Dei Energy News

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΗ στην Καρδίτσα

Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας, καθώς κυνηγοί χαλκού κλέβουν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Ειδικότερα, σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος σχετικά με το πρόβλημα της κλοπής των μετασχηματιστών της ΔΕΗ, τον τελευταίο καιρό, σημειώνεται, η ευκολία από τη μία και η συχνότητα από την άλλη με την οποία οι δράστες εκμεταλλεύονται το συγκεκριμένο δημόσιο περιουσιακό στοιχείο δεν έχει προηγούμενο.
Στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει χαρακτηριστικά το δυσβάσταχτο κόστος που αυτό συνεπάγεται για τη ΔΕΗ και τον κίνδυνο που υπάρχει να μην ξεκινήσει η επόμενη καλλιεργητική περίοδος λόγω έλλειψης μετασχηματιστών.
Το νέο οικονομικό κόστος για τη ΔΕΗ, τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, θα είναι δυσβάσταχτο και είναι πιθανό οι αγρότες τη νέα χρονιά που θα έρθει δε θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους. Η ανάγκη φύλαξης των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ κατά τις βραδινές ώρες είναι επιβεβλημένη, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάθεση αυτής της εργασίας σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, καταλήγει στην επιστολή του ο Δήμαρχος Σοφάδων.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News