Dei Energy News

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο κ. Μπόμπολας θέλει μετά τον κ. Παπαδήμο να μας σώσει και ο κ. Κουβέλης


Δε θα βαρεθούμε να γράφουμε για το ρόλο που επιχειρεί να παίξει η εγχώρια διαπλοκή, τα επιχειρηματικά τζάκια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν μερίδιο από τη νέα Ελλάδα. Τόσο σε οικονομικό – επιχειρηματικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό.
Οι δημοσκοπήσεις ανέκαθεν μας δημιουργούν μια απέχθεια διότι παίζουν το ρόλο του πολιορκητικού Κριού της κοινωνίας. Και μιλάμε φυσικά για τα πολιτικά γκάλοπ που δήθεν αποτυπώνουν τις διαθέσεις των πολιτών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Μια τέτοια δημοσκόπηση δημοσιεύει σήμερα Κυριακή το Έθνος του επιχειρηματία Μπόμπολα ο οποίος έχει ξεμείνει από έργα και περιμένει τη νέα εποχή για να σαρώσει ότι θα βγαίνει. Άλλωστε, η πολυετής κρίση έχει οδηγήσει σε λουκέτο πολλούς αντιπάλους του οπότε η μοιρασιά θα είναι ευκολότερη.
Όπως και η προσπάθεια να δέσει χειροπόδαρα το πολιτικό σύστημα. Είναι γνωστός άλλωστε στην πιάτσα για τα παιχνίδια εξουσίας που παίζει.
Το γκάλοπ του Έθνους λοιπόν μας περιγράφει ένα σύστημα κομμάτι και θρύψαλλα. Οκτώ κόμματα στη Βουλή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να μη συγκεντρώνουν μαζί ούτε 38% ενώ δεύτερο κόμμα να είναι ο αλεξιπτωτιστής Φ. Κουβέλης. Όχι ότι έχουμε τίποτε με τον άνθρωπο, αλλά δε μπορεί απλά και μόνο που είναι συμπαθής να εμφανίζεται και ως διεκδικητής της πρωθυπουργίας.
Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι πριν μερικές ημέρες προσχώρησε στο κόμμα του ένας άνθρωπος του Μπόμπολα, βασικός αρθρογράφος των εφημερίδων του, ο γνωστός για τις πασοκικές ευαισθησίες του, Παναγιώτης Παναγιώτου, Παν – Παν για τους γνωρίζοντες την πιάτσα.
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το επικοινωνιακό μασάζ στο κόμμα του κ. Κουβέλη που εκτός από τον ίδιο ο κόσμος δεν ξέρει κανένα άλλο στέλεχός του. Εκτός κι αν δίνουν την ψήφο τους στον… γίγαντα της πολιτικής Μπίστη.
Όπως είχαμε προβλέψει σε πρόσφατη ανάρτηση, θα αρχίσει η πλύση εγκεφάλου για κυβερνήσεις συνεργασίας. Έτσι το 62,9% στην έρευνα της Marc θέλει τέτοιες κυβερνήσεις και μόνο το 27,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση. Λες και ξαφνικά γίναμε Ιταλία.
Και καλά, το άκυρο – λευκό και οι αναποφάσιστοι που είναι το 30% του εκλογικού σώματος, που θα πάνε; ρωτάμε εμείς οι αφελείς.
Κάνει και συγκρίσεις για τους καταλληλότερους για πρωθυπουργοί όπου (παράξενο;) ο κ. Παπαδήμος … τους νικά όλους κατά κράτος. Τον Σαμαρά τον κερδίζει με 37,9% έναντι 30,8% αντίστοιχα και τον Βενιζέλο με 38,5% έναντι 25,1%.
Ο κ. Παπαδήμος, κατά το Έθνος, λοιπόν είναι ο ικανότερος να κυβερνήσει το έθνος. Φανταστείτε δηλαδή να μην είχε πάρει τα μέτρα που πήρε η κυβέρνησή του. Φανταστείτε να διαπραγματευόταν ακόμη πιο σκληρά με τους δανειστές ή να έλεγε αυτός ό,τι είπε ο Παπούλιας για το Σόιμπλε.
Μιλάμε ότι ο Παπαδήμος θα έπαιρνε ποσοστά πρώην ανατολικής χώρας, 99,9% αποδοχή θα είχε.
Όσο για τη στάση που τήρησαν τα πρόσωπα στην υπογραφή του νέου Μνημονίου, εκεί έχουμε τον απόλυτο παραλογισμό. 
Ο Κουβέλης που είπε όχι στο Μνημόνιο είναι ο πιο δημοφιλής και ακολουθεί ο Παπαδήμος που είναι ο αρχιτέκτονας του Μνημονίου κι ο Σαμαράς που είπε το «ναι» με μισή καρδιά για να σωθεί η χώρα κι έχασε το 1/3 της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Ακολουθεί δε ο… Βενιζέλος, προφανώς επιβραβεύεται για τη… σκληρή του στάση απέναντι στους ξένους.
Από τη μια δηλαδή παίρνει ψήφο ο αντιμνημονιακός Κουβέλης κι από την άλλη ακολουθούν οι…Μνημονιακοί. Ας γελάσουμε για να μην κλάψουμε με τις ανοησίες που μας ξεφουρνίζουν.
Θα μπορούσε να γράψει πολλά κάποιος για τη δημοσκόπηση – παρωδία του Έθνους, αλλά και τις άλλες δημοσκοπήσεις που επιχειρούν να μας πείσουν ότι ο Παπαδήμος είναι θεός, το κόμμα Παπαδήμου θα σώσει τη χώρα και ο Κουβέλης μοιάζει με άγγελο επί της γης.
Ας μας το πουν καθαρά όσοι θέλουν να παίξουν με το πολιτικό σύστημα τα παιχνίδια τους για να καρπωθούν τα οφέλη. Ας μας πει ο Μπόμπολας και κάθε Μπόμπολας ποιον θέλουν για πρωθυπουργό, να του υπογράψουμε ένα συμβόλαιο μακράς διαρκείας και να μην κάνουμε και εκλογές που κοστίζουν κι όλας.
Κι ας αρχίσουν το «τρύγημα» οι διαπλεκόμενοι, ας φάνε ότι είναι να φάνε να ησυχάσουμε κι εμείς.
Ποια η διαφορά δηλαδή των εγχώριων νταβατζήδων με τον αρχινταβατζή Σόιμπλε που θέλει τον πλήρη πολιτικό έλεγχο της Ελλάδας;

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News