Dei Energy News

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Call center από τη ΔΕΗ για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς

http://www.energypress.gr/
Καθησυχαστικός όσον αφορά την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα, δεδομένης και της εξαιρετικής κατάστασης των υδροηλεκτρικών αποθεμάτων της χώρας.
Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της αναβληθείσας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 12 Ιουλίου. Παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε απαρτία 74,66%, πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου, Ευάγγελος Πέπας, υπέβαλε αίτημα αναβολής λήψης των αποφάσεων επί όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης για τις 12 Ιουλίου 2012, χωρίς να αναφέρει περαιτέρω αιτιολόγηση. Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου κατείχε δικαιώματα εκπροσώπησης 51,12%.
Ο Α.Ζερβός αναφέρθηκε παράλληλα στις συζητήσεις της επιχείρησης για  αναχρηματοδότηση δανείων από ελληνικές τράπεζες, ύψους 525 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι συνεχίζονται οι ταμειακές δυσκολίες, όπως συμβαίνει στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας, και όπως είπε οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί παρουσιάζουν πτωτική τάση στο 1,1 δισ. ευρώ (από αυτό το ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ αφορά λογαριασμούς που  υπερβαίνουν το εξάμηνο)  και η κατάσταση φαίνεται να βαίνει βελτιούμενη μετά από την απαλλαγή των λογαριασμών από το «χαράτσι στα ακίνητα».
Εξάλλου, ο κ. Ζερβός, όπως είχε αποκαλύψει από τις 6/6 το energypress,  γνωστοποίησε ότι η ΔΕΗ έχει αποφασίσει να προσλάβει και να αξιοποιήσει call centers προκειμένου να βελτιώσει τη ροή των εισπράξεων ανεξόφλητων οφειλών. Δεν πρόκειται να είναι εισπρακτικές εταιρείες, θα είναι “soft call” εταιρείες υπενθύμισης ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προσληφθούν μέσω διαγωνισμού, αναφέρθηκε σχετικά.
Ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι η κατάσταση όπως είναι για την εταιρεία «δείχνει» αυξήσεις της τάξης του 5%, καθώς υπάρχουν αυξημένα κόστη. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι η κοινωνική κατάσταση δεν επιτρέπει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ζητήσει αυξήσεις.
Τέλος, τόνισε πως έχουν απομείνει 50.000 - 60.000 καταναλωτές που δεν έχουν επιστρέψει στην επιχείρηση από άλλους πάροχους που έκλεισαν, αλλά σύντομα το ζήτημα θα έχει λυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News