Dei Energy News

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ετήσια Γεν. Συνέλευση του προμηθευτικού συνεταιρισμού προσωπικού ΔΕΗ

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα
του ξενοδοχείου ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ στην Πτολεμαΐδα  η ετήσια Γεν. Συνέλευση του προμηθευτικού συνεταιρισμού προσωπικού  ΔΕΗ.Η περίοδος που πραγματοποιήθηκε η  Γεν. Συν βρίσκει τον Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ με σοβαρά σωρευμένα προβλήματα προηγούμενων ετών, ενώ θα μπορούσε να είναι μια δυναμική, πρωτοπόρα και παράδειγμα Συνεταιριστικής Επιχείρησης.
     Η πολιτικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ευνοεί την συνεταιριστική ανάπτυξη αλλά και την υπονομεύει, παρότι όλες οι μελέτες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ανάπτυξη θα βοηθηθεί από υγιείς επιχειρήσεις συνεταιριστικών φορέων, που θα εξασφαλίζουν φθηνότερα προϊόντα και υπηρησίες, για τα μέλη του.
       Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζουν τα άρθρα 11 και 12 του καταστατικού μας και με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Εγκρίσεις νέων μελών και αιτήσεων αποχώρησης, σύμφωνα με το νόμο 1667/86, από 15/05/2012 έως και 17/06/2013.
Διοικητικός Απολογισμός για το έτος 2012 και Προγραμματισμός για το έτος 2013.
Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου για το έτος 2012.
Έκθεση για τον Ισολογισμό χρήσης  2012.
Απαλλαγή Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη για το έτος 2012.
Έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2013.
Παράταση της θεσμοθετημένης υποχρεωτικής έκτακτης ανταποδοτικής εισφοράς των μελών, ύψους έξι (6) ευρώ μηνιαίως για περίοδο ακόμα τριών (3) ετών και επιστροφή σε κάθε μέλος ποσού ύψους εβδομήντα ευρώ (70) ετησίως για ακόμα τρία (3) έτη, υπό μορφή πίστωσης στον προσωπικό λογαριασμό κάθε μέλους, εξαργυρώσιμης στα καταστήματα του Συνεταιρισμού, για διασφάλιση της λειτουργίας και επέκταση της ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού κυρίως για αναπτυξιακούς λόγους.
      Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ορκωτών λογιστών τα αποτελέσματα της χρήσης 2012 διαμορφώνονται σε ζημία:   ¤ 1.720.754  (έναντι ¤ 2.093.612 το 2011).
      Στόχος του ΠΣΥΠ ΔΕΗ το επόμενο διάστημα μετά την μείωση και τον μηδενισμό του παθητικού είναι η νέα βάση στην πιστωτική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για τα μέλη.
Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε στοχευμένες αγορές στα καταστήματά , οι οποίες θα υπαγορεύονται από τις ανάγκες των καταναλωτών και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μεγιστοποιηθεί το ύψος πωλήσεων με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα ανάλωσης των αποθεμάτων καθώς και παροχή υπηρησιών με προνομιακές τιμές και δυνατότητα αγορών με πίστωση.
Εγγραφή νέων μελών.
      Τα παραπάνω θα αποφέρουν την απαιτούμενη ρευστότητα, που με τη βοήθεια του κεφαλαίου της έκτακτης εισφοράς, θα επιτρέψουν τον προγραμματισμό υλοποίησης των επενδυτικών αποφάσεων ώστε να ενισχυθεί ο Συνεταιρισμός,  να εξυγιανθεί και να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο με φθηνά προϊόντα και παροχές για τα μέλη.
      Με όραμα,  πολύ δουλειά και την εμπιστοσύνη των μελών μας θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News