Dei Energy News

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Δ.Ε.Η.

Με τη χθεσινή πραξικοπηματική απόφαση για κλείσιμο της κρατικής
ραδιοτηλεόρασης, κορυφώνεται ο αυταρχισμός και η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Μιας κυβέρνησης που έχει ήδη επιστρατεύσει πολλούς κλάδους εργαζομένων και δε διστάζει αιφνιδιαστικά να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους, μαζί με αυτούς στον ιδιωτικό τομέα, στην ανεργία.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν πλήττει κατάφωρα μόνο το δικαίωμα μας ως πολίτες στην ενημέρωση, δεν στερεί μόνο τη φωνή του ελληνισμού στην ομογένεια, αλλά αποτελεί και πλήγμα στον πολιτισμό, ο οποίος υπηρετήθηκε από τα κρατικά κανάλια με προγράμματα που δεν πρόκειται να δούμε ποτέ στην ιδιωτική τηλεόραση.
Όταν μάλιστα όλος ο χώρος των συχνοτήτων των καναλιών της τηλεόρασης βρίσκεται σε ημιπαράνομη κατάσταση «γκρίζας ζώνης», που συνεχίζει να μη διευθετείται, τότε το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης μας κάνει ακόμα περισσότερο καχύποπτους.
Ως εργαζόμενοι, που πολύ σύντομα έχει σχεδιαστεί να εφαρμοστούν στο χώρο μας παρόμοιες πολιτικές, οφείλουμε να μην μείνουμε αδρανείς σε αυτήν την έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και στη δημοκρατία.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΟΣΟΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΖΟΦΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, με τη δυναμική παρουσία τους έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας.



ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News