Dei Energy News

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«ΌΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ»



Μια προσεκτική ανάγνωση στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ» που υπογραφούν από κοινού η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΤΕ/ΔΕΗ είναι αρκετή για να καταλήξει κάνεις στο συμπέρασμα: «Ένα συνδικάτο με πολλά πρόσωπα, αρκετούς καλοθελητές, μια «ωραία παρέα» με υπόγειες διαδρομές και συμφέροντα που ..
καταλήγει στους σκοτεινούς θαλάμους της κομματικής και εργοδοτικής συναλλαγής».



ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ: Το προσύμφωνο - κουρελόχαρτο που με πανηγυρικό τρόπο παρουσίασε η ΕΤΕ/ΔΕΗ, αποτελεί μνημείο ψεύδους, υποκρισίας και προσπάθεια εκβιαστικής ένταξης του ιστορικού μας συνδικάτου στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς, συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, εν όψει εθνικών εκλογών.



Οι δε φερόμενες «δεσμεύσεις» για δήθεν επαναφορά του Επιδόματος Επικινδύνου Εργασίας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από  κούφιες και ανέξοδες υποσχέσεις από μια Διοίκηση που δεν έχει τίποτα να χάσει, καθώς γνωρίζει ότι έχει ημερομηνία λήξης την επομένη των εθνικών εκλογών.



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας θα επισημάνουμε για πολλοστή φορά ότι : Η επαναφορά του Επιδόματος Επικινδύνου Εργασίας δε συναρτάται από επικοινωνιακά προσύμφωνα και την υπογραφή νέας ΣΣΕ.



Η λύση του θέματος (σε ότι αφορά το Επικινδύνου) είναι στην απόλυτη δικαιοδοσία της Διοίκησης και εφόσον υπάρχει η βούληση, μπορεί να επιλυθεί άμεσα με απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου ή με την υπογραφή συμπληρωματικής ΣΣΕ.



Κάθε άλλη παραπομπή σε προσύμφωνα και μελλοντολογίες είναι εκ του πονηρού, ενέχει κομματικές και άλλες σκοπιμότητες και στοχεύει στον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων. 



Πέραν αυτού, είναι προφανές ότι υπάρχει μια ακόμη σοβαρή μισθολογική  επίπτωση που  συνδυάζεται με την ένταξη στα ΒΑΕ, για την οποία «όλως τυχαίως»  δε γίνεται καμία αναφορά ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.



Αφορά τους παλαιότερους συναδέλφους οι οποίοι υποχρεώθηκαν να καταβάλουν ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ και μάλιστα ένα μεγάλο μέρος αυτού αναδρομικά, το οποίο όπως ήδη γνωρίζουμε δεν τους παρέχει καμία απολύτως ασφαλιστική ανταπόδοση.



Τι μέλλει γενέσθαι  λοιπόν με αυτή την κατηγορία συναδέλφων..!!! Θα παρουσιάσουν άραγε νέο μνημόνιο συμφωνίας με τον υπουργό εργασίας ;



«Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΦ  ΄Ω  ΕΤΑΧΘΗ».



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ: Η αντίδραση μας σε καταχρηστικές συμπεριφορές δεν έχει κίνητρο τη στείρα αντιπαράθεση. Τη γεννά η ανάγκη να εναντιωθούμε στην αθλιότητα και τον ευτελισμό της συνδικαλιστικής πρακτικής.



Θα ήμασταν ευτυχείς εάν η ΕΤΕ/ΔΕΗ πρωτοστατούσε στα πεδία των μαχών για την προάσπιση και διαφύλαξη των εργασιακών μας κατακτήσεων και δικαιωμάτων.



Δυστυχώς για τη σημερινή ηγεσία της ΕΤΕ/ΔΕΗ, αντί να προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, τη βλέπουμε να ταυτίζεται, να συμφωνεί και να υπερασπίζεται τις επιλογές της Διοίκηση και τη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή της πολιτική.



ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΜΕ ΕΥΘΑΡΣΩΣ :



·         Προς τι τα προσύμφωνα συναλλαγής και μάλιστα ελάχιστες μέρες προ των εθνικών εκλογών ;

·         Γιατί ο Διευθύνων Σύμβουλος εφόσον είχε την «καλή πρόθεση» δεν έφερε  το προηγούμενο διάστημα, αντίστοιχη εισήγηση στο Δ.Σ του ΔΕΔΔΗΕ προς επίλυση του θέματος ;

·         Και αφού το θέμα (με βάση τους ισχυρισμούς της ΕΤΕ/ΔΕΗ) «επιλύθηκε», γιατί δεν προσδιορίζεται επακριβώς πότε και με ποιο τρόπο θα επιστραφούν  τα οφειλόμενα στους δικαιούχους ;



ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ : Η συστηματική απαξίωση, η «εργολαβική» διαστρέβλωση της πραγματικότητας, οι συνδικαλιστικοί αριβισμοί και η επί προσωπικού στοχοποίηση συναδέλφων, που τολμούν να αντιστρατεύονται το φαύλο συνδικαλιστικό κατεστημένο, υπερβαίνουν πλέον τα όρια της ανοχής και εφεξής δε θα μένουν αναπάντητες.



Εάν η Διοίκηση της ΕΤΕ/ΔΕΗ βρίσκεται σε περίοδο εκπτώσεων, εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν την ακολουθούμε. Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα μας. Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε καμία Διοίκηση,  σε κανένα παράκεντρο εξουσίας.



Παράλληλα, δεν επιτρέπουμε να καθορίσουν την τύχη μας οι «ευκολόπιστοι» σε υποσχέσεις και ανταλλάγματα και όσοι χρόνια τώρα έχουν μάθει να κινούνται μέσα από υπόγειες διαδρομές υπουργικών ή άλλων γραφείων.



Οι λογικές του συνδικαλισμού των προσωπικών επαφών, των διαδρόμων, της ανάθεσης και των «πεφωτισμένων» ηγεσιών που καλλιεργήθηκαν την προηγούμενη περίοδο, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Αυτό που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες είναι ταξική - αγωνιστική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Επίσης απαιτούν την πλήρη  ανεξαρτησία των συνδικάτων από τα συμφέροντα των  κυβερνήσεων, των εργοδοτών και των συνδικαλιστών γραφειοκρατών που ζουν παρασιτικά στους διαδρόμους της Διοίκησης και των Υπουργείων αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News