Dei Energy News

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι της μητρικής ΔΕΗ ελέω Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ!!!

IΔΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (εγκεκριμένο και από ΠΑΣΟΚ και από το ΚΙΔΗΣΟ) για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΔΕΗ...

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το ΚΚΕ αντέδρασαν κα καταψήφισαν το ξεπούλημα της ΔΕΗ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!!!



Στον αέρα βρίσκονται πλέον χιλιάδες εργαζόμενοι που ανήκουν στη μητρική ΔΕΗ μετά και την ψήφιση του περιβόητου νομοσχεδίου που αφορά τη "ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ".

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες που προέρχονται από κορυφαίους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ, πρέπει να γίνει πρωτίστως η διαλογή και έπειτα η μεταφορά προσωπικού στη νέα εταιρεία στα πρότυπα που  συνέβη με τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ και θα αφορά:

 - 1300 εργαζόμενους από τους Σταθμούς Παραγωγής και τα εργοστάσια της ΔΕΗ.

- 600 εργαζόμενους από τα ΟΡΥΧΕΙΑ.

- 300 υπάλληλους από την ΕΜΠΟΡΙΑ.

- 450 εργαζόμενους από τις λεγόμενες υποστηρικτικές υπηρεσίες (ΔΥΣ, ΔΟΛ, ΚΔΕΠ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, ΔΑΥΕ, Εκπαίδευση, Κεντρικές διοικητικές Υπηρεσίες κ.α).

Τα αρχικά κριτήρια της μετακίνησης του προσωπικού στη ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ θα είναι:

οι βαθμολογίες, οι υπηρεσιακές ανάγκες,  τα πειθαρχικά παραπτώματα, ο τόπος κατοικίας, η οικογενειακή κατάσταση συνυπολογίζοντας επίσης ότι με την υπογραφή της τελευταίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η μεταθετότητα στον όμιλο ΔΕΗ έχει απλοποιηθεί αρκετά κάτι που σημαίνει ότι είναι σχετικά εύκολο ένας εργαζόμενος να βρεθεί σε άλλη υπηρεσίκή μονάδα και σε άλλο νομό όταν υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες ή εργασιακά κενά.

Επιπλέον  εύστοχα και αποκαλυπτικά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε πρόσφατη ανακοίνωση της κατηγορεί  δικαίως την κυβέρνηση ότι λεηλατεί την ενσωματωμένη ασφαλιστική περιουσία των εργαζομένων και των συνταξιούχων της Επιχείρησης ενώ "τονίζει ότι η προβλεπόμενη μεταφορά του προσωπικού στη νέα εταιρεία καταργεί σκανδαλωδώς και «πραξικοπηματικά» όλα τα νομοθετικά κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων". Οπότε το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι σε τι εργασιακό καθεστώς και με τι εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στη "ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ";



Τέλος να θυμίσουμε ότι η  κυβέρνηση με το συγκεκριμένο..
νομοσχέδιο, μεταβιβάζει στους ιδιώτες τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής Η/Ε της ΔΕΗ με τεράστια πάγια περιουσιακά στοιχεία και εμπορική αξία, ήτοι:

1.Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Αμυνταίου I και II ισχύος 600MW.

2.Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ΑΗΣ Μελίτη I ισχύος 330 MW. 3.Τα ορυχεία Αμυνταίου και Λακκιάς.

4.το ορυχείο Κλειδιού

5.Το ορυχείο Λόφων Μελίτη

6.Των ορυχείων Κομνηνών I και II

7.Το ορυχείο Βεύη

8.Τον ΥΗΣ Πλατανόβρυση και ισχύος 116 MW

9.Τον ΥΗΣ Θησαυρού ισχύος 384 MW

10. Τον ΥΗΣ Άγρα ισχύος 50 MW

11. Τον ΥΗΣ Έδεσσας ισχύος 19 MW 12. Τον ΥΗΣ Πουρνάρι I και II ισχύος 334 MW

13. Τον ΑΗΣ Κομοτηνής με καύσιμο Φ.Α. ισχύος 485 MW.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News