Dei Energy News

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

"Να τιμωρηθούν όσοι δεν υπακούν στον εαυτό τους"

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ όπου κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί και το μέλλον του Συνδικαλιστικού Κινήματος που περνά το τελευταίο χρόνο την πιο άσχημη περίοδο του. Ήδη το παρασκήνιο έχει αρχίσει να φουντώνει με "βόρειους, "νότιους", γαλάζιες, πράσινες και κόκκινες παρατάξεις και τους κομπάρσους τους όπου επιδιώκουν να κυριαρχήσουν σε ένα παιχνίδι που θυμίζει ρώσικη ρουλέτα. 
Αυτό το παρασκήνιο όμως δεν αφορά τους εργαζόμενους δηλαδή αν κάποιοι αποτυχημένοι ή ανύπαρκτοι συνδικαλιστές θέλουν να παραμείνουν στις καρέκλες τους ή να ανταλλάξουν τον ψήφο τους με μία θέση. 
Το ζητούμενο είναι ότι η νέα ηγεσία που θα προκύψει στο έκτακτο συνέδριο στη ΓΕΝΟΠ πρέπει να συσπειρώσει τους εργαζόμενους (στον όμιλο ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ) που νιώθουν ότι ελάχιστοι από τους σημερινούς εκλεγμένους στην Ομοσπονδία ασχολούνται με τα προβλήματα τους. 
Αν εξαιρέσεις τρεις- τέσσερις αξιόλογους συνδικαλιστές από κάθε παράταξη, οι υπόλοιποι μόνο με τα προβλήματα των εργαζομένων δεν ασχολούνται. 
Στο συνέδριο λοιπόν που έρχεται οι σύνεδροι πρέπει να εκλέξουν εκείνους που μπορούν να
δώσουν ελπίδα και όραμα στους συναδέλφους και εκείνους που δουλεύουν και αγωνίζονται (με τα όποια λάθη τους) για τα συμφέροντα των εργαζομένων ώστε να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργασιακούς χώρους ότι μόνο με συσπείρωση, ενότητα, αλληλεγγύη και κυρίως με  ειλικρίνεια μπορούν να αναγεννήσουν την ελπίδα της συνδικαλιστικής ανάκαμψης και όχι να επαναλάβουν τις γνωστές  ραδιουργίες, τα παλαιοκομματικά κηρύγματα και τις ανόητες ανακοινώσεις. Αν επίσης δεν "καθαρίσουν" άμεσα και όσους έχουν εμπλακεί σε ιστορίες που προσβάλλουν το Σ/Κ τότε όσες καρέκλες και αν κερδίσουν πάλι θα έχουν πετύχει ένα πελώριο μηδενικό.

 Όσοι λοιπόν έχουν την ευθύνη του ψήφου αλλά και οι επικεφαλής των πρωτοβάθμιων σωματείων οφείλουν να τιμήσουν....
- Εκείνους που μπορούν να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μισθολογικές απώλειες και τις αντεργατικές επιθέσεις από τις μνημονιακές πολιτικές όταν γνωρίζουμε ότι η διοίκηση της ΔΕΗ εφάρμοσε με πρωτοφανή αυστηρότητα τις άδικες και μεγάλες μισθολογικές περικοπές.
-   Εκείνους που μπορούν να βάλουν ένα φρένο και να αντιδράσουν δυναμικά και με επιχειρήματα στην ασφαλιστική διάλυση που έχει ήδη εξαθλιώσει συνταξιούχους και ασφαλισμένους.
- Εκείνους που υπακούν μόνο στον εαυτό τους και όχι σε κόμματα, βουλευτές, εργολάβους και συνταξιούχους συνδικαλιστές.
- Εκείνους που αποδεδειγμένα και έντιμα δούλεψαν, αγωνίστηκαν και ήταν μπροστά στις μάχες  που έδωσε η ΓΕΝΟΠ και να τιμωρήσουν εκείνους που πήγαιναν για καφέ, εκδρομούλες κρυμμένοι πίσω από  την ανοχή των σωματείων τους.

Όσοι συνεχίσουν να δουλεύουν με πατρώνους και ξεπερασμένες μεθόδους και παράλληλα  επιδιώκουν να επιβληθούν με το επιχείρημα της ανανέωσης θα αποτύχουν διότι η ανανέωση πρώτα γίνεται στο μυαλό, στη νοοτροπία και μετά στην ηλικία. Οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούν άλλο όσους κρύβονται από τα προβλήματα και τους παραπλανούν με ευκολομνημόνευτα συνθήματα και ψεύτικες υποσχέσεις.
Η νέα ηγεσία της ΓΕΝΟΠ που θα προκύψει τον άλλο μήνα έχει μόνο ένα δρόμο και αυτός δεν είναι άλλος από αυτό του διαρκούς αγώνα και της αποτελεσματικής παρέμβασης και ας ακουλουθήσουν πιστά αυτό που έλεγε
πριν τρεις αιώνες ο διάσημος βρεττανός συγγραφέας Oliver Goldsmith:
"Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό είναι στο πεδίο της μάχης, και όχι να περιμένουμε μέχρι να εισβάλει στα σπίτια μας."
Ο κόσμος της εργασίας περιμένει αποτελέσματα και αν αυτό δεν συμβεί άμεσα τότε ο ίδιος κόσμος θα ξηλώσει και θα απαξιώσει το επόμενο χρονικό διάστημα την όποια ηγεσία  προκύψει  και επιπλέον θα βάλει και την οριστική ταφόπλακα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News