Dei Energy News

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Παράταση στο νέο διαγωνισμό για το σύμβουλο της Μικρής ΔΕΗ

dei
Από παράταση σε παράταση οδεύει ο διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβούλου που θα βοηθήσει στη διαδικασία δημιουργίας της “Μικρής ΔΕΗ”.
Υπό την αβεβαιότητα που συνεπάγεται για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι εκ των υποψηφίων να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, ζήτησαν και πήραν από τη ΔΕΗ νέα παράταση για να υποβάλλουν τις προσφορές τους.
Ετςι, ο διαγωνισμός παρατείνεται για τις 13 Φεβρουαρίου αντί για τις 22 Ιανουαρίου που ήταν η καταληκτική ημερονηνία. Θυμίζουμε ότι στις 17 Δεκεμβρίου είχε προηγηθεί απόφαση για ακύρωση του πρώτου.. διαγωνισμού και επαναπροκηρύξή του, γεγονός που από τη ΔΕΗ είχε αποδοθεί στις υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις των υποψηφίων αλλά και στο μεγάλο χρόνο παράδοσης της μελέτης τους.
Στην τότε απόφαση του Συμβουλίου Διεύθυνσης της ΔΕΗ (19 Δεκεμβρίου), ως λόγοι ματαίωσης του διαγωνισμού για την επιλογή «Spin-Off Business Advisor», αναφέρονταν  αφενός «το μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα ως προς το απόλυτο ποσό της δαπάνης, αφετέρου η μεταβολή των αναγκών της επιχείρησης που συνίσταται στη διαφοροποίηση των αιτούμενων υπηρεσιών και του χρονοδιαγράμματος παροχής τους».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εταιρείες συμβούλων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε εκείνο το πρώτο διαγωνισμό, είχαν ζητήσει ως αμοιβή ποσά της τάξης των 3,5 -4 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιοι εξ αυτών είχαν θέσει ως χρονοδιάγραμμα παράδοσης της μελέτης ακόμη και το 6μηνο.
Τα αιτήματα τόσο για την αμοιβή όσο και για την 6μηνη περίοδο, είχαν κριθεί ως ασύμφορα για τη ΔΕΗ. Στο νέο λοιπόν διαγωνισμό, στον οποίο και δόθηκε παράταση, έχει οριςτεί πλαφόν για την αμοιβή, καθώς επίσης και πολύ πιο σφικτό χρονοδιάγραμμα.
Οσο πάντως για την παράταση, σχετίζεται περισςότερο με την έκβαση των εκλογών και με την γενικότερη τύχη που θα έχει από τη νέα κυβέρνηση το εγχείρημα δημιουργίας της “Μικρής ΔΕΗ”, παρά με οτιδήποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News