Dei Energy News

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ

"Ενώ καλούν σε ανατροπή του «μνημονίου και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει» οι ίδιοι υπέγραψαν ΣΣΕ που εφαρμόζει ακριβώς ότι το μνημόνιο προέβλεπε, έχουν βάλει την υπογραφή τους να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ"


Με έκπληξη διαβάσαμε μέσα από γνωστή ιστοσελίδα συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ και σε άρθρο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι την Πέμπτη 20 ΙΟΥΝΗ 2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ομοσπονδιών με την συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.


Σε αυτήν αποφασίστηκε εκτός των άλλων συλλαλητήριο στις 29 ΙΟΥΝΗ 2013, κάλεσμα να αποφασίσουν οι διοικήσεις τους για γενική «πολιτική» απεργία για ανατροπή των μνημονιακών  πολιτικών και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει.


ΡΩΤΑΜΕ:


1.      Πότε και σε ποια συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ πήρε απόφαση (Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ούτε άλλες ομοσπονδίες που συμμετείχαν είχαν πάρει απόφαση)  με συμφωνία ποιου πήγε σε αυτή την σύσκεψη και να συμφωνήσει σε τι; Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει να συνεδρίαση στην ουσία πάνω από 5 μήνες. Αυτή είναι η δημοκρατία τους; Χρησιμοποιούν την ΓΕΝΟΠ για επικοινωνιακά παιχνίδια;


2.      Αυτοί που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη και υπέγραψαν την διακήρυξη, κάλεσαν σε γενική πολιτική απεργία. Να απαντήσουν τι έκαναν στο χώρο της ΔΕΗ για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 13-6-2013 ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είχε ελάχιστη συμμετοχή και ενάντια στο  κλείσιμο της ΕΡΤ; …..ΤΙΠΟΤΑ. 

3.      Ενώ καλούν σε ανατροπή του «μνημονίου και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει» οι ίδιοι υπέγραψαν ΣΣΕ που εφαρμόζει ακριβώς ότι το μνημόνιο προέβλεπε, έχουν βάλει την υπογραφή τους να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ανοίγοντας τον δρόμο στην τελική ιδιωτικοποίηση.


4.      Σήμερα βρίσκονται στην τελική ευθεία οι διεργασίες για τον πλήρη διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, την δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, την παραχώρηση της εμπορίας σε θυγατρική υπό τον ΚΟΠΕΛΟΥΖΟ. Θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ για να οργανώσει την πάλη ώστε να μην περάσουν αυτά τα μέτρα ή θα συγκαλούνται συντονιστικά  με διάφορες μορφές που θα εξυπηρετούν τα επικοινωνιακά παιγνίδια  και τις επιδιώξεις  του ΕΑΜΕ, της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ  και όχι την οργάνωση του αγώνα;


Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην πολιτική που  δίνει διέξοδο στην κρίση προς όφελος του κεφαλαίου προβάλλοντας τις δικές τους ανάγκες  και όχι να βάλουν πλάτη όπως κάνουν με τις θέσεις τους αυτές οι ηγεσίες για να αλλάξει ο διαχειριστής της αντιλαϊκής πολιτικής.


Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πρέπει να επιτρέψουν να ξαναπαιχτεί το ίδιο έργο στις πλάτες τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News