Dei Energy News

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Συλλαλητήριο του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Συλλαλητήριο ενάντια στην απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, για έναν

ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την Τρίτη 25 Ιούνη στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.


Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε πριν λίγο διάστημα, θα σημάνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής – λαϊκής
 οικογένειας. Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος θα αυξηθούν, χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν, θα σημάνει νέα επίθεση στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση (μόνιμοι, οκταμηνίτες, εργολαβικοί), εντατικοποίηση της εργασίας με αύξηση των ατυχημάτων, μεγαλύτερη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, πατάει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Ανάπτυξη που σημαίνει κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους στην ενέργεια και φτώχεια και εξαθλίωση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ πιστή στην προώθηση των συμφερόντων των μονοπωλίων προωθεί την ιδιωτικοποίηση με στόχο να δώσει κερδοφόρα διέξοδο στα μονοπώλια ώστε να ξεπεράσουν την κρίση τους σε βάρος του λαού, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ά. "αντιμνημονιακοί" δηλώνουν υποκριτικά ότι είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τη στιγμή που συμφώνησαν και συμφωνούν με τον ευρωμονόδρομο της ΕΕ που επιβάλλει αυτή την πολιτική.

Αυτή η πορεία ξεκίνησε εδώ και χρόνια με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας που στήριξαν και στηρίζουν μνημονιακοί και "αντιμνημονιακοί", παρέα με τους συμβιβασμένους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τους περιφερειάρχες και δημάρχους που καλλιεργούσαν τον εφησυχασμό και πουλούσαν στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα τα "καλά" της απελευθέρωσης.

Αυτός ο δρόμος δεν είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Υπάρχει ο δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία. Προϋποθέτει όμως την κατάργηση του καπιταλιστικού κέρδους, τη δημιουργία ενός Ενιαίου Κρατικού Φορέα Ενέργειας, που θα λειτουργεί με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Θα εξασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα, φθηνή ενέργεια για την κοινωνικοποιημένη οικονομία και τα λαϊκά νοικοκυριά, προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτή τη λύση μόνο η Λαϊκή Εξουσία μπορεί να επιβάλει, η εξουσία της εργατικής τάξης με τους σύμμαχους της τους αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, γυναίκες, νέους.

Αυτός είναι ο μονόδρομος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων που ανοίγει από σήμερα χτίζοντας τη Λαϊκή Συμμαχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News