Dei Energy News

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου, του δόγματος «νόμος και τάξη» δεν θα περάσειΗ συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  για μια ακόμα φορά δείχνει πόσο αποφασισμένη είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει η αστική εξουσία από την διαστρέβλωση   μέχρι την ανοιχτή τρομοκρατία με την επιστράτευση των απεργών. Αυτό κάνει σήμερα με τους απεργούς της ΔΕΗ, χθες με τους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους στο μετρό, αύριο σε κάθε εργαζόμενο που θα υπερασπίσει τα δικαιώματα του απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα.
Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση από όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, γιατί η ιδιωτικοποίηση  της ενέργειας αφορά όλο τον ελληνικό λαό.
Η αλληλεγγύη που αναπτύχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από εργατικά συνδικάτα, φορείς, κατοίκους πόλεων ήταν σημαντική και πολύτιμη παρακαταθήκη.
Οι εργαζόμενοι  της ΔΕΗ όχι μόνο δεν πρέπει να φοβηθούν από αυτές τις ενέργειες ..
αλλά με τον οργανωμένο αγώνα να τσακίσουν τον αυταρχισμό και αυτούς που τον προωθούν. Αναγκαία είναι η οργάνωση και η συνέχιση του αγώνα  στις νέες συνθήκες που δημιουργεί η κυβέρνηση, γιατί η επίθεση  δεν θα σταματήσει με την ψήφιση του νόμου στην βουλή.
Επακόλουθο της  ολοκλήρωσης της ιδιωτικοποίησης, θα είναι η συνέχεια της επίθεσης της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, της παραπέρα μείωσης των μισθών παρά τις διαβεβαιώσεις ότι οι εργαζόμενοι είναι διασφαλισμένοι είτε μείνουν στη ΔΕΗ είτε μετακινηθούν στη «μικρή ΔΕΗ».
 Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και κυρίως εκείνοι των σταθμών παραγωγής, έδωσαν έναν σημαντικό αγώνα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με την επιστράτευση.
Ταυτόχρονα χρειάζεται να συνειδητοποιηθεί ότι η πολιτική της Ε.Ε και της κυβέρνησης εξυπηρετεί τις ανάγκες των μονοπωλίων,  της καπιταλιστικής ανάπτυξης επιδεινώνει τα προβλήματα των εργαζόμενων στην ενέργεια και των λαϊκών στρωμάτων. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι μια διαφορετική διαχείριση στα πλαίσια εξυπηρέτησης των ίδιων στόχων θα έχει καλύτερα  αποτελέσματα.
Η γραμμή που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα παρά την ηρωική στάση των απεργών δεν είναι γραμμή σύγκρουσης με τον πυρήνα της αντιλαϊκής πολιτικής αλλά την διευκολύνει. Αυτό έγινε φανερό και από την δημόσια αντιπαράθεση.
Η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ δεν οργάνωσε αντίσταση στην  επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση αλλά με την στάση της προωθούσε το αντίθετο.  Μέσα από την κωλυσιεργία για την συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ώστε να πάρει αποφάσεις οργάνωσης της αντίστασης στην ουσία άφηναν τους εργαζόμενους έρμαια στις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Η ΔΑΚΕ  προέτρεπε τους εργαζόμενους όταν πάρουν τα χαρτιά της επιστράτευσης να πάνε για δουλειά, το ΕΑΜΕ πρότεινε στα λόγια να « καλέσουμε τους εργαζόμενους σκίσουν τα χαρτιά της επιστράτευσης»  αλλά οι εργαζόμενοι να πάνε για δουλειά.
Εμείς σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  από την πρώτη στιγμή μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης  εκφράσαμε την ανάγκη  να καταργήσουμε στην πράξη και όχι στα λόγια την επιστράτευση. Σε αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε πρόταση αγωνιστικά και συντεταγμένα η ΓΕΝΟΠ να αντιμετωπίσει την επιστράτευση με την αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων διατηρώντας την απεργία μέχρι την λήξη της την Κυριακή το βράδυ και ταυτόχρονα να δούμε τις προϋποθέσεις συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων με την στήριξη όλου του εργατικού κινήματος της χώρας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News