Dei Energy News

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πετρέλαιο και αέριο φέρνουν καλύτερα τρίμηνα για τη ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Οι θετικές επιπτώσεις στη μείωση του λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ από την πτώση του πετρελαίου θα φανούν στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, ενώ αντίστοιχα για το φυσικό αέριο το balancesheet θα επηρεαστεί θετικά στο πρώτο εξάμηνο του 2015, τόνισε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα 9μήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Από την ενημέρωση του κ. Ζερβού, ξεχωρίζει επίσης το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την πορεία πώλησης της θυγατρικής των δικτύων ΑΔΜΗΕ. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι η πώληση προχωρά κανονικά, συναρτάται ωστόσο από την ψήφιση του νομοσχεδίου για το φυσικό αέριο, το οποίο και περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.


Ο ίδιος ανέφερε ότι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η ΔΕΗ έχει υλοποιήσει σημαντικές στρατηγικές επενδύσεις και συνεχίζει το στρατηγικό της πλάνο με το σημαντικότερο έργο να παραμένει αυτό της Πτολεμαΐδας.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ σε αυτήν την προσπάθεια είναι το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες ηλεκτρισμού προχωρούν επίσης σε αναβάθμιση και ανανέωση του παραγωγικού τους δυναμικού με αποτέλεσμα τα προς διάθεση κεφάλαια χρηματοδότησης να είναι σχετικά περιορισμένα.

Τέλος ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι στη στρατηγική της ΔΕΗ συνεχίζεται ο στόχος της περαιτέρω μείωσης του λειτουργικού της κόστους (οι ελεγχόμενες δαπάνες μειώθηκαν κατά 6,4% ή αλλιώς 24,1 εκατ. ευρώ) και έκανε αναφορά στο ζητούμενο της μετάβασης σε μια πραγματικά απελευθερωμένη αγορά με διαφάνεια και δίκαιους κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News