Dei Energy News

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Η ώρα των ρήξεων με το κακό μας παρελθόν»



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Βρισκόμαστε σήμερα θεατές ενός θεάτρου του παραλόγου, όπου κάποιοι φασίζουν και αποφασίζουν για τις τύχες ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα εδώ και δύο χρόνια με τις πολιτικές ηγεσίες να στέκονται «βουβοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένοντας ίσως κάποιο θάμα» όπως έλεγε ο ποιητής.

Κάποιοι απ’ αυτούς έβαλαν κατά του Συνδικαλιστικού κινήματος που οι ίδιοι εξέθρεψαν και χειραγώγησαν επί δεκαετίες κάτι που, στο βαθμό μπορούν, κάνουν ακόμη για να διαλύσουν και το τελευταίο ανάχωμα, την τελευταία γραμμή άμυνας του απλού εργαζόμενου.

Και τα κατάφεραν.

Ψήφισαν το «Μνημόνιο 2», την ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου» για αθρόες απολύσεις και εξαθλιωτικές μειώσεις στις αποδοχές μισθωτών και Συνταξιούχων, απόμαχων της ζωής και της εργασίας που πλήρωναν μια ζωή για να απολαμβάνουν οι «πολιτικοί» μας!!! Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σημειώνει πως πλέον το μόνο όριο που θα παραμένει για να προστατεύει τους εργαζομένους στις Δ.Ε.Κ.Ο. από την απόλυση θα είναι η αρχή της καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος. Οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται συνεχώς και η ανεργία ιλιγγιωδώς.

Κι όλα αυτά στο όνομα των ανέργων και των νέων που θα έχουν, λέει, «νέες ευκαιρίες απασχόλησης», στα ερείπια που οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν αφήσει πίσω τους!!! Το χειρότερο όμως όλων είναι ο ωμός τρόπος που προσπαθούν να πείσουν και να χειραγωγήσουν την Ελληνική κοινωνία πως σήμερα θα είχαμε καταστραφεί αν δεν ψηφιζόταν τα επαχθή μέτρα. Παροιμιώδης είναι ο κυνικός τρόπος που παρουσίασαν την εικόνα χάους της επόμενης μέρας, που εν πάση περιπτώσει είναι δικό τους δημιούργημα με τις πράξεις και παραλείψεις ετών, χωρίς να δίνουν ελπίδα ανάκαμψης.

Όλοι, μα όλοι μιλούν για την αποφυγή της «άτακτης χρεοκοπίας» και όχι της «συντεταγμένης» ή οποιασδήποτε άλλης μορφής πιστωτικού γεγονότος το οποίο μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή στο μέλλον.

Όσον αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο υπηρέτησα από πολλές θέσεις, από τη ΜΑΚΙ, την Ο.Ν.ΝΕ.Δ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σήμερα στη ΔΑΚΕ και την Ε.Κ.Ο. Δ.Ε.Η. - Ν.Δ. στην οποία είμαι Αναπληρωτής Γραμματέας, έχω να δηλώσω πως απογοήτευσε πλήρως με τη στάση της τον απλό της ψηφοφόρο, τον άνεργο, τον εργάτη, το συνταξιούχο.

Κάποιοι με τις παλινωδίες τους έφτασαν στην καταστροφή την Ελληνική κοινωνία και ο πρόεδρος του κόμματος διαγράφει αγωνιστές βουλευτές που είχαν το θάρρος της γνώμης τους όπως επιτάσσει το Σύνταγμά μας, χάριν της «κομματικής πειθαρχίας».

Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στις Δημοκρατικές Παρατάξεις, όπως κάποιοι δεν έχουν καμιά σχέση με τη «Λαϊκή Δεξιά» την οποία με ύψιστο θράσος επικαλούνται, όταν οι πολιτικές τους είναι κάτι παραπάνω από νεοφιλελεύθερες.

Γιατί αγαπητοί κύριοι, εσείς και η Τρόικα, δεν συζητάτε την κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και των Υπουργών, παρά την επεκτείνετε και σε άλλους Δημόσιους Λειτουργούς;;;

Γιατί δεν μειώνετε τους παχυλούς σας μισθούς τουλάχιστον στο μισό;;; Γιατί να είστε τριακόσιοι όταν δεν προλαβαίνετε ούτε καν να διαβάσετε αυτά που ψηφίζετε;;;

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ο αγώνας είναι μακρύς και δύσκολος. Αγώνας για την ανατροπή στην πράξη όλων των αντεργατικών πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την ψήφιση του «Μνημονίου 2».

Αγώνας για την επιβίωσή μας, επιβίωση του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανέργων, των συνταξιούχων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών και κάθε Έλληνα πολίτη που πλήττεται βάναυσα και απροκάλυπτα από τις πολιτικές των κυβερνώντων!!!

Η μόνη λύση είναι η ενότητα στις τάξεις μας, οι ρήξεις και ο αδιάκοπος αγώνας εναντίον των «πολιτικών» και των πολιτικών τους, ώστε να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση!!!

Δηλώνω λοιπόν πως δεν θέλω και δεν μπορώ να έχω καμιά σχέση με την «βαρυχειμωνιά» της Νέας Δημοκρατίας που μας υποσχέθηκε «πολιτική άνοιξη». Αυτό δεν είναι το κόμμα που πιστέψαμε και υπηρετήσαμε με αγώνες σε εποχές που άλλοι επέλεγαν το δικό τους δρόμο.  
Παραιτούμαι λοιπόν από την Τιμητική θέση του Αναπληρωτή Γραμματέα της Ε.Κ.Ο. Δ.Ε.Η. της Ν.Δ. στην οποία με εξέλεξαν οι Συνάδελφοί μου, παραμένω όμως δίπλα στους Συναδέλφους της ΔΑΚΕ- ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, όσο η Δ.Α.Κ.Ε. παραμένει «Δημοκρατική», «Ανεξάρτητη Κίνηση» και πάνω απ’ όλα παραμένει των «Εργαζομένων»!

Συνάδελφοι, παρότι οι Συνδικαλιστικές μας ηγεσίες υπήρξαν και είναι κατώτερες των περιστάσεων, μέρος του προβλήματος και του συστήματος που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση, μην απαξιώνετε το θεσμό και όσους αγωνιστές απέμειναν ή θα έρθουν στις τάξεις του.

Τώρα είναι η ώρα των ρήξεων με το κακό μας παρελθόν, ώστε να χαράξουμε μαζί το κοινό μας μέλλον.

Θα συναντηθούμε λοιπόν στους αγώνες και τις μάχες που θα δώσουμε για ένα καλύτερο μέλλον, όχι αυτό που οι άλλοι επιλέγουν για μας χωρίς εμάς, θα βρεθούμε στους αγώνες ενάντια σε ότι μας έβλαψε και μας πλήγωσε, πάνω απ’ όλα σαν Έλληνες, κι «αν δεν υπάρχει δρόμος, εμείς θ’ ανοίξουμε το δρόμο» όπως έλεγε ο Καρχηδόνιος στρατηλάτης Αννίβας.



Δημήτρης Β. Καρέλης

Γενικός Γραμματέας - Πανελλαδικού Συλλόγου
Καταμετρητών ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News