Dei Energy News

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:Ο καθένας μας πλέον, κρίνεται προσωπικά

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/KHE


Συνάδελφοι,
Με αίσθημα αγωνίας και ευθύνης, μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις που δρομολογούνται, από την ψήφιση του Μνημονίου 2 και το τελεσίγραφο για τη δρομολόγηση των εφαρμοστικών του Νόμων, το αργότερο εντός του μήνα Φεβρουαρίου 2012, απευθύνουμε εγγράφως αυτή την ύστατη έκκληση, προκειμένου από κοινού ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/ΚΗΕ και πρωτοβάθμια σωματεία να χαράξουμε επιτέλους κοινή στρατηγική:
Για ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ, στην αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων έως δραματικών εξελίξεων που αναμένουν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά και προδιαγράφουν το χειρότερο δυνατό  μέλλον της επιχείρησης.
Αναφερόμαστε συγκεκριμένα :
§  Στη άμεση διαπραγμάτευση και κατάρτιση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας τόσο στην μητρική όσο και στις θυγατρικές εταιρείες – ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ, με καθοριστική τη διεκδίκηση της δομής του μισθολογίου μας και πριν η επιχείρηση μονομερώς διαμορφώσει νέα σε βάρος μας δεδομένα, αξιοποιώντας τις αντεργατικές ρυθμίσεις για την σύντομη (3μηνη) μετενέργεια και την κατάρρευση της μισθολογικής κλίμακας και της επιδοματικής διάρθρωσης του μισθολογίου μας.
§  Στη διεκδίκηση νέων Κανονισμών Προσωπικού με τη ρύθμιση κρισίμων ζητημάτων, όπως ιδίως η μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε αορίστου χρόνου οποτεδήποτε καταγγελλόμενη, το κανονιστικό και πειθαρχικό πλαίσιο, τα ζητήματα αξιολόγησης, υπηρεσιακής τοποθέτησης και εξέλιξης κ.α.
§  Στην ρύθμιση των ζητημάτων εκπροσώπησης των εργαζομένων σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ.
§  Στη ρύθμιση του αποσπασμένου στον ΟΑΠ /ΔΕΗ συναδέλφων μας, μπροστά στις νέες εξελίξεις με την δημιουργία του ΕΤΕΑ και ΕΟΠΥΥ. Οι ανησυχίες του προσωπικού είναι έκδηλες και δικαιολογημένες, ενώ απαιτείται άμεσα η οριστική κατάληξη του θέματος. Δηλαδή, παραμένουν αποσπασμένοι στον νέο φορέα οι συνάδελφοι με όλα τα δικαιώματα που έχουν ως αποσπασμένοι από τη ΔΕΗ ή επιστρέφουν στην ΔΕΗ;
Συνάδελφοι «οι καιροί ου μενετοί» για το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων της ΔΕΗ, το οποίο δυστυχώς έχει μπει στο Μάτι του Κυκλώνα.
Αν οι καθοριστικές εξελίξεις του παρόντος και μέλλοντος διαμορφωθούν ερήμην μας, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Θα έχουμε κατασπαταλήσει το πολύτιμο κεφάλαιο της μέχρι σήμερα αγωνιστικής δράσης της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/ΚΗΕ και το κυριότερο θα είμαστε ασυγχώρητοι απέναντι στους συναδέλφους μας.
Γιατί σε αυτές τις  κρίσιμες ώρες της ολομέτωπης επίθεσης στα δικαιώματά μας, εμείς σταθήκαμε ανάξιοι να τους εκπροσωπήσουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Ο καθένας μας πλέον, κρίνεται προσωπικά, ενώ από την στάση του αναλαμβάνει και το αναλογούν μερίδιο ευθύνης.


 Για την ΕΔΟΠ/ΔΕΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΠΙΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         ΠΙΣΤΕΥΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News