ως «ελεγχόμενος και ελέγχων», ζητά να μάθει:

1) Εάν έχει ερευνηθεί η υπόθεση της ΜΚΟ «Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας» σε σχέση με τη χρήση της υπηρεσιακής θέσης του ΓΕΔΔ προκειμένου να υποστηριχθεί γραμματειακά και οικονομικά η εν λόγω ΜΚΟ.
2) Εάν έχει ολοκληρωθεί κάποια έρευνα του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ εις βάρος του ΓΕΔΔ, οι οποίες έγιναν με αφορμή την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών της ΔΕΗ το έτος 2011.

Η απάντησή του
Στο εξαιρετικά σοβαρό θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης, που δύναται να έχει και ποινικές εξελίξεις (εάν δεν διασαφηνιστεί), απάντησε ο κ. Λέανδρος Ρακιντζής σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του: «Οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας» δεν είναι ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) αλλά ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο το οποίο δεν επιχορηγήθηκε ποτέ από το ελληνικό Δημόσιο. Πήραμε κάποιες χορηγίες από την Εθνική Τράπεζα (σ.σ. η οποία έχει και κρατική συμμετοχή), από τον κ. Κωστόπουλο της Alpha bank και κάποια στιγμή το 2008 μια ανταποδοτική χορηγία από τη ΔΕΗ. Φρονώ ότι όλη αυτή η ιστορία υποκινήθηκε από τον συνδικαλιστή Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ επειδή όπως θυμάστε οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης έψαχναν τα χρήματα που δίνονταν στη ΓΕΝΟΠ του κ. Φωτόπουλου για ταξίδια κ.λπ. Τα 10.000 ευρώ που πήραμε το 2008 για οργάνωση διεθνούς συνεδρίου στο οποίο προβλήθηκε η ΔΕΗ», υποστηρίζει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο κ. Ρακιντζής, «αποτελεί συνήθη τακτική και έχει ξεκάθαρα ανταποδοτικό χαρακτήρα. Ουδέποτε άλλοτε πήραμε -ως φίλοι ενός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες διεθνούς αποδοχής- χρήματα από το Δημόσιο. Όλα τα άλλα που αναφέρονται είναι εκ του πονηρού και δημιουργούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους» θεωρεί ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.


Στέφανος Χίος
 http://www.dimokratianews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News