Dei Energy News

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

«Πράσινο φως» από ΣτΕ στην κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στη Μεγαλόπολη

«Ναι» είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας στην κατασκευή και
λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας σε  μία έκταση 1.600 στρεμμάτων, απορρίπτοντας προσφυγή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και κατοίκων της περιοχής ως αβάσιμη.
Οι προσφεύοντες ζητούσαν να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία του σταθμού.
Οι ανώτατοι δικαστές δέχθηκαν ότι η π εριοχή δεν είναι δασική ούτε Natura και αντίθετα ότι έχουν ληφθεί 'ολα τα αναγκαία μέτρα για την υπάρχουν επιπτώσεις στη διαβίωση και αναπαραγωγή θηραμάτων στην περιοχή.
Ο φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα λειτουργήσει σε απόσταση 700 μέτρων από τη Μεγαλόπολη (εκτός του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Μεγαλόπολης) και κοντά στο ορυχείο λιγνίτη της περιοχής και θα έχει 225.264 φωτοβολταϊκά πλαίσια, βάσεις στήριξης, ένα οικίσκο 100 τ.μ., εσωτερικούς δρόμους, κ.λπ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ΜΠΕ, στην εν λόγω έκταση προβλέπεται η φύτευση 750 στρεμμάτων περιμετρικά του φωτοβολταϊκού πάρκου, η δενδροφύτευση 1.350 στρεμμάτων κοντά στο λιγνιτωρυχείο και η κατασκευή δύο λιμνών και περιμετρικά τους, σε έκταση 25 στρεμμάτων, η δημιουργία χώρου πρασίνου προκειμένου να δημιουργηθεί στο μέλλον υδροβιότοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News