Dei Energy News

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΑΔ: "Διεύρυνσης του αντιμνημονιακού μετώπου από θέσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς"


Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ιδρυτικό
μέλος του Ε.Α.Μ.Ε. (Ενιαίου Αγωνιστικού Μετώπου Εργασίας) ευχαριστεί από καρδιάς όλα τα μέλη της, τους συναδέλφους που τίμησαν με την ψήφο τους και ανέδειξαν το Ε.Α.Μ.Ε. σε πρώτη δύναμη στις εκλογές της ΕΤΕ/ΔΕΗ στις 12 και 13 Ιουνίου 2013.

Για εμάς, η ψήφος αυτή των συναδέλφων είναι ευθύνη αλλά και ταυτόχρονα καταλύτης για την πορεία της οικοδόμησης της ενότητας και της διεύρυνσης του αντιμνημονιακού μετώπου από θέσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Τα μέλη της ΕΤΕ έκλεισαν τα αυτιά τους στις σειρήνες λογικών «ζούγκλας και Ρακιντζή» και έστειλαν πίσω την λάσπη που εκτόξευσαν διάφορα κέντρα «προοδευτικά» και μη, που θέλουν τα συνδικάτα στο όνομα της κάθαρσης, να αντιπαρατίθεται το συνδικαλιστικό κίνημα με όρους ανθρωποφαγίας.
Συνάδελφοι,
Πρέπει να γίνει καθαρό σε όλους μας ότι στις εποχές που ζούμε, χρειαζόμαστε συνδικάτα ως ταξικό αντίβαρο στην επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη από το Νεοφιλελευθερισμό της μνημονιακής  τρικομματικής κυβέρνησης, του αυταρχισμού και της κατάλυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Η ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος είναι επιτακτικά αναγκαία με όρους όμως κινήματος και όχι ανθρωποφαγιών για τον ταξικό του επαναπροσανατολισμό, την αξιακή του επαναθεμελίωση, με αγωνιστικό ταξικό πρόσημο, με ενισχυμένη τη δημοκρατική και συμμετοχική λειτουργία με την παρουσία του συνδικάτου στους χώρους δουλειάς.
Απαιτείται για το συνδικάτο μας μια νέα πορεία με συνεκτικό σχεδιασμό, κλιμάκωση και συντονισμό, με πολιτικοποίηση των αιτημάτων και τη σύνδεσή τους με τα κινήματα και τις νέες συλλογικότητες που συγκροτούνται.
Για εμάς τους εργαζόμενους που ξεκινήσαμε την πορεία μας από τις γραμμές της ΣΑΔ (με όλα τα προβλήματα, τις αδυναμίες, τα λάθη μας και τα βαρίδια μας) και συνεχίζουμε την πορεία μας με την οικοδόμηση του Ενιαίου Αγωνιστικού Μετώπου των εργαζομένων, ανοικτό σε όλους τους εργαζόμενους, ένα και μόνο στόχο έχουμε:
Την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε μια προσπάθεια μακράς πνοής για να συγκροτήσουμε μια νέα ριζοσπαστική ταξική ενότητας, διεκδικώντας την πολιτικοποίηση και την επαναϊδεολογικοποίηση των συνδικάτων.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News