Dei Energy News

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟY ΕΝΩΤΙΚΟY ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟY ΕΔΟΠ-ΔΕΗ"

Συναδέλφισες-Συνάδελφοι 
Σε μία δύσκολη χρονικά στιγμή πραγματοποιούνται οι εκλογές της
ΕΔΟΠ/ΔΕΗ για την ανάδει-ξη εκπροσώπων στα όργανα του συλλόγου μας. Οι εκλογές αυτές γίνονται στην πιο κρίσιμη περίοδο, τόσο για την ΔΕΗ, όσο για τους εργαζόμε-νους αλλά και για το μέλλον του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα. 
Τρία χρόνια τώρα βιώνουμε μία κρίση οικονομική, κρίση πολιτική, κρίση πολιτισμική, κρίση θε-σμών, εξαιτίας των καταστροφικών μέτρων που εφαρμόζονται σε βάρος του Ελληνικού λαού από τη συγκυβέρνηση, κάτω από τις εντολές της Τρόϊκας και του διευθυντηρίου των Βρυξελών της Ε.Ε. 
Μία Ευρώπη που διοικείται από ιδεοληψίες ευρωσκεπτιστικών οι οποίοι λειτουργούν με εθνικι¬στικές αντιλήψεις μακράν και πέραν από το πνεύμα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, εξυπηρετώντας συμφέροντα των τραπεζών, του ελεύθερου εμπορίου της παγκοσμιοποίησης και της ασυδοσίας των αγορών, προς όφελος του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, το οποίο έχει αφεθεί ελεύθε¬ρο από τις εθνικές κυβερνήσεις να δρα ανεξέλεγκτο, βυθίζοντας στην καταστροφή τους λαούς των Ευρωπαϊκών κρατών. 
Έτσι, λοιπόν, ξεδιπλώνεται πάνω μας η πιο σκληρή και βάρβαρη επίθε¬ση απέναντι στον Ελληνικό λαό με μέτρα λιτότητας, μειώσεις συντάξεων και μισθών με φορομπηχτικά μέτρα που φέρνουν τον Έλληνα σε απόγνωση, ενώ κάθε μέρα που περνά χάνεται η Εθνική αξιοπρέπεια και η κυριαρχία της χώρας με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε τριτοκοσμικές κατα¬στάσεις, όπου ξεχωρίζει η φτώχεια, η δυστυχία και ο όλεθρος. 
Στον αντίποδα το πολιτικό προσωπικό κουρασμένο και ξεπερασμένο από τα γεγονότα παρακο¬λουθεί αμήχανο και ανίκανο να αντιδράσει, ενώ λειτουργεί ως δούρειος ίππος εκτελώντας με ακρίβεια τις εντολές των δανειστών και αρκείται μόνο να κρατά τα ηνία της εξουσίας αδιαφορώντας για τα δεινά που διαπερνούν τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. 
Τα τρία χρόνια που πέρασαν σταθήκαμε αταλάντευτα απέναντι σε όσους επιδιώκουν τον διαμελισμό της ΔΕΗ. 
Το ψηφοδέλτιο μας κατέχοντας την πρώτη θέση του Σωματείου είχε μία αταλάντευτη στάση στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αλλά και στα όσα οι αρμόδιοι μεθοδεύουν για την τριχοτόμηση της. 
ΨΗΦΙΖΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ 
Αντισταθήκαμε για την δημιουργία του ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ και την αθρόα μετακίνηση του προσωπικού από τις επιτελικές Διευθύνσεις. 
Το προσωπικό θα μπορούσε να παραμείνει στην μητρική και να απασχολείται για την θυγατρική του ΔΕΔΔΗΕ. Εξακολουθούμε να διεκδικούμε την ελεύθερη μετακίνηση του προσωπικού μεταξύ μητρικής, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. 
Αντιστεκόμαστε στην συρρίκνωση των καταστημάτων στην εμπορία, καθώς και στο κοινοπρα-κτικό σχήμα με ανταγωνιστή της ΔΕΗ για την δημιουργία καταστημάτων franchising. Πρόκειται για παράνομη πράξη γιατί εκχωρήθηκε το σήμα της ΔΕΗ, χωρίς να αποπληρωθεί, ενώ δεν έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός. Για την πράξη αυτή θα προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο προκει¬μένου να μην δημιουργηθεί το δίκτυο των καταστημάτων αυτών το οποίο θα ανταγωνίζεται τα καταστήματα της ΔΕΗ. 
Αντισταθήκαμε στις οριζόντιες μειώσεις καθώς και στις μεθοδεύσεις εξαίρεσης από τις μειώσεις του τεχνικού κλάδου, που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο του μνημονιακού νόμου. 
Αντισταθήκαμε στην υπαγωγή των συναδέλφων, που απασχολούνται στο ασφαλιστικό, στο ενιαίο μισθολόγιο. Η λύση που δόθηκε αποτελεί πράγματι μία δικαίωση των προσπαθειών μας, αφού απαρέγκλιτα εφαρμόστηκαν οι νόμοι που διέπουν την ασφαλιστική μας σχέση. 
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
 Οι νεοφιλελεύθερες επιταγές απαιτούν την αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας. Με τον φόβο της χρεοκοπίας, βρή-καν ευκαιρία τα ελλείμματα να ισομεριστούν με τις μειώσεις του εφάπαξ και των συντάξεων. Πρόκειται για μία κλοπή σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Απαιτούμαι την άμεση εφαρμογή του Ν.2773/99, την άμεση καταβολή του πάγιου πόρου που αφορά τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις της πολιτείας, δηλαδή ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και σύνταξη-εφάπαξ. Συμπαραστεκόμαστε στον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε η ομοσπονδία συνταξιούχων και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κατά της ΔΕΗ και του Ελληνικού Δημοσίου που αφορά τις δεσμεύσεις τους έναντι των ασφαλισμένων της ΔΕΗ, που αφορά την καταβολή στο ακέραιο των ασφαλιστικών μας δαπανών. 
 ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ - ΠΕΚΑ 
Η λειτουργία των πολυϊατρείων αποτελεί επιτακτική ανάγκη, τόσο για την διάσωση θέσεων εργασίας, όσο και για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και συνταξιούχων στη ΔΕΗ. Η δι-γλωσσία και ο εμπαιγμός που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση σε σχέση με την χρήση και το μέλλον των πολυϊατρείων εξοργίζει το Συνδικαλιστικό Κίνημα και εργαζόμενους, ενώ ενισχύεται η ανα-σφάλεια για το αύριο. Δεσμευόμαστε να αναλάβουμε επιπλέον πρωτοβουλίες προκειμένου να δεσμευτούν ο υπουργός και ο ΕΟΠΥΥ για το μέλλον των πολυϊατρείων. Σε κάθε περίπτωση σε σχέση με το μέλλον του προσωπικού που εργάζεται στο ασφαλιστικό, ζητάμε να εφαρμοστεί η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που αναφέρει ότι όταν κλείνει μία υπηρεσιακή μονάδα του ασφαλιστικού, τότε το προσωπικό θα επιστρέφει στη ΔΕΗ. Ζητάμε άμεσα η διοίκηση της ΔΕΗ να εφαρμόσει την απόφαση αυτή. 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΜΗΕ - ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΔΕΗ 
 Οι εξαγγελίες της συγκυ-βέρνησης για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ μέσα στο 2014 διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος με δηλώσεις του στο Ζάππειο Ι και II είχε αναφέρει ότι ποτέ δεν πουλάς τις υποδομές, δηλαδή τα δίκτυα τα οποία πρέπει πάντοτε να βρίσκο¬νται υπό Δημόσιο έλεγχο. Δυστυχώς, ξεκίνησε πρώτα από αυτό. Γιατί άραγε; Απλά πήρε αυτές τις εντολές, αλλά ξέχασε να μας απαντήσει: Θα έχει καλύτερη συντήρηση το δίκτυο υπερυψηλής τά¬σης αν δοθεί σε ιδιώτη; Θα γίνει χωρίς κόστος για τον καταναλωτή η διασύνδεση των Κυκλάδων; Τι θα γίνει με τα χρέη του ΑΔΜΗΕ, θα πέσουν στις πλάτες των καταναλωτών, αφού προβλέπεται η μεταφορά του στον ΛΑΓΗΕ, ώστε «καθαρός», να πουληθεί. Θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας; Θα διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις; Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε στο ξεπούλημα, αφού μεταξύ άλλων οι φήμες φέρνουν το τί-μημα της πώλησης ίσο με το 50% του ενεργητικού του !
 Γεγονός που σημαίνει ότι ΠΑΣΟΚ και Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ, δίνουν γη και ύδωρ στους δανειστές δωρίζοντας τις κρατικές επιχειρήσεις και τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Αγωνιζόμαστε κατά των μνημονιακών πολιτικών Γι'αυτό ενισχύουμε την ενέργεια των συνταξιούχων οι οποίοι προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστή-ρια κατά της πώλησης θέτοντας νομικό κώλυμα, αφού έχουμε ενσωματωμένη ασφαλιστική περι-ουσία στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ. 
Δεσμευόμαστε ότι αυτό θα πράξει και το Συνδικαλιστικό Κίνημα στη ΔΕΗ 
Θα προσφύγουμε και εμείς, τόσο για τον ΑΔΜΗΕ, όσο για την μικρή ΔΕΗ, αν τελικά προχωρήσουν στην δημιουργία της, αλλά και για το 17% που παραχώρησε το Δημόσιο στο ΤΑΥΠΕΔ προ-κειμένου να δοθεί σε στρατηγικό επενδυτή. Απαιτείται Ισχυρό Συνδικαλισιτκό κίνημα Ισχυρή ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ απαλλαγμένη από ταμπού και φόβους του παρελθόντος, αλλά και λειτουρ-γίες που αμαυρώνουν το Συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ. Απαλλαγμένη από συμπεριφορές του παρελθόντος, που διέσυραν την εικόνα της άλλοτε κραταιάς Ομοσπονδίας μας. Είμαστε από αυτούς που πιστεύουμε πως αν δεν υπήρχε το Συνδικαλιστικό Κίνημα, έπρεπε να το ανακαλύψουμε, πρέπει όμως να το αλλάξουμε Στέλνουμε το μήνυμα:  
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από τον Όμιλο ΔΕΗ 
Είναι ΕΘΝΙΚΟ κεφάλαιο Είναι Εθνικός πλούτος 
ΔΕΔΔΗΕ 
Προβληματισμό προκαλούν οι ενοποιήσεις των διαχειρίσεων οι φήμες για συγχω¬νεύσεις πρακτορείων καθώς και κάθε μορφή αυτοματισμού που περιορίζει τα ανθρώπινα χέρια. Παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις στις θυγα¬τρικές του ομίλου ΔΕΗ, προκειμένου να μην έχουμε πλεονάζον προσωπικό, εξ'αιτίας των μεταβολών που προφανώς θα επιφέρουν οι προβλεπόμενες αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση ένας ενιαίος όμιλος ΔΕΗ, πρέπει να έχει την ευελιξία να απορροφά το προσωπικό εκεί που έχει ανάγκες. Γι'αυτό απαιτείται η αλλαγή του νόμου που απαγορεύει την μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τον ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ μεταξύ του Ομίλου ΔΕΗ. 
 Εμπορία
 Όπως πράξαμε μέχρι σήμερα το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον αντιδρώντας στην συρρίκνωση των πρακτορείων, στην έλλειψη προσωπικού και την μετατροπή της εμπορίας σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Παράλληλα θα επιμείνουμε, για την στελέχωση των καταστημάτων από προσωπικό τόσο από άλλες Διευθύνσεις, όσο και με νέες προσλήψεις. Γιατί η εμπορία είναι η βιτρίνα του Ομίλου ΔΕΗ και δεν θα επιτρέψουμε να την διαλύσουν σε όφελος των ανταγωνιστών. 
Απελευθέρωση αγοράς Η/Ε 
Εξακολουθεί ακόμη και σήμερα η αγορά να λειτουργεί σε βάρος της ΔΕΗ και υπέρ των ανταγωνιστών της, αφού με εγγυημένες τιμές αποπληρώνονται όλοι οι ιδιώτες παραγωγοί. Δηλαδή, με το οριακό κόστος συν 10% με αποτέλεσμα να καταβάλει η ΔΕΗ πάνω από 300 εκατομμύρια το χρόνο. Ας λάβει επιπλέον κανείς υπόψη του τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που της επέβαλε το κράτος στο πετρέλαιο, μαζούτ και φυσικό αέριο. 
Λαμβάνοντας υπόψη και το ποσό 1,3 δισ. που οφείλουν οι καταναλωτές, τότε πρόκειται για ένα βρόγχο όχι μόνο της κερδοφορίας του ομίλου ΔΕΗ, άλλα ακόμη και της βιωσιμότητας της. Επιπλέον η μείωση της κατανάλωσης και ο περιορισμός στο 65% της παραγωγής σε Η.Ε. περιορίζουν την κερδοφορία της και κάθε ανάπτυξη και προοπτική. 
Δυστυχώς, το οικοδόμημα του Ομίλου ΔΕΗ καταρρέει ενώ η διοίκηση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αφού αποδεικνύεται ένα εκτελεστικό πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης αποδεχόμενο τον διαμελισμό, την απαξίωση, την τριχοτόμηση παρά τις προηγούμενες δηλώσεις της αλλά και δεσμεύσεις της. 
Η στάση του προέδρου της ΔΕΗ, όχι μόνο απογοητεύει, αλλά προκαλεί αν λάβει κανείς υπό¬ψη του, τις δηλώσεις ότι θα παραιτηθεί αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ. 
Συνακόλουθα πέφτει σε εμάς το βάρος, δηλαδή στους εργαζόμενους, και στο Συνδικαλιστικό κίνημα για πραγματική αντίσταση και ανατροπή των προγραμματισμένων πράξεων ξεπουλήματος της ΔΕΗ. 
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 
Το ψηφοδέλτιο μας χαράζοντας τον αταλάντευτο δρόμο του αγώνα, με αρχές αξίες και ιδανικά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με γνώση θα πράξει μέχρι το τέλος το χρέος του, όπως έπραξε μέχρι σήμερα αφού διαχρονικά ήταν εμπροσθοφυλακή και όχι στα μετόπισθεν. 
Οι εκλογές στις 20-21 Νοέμβρη δεν αποτελούν μόνο μία τυπική διαδικασία και υποχρέωση. 
Με την ψήφο σου καταδικάζεις όσους από θέση ευθύνης συμφώνησαν για την σημερινή κατάσταση της ΔΕΗ και απεδέχθησαν πολιτικές διαλυτικές, ώστε να απαξιωθεί η πρώτη επιχείρηση στη χώρα και να γίνει βορά στα χέρια του κεφαλαίου. 
Ψηφίζοντας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ, καταψηφίζεις όσους έφεραν σε αυτό το χάλι την ΔΕΗ αλλά και την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ιδιαιτέρως για την τελευταία υπάρχουν ονόματα και δι-ευθύνσεις, ενώ οι εργαζόμενοι που γνωρίζουν κάθε μέρα που περνά του γυρίζουν την πλάτη. Δεν είναι εποχές για αδράνεια 
Είναι εποχές για συμμετοχή 
Το Συνδικάτο το έχουμε και μας έχει ΑΝΑΓΚΗ, Συμμετέχουμε με την ψήφο μας. Ψηφίζουμε ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο 
■ Για να ανατρέψουμε το Ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ. 
■ Για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας 
■ Για την διατήρηση των θέσεων εργασίας 
Διεκδικούμε > Μία δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, με ίσα δικαιώματα. 
Απαιτούμε Κατάργηση των μνημονιακών νόμων 
ΔΕΗ Δημόσια 
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών 
Διατήρηση των ΠΕΚΑ και Πολυϊατρείων 
Να αναλάβει ο Όμιλος ΔΕΗ πρόσθετη ομαδική ασφάλεια
 Άμεσες προσλήψεις Διοικητικού προσωπικού προκειμένου να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή και άλλες υπηρεσιακές μοναχές που έχουν ανάγκη. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Στο Συνδικάτο η δύναμή μας 
Στους αγώνες η Ελπίδα 
Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη μόνιμη διαιτησία της Ρ.Α.Ε. να υποχρεώσει με απόφαση της την ΔΕΗ, να πουλά κάτω του κόστους την Η/Ε στο Αλουμίνιο της Ελλάδος. Δηλαδή 40,1 ευρώ τη mwh αντί 72 ευρώ, που ανταγωνιστικά έχει διαμορφωθεί η τιμή της Kw. 
Πρόκειται για διαχρονική κλοπή που πραγματοποιείται σε βάρος της ΔΕΗ από συγκεκριμένο κρατικοδίαιτο επιχειρη- ματία, ο οποίος αρνείται να εξοφλήσει το συσσωρευμένο χρέος των 131 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΗ. Άραγε τι κάνει η συγκυβέρνηση για τη ΔΕΗ; Θέλει να την χρεοκοπήσει; 
Ας μας το πει. Καλούμε όλους τους φορείς και τη ΔΕΗ σε διαρκή , αγώνα κατά της μεροληπτικής πολιτικής των ΔΗΘΕΝ ανεξάρτητων αρχών, οι οποίες λειτουργούν σε βάρος της ΔΕΗ και του Έλληνα καταναλωτή.

ΨΗΦΙΖΩ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News