Dei Energy News

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Σταθεροποιητικές τάσεις σε ΟΤΣ και ρύπους

Η συνεχιζόμενη απουσία του Λιγνιτικού συγκροτήματος της Πτολεμαΐδας, όπου οι πρώτες ενδείξεις λένε πως θα καθυστερήσει πολύ να επιστρέψει σε λειτουργία, μαζί με κάποιες βλάβες που παρουσιάστηκαν στα μέσα της εβδομάδας σε Αμύνταιο και Αγ. Δημήτριο ΙΙ οδήγησαν το μερίδιο αγοράς των Λιγνιτικών Μονάδων στο 44%, χαμηλό ρεκόρ από το τέλος Αυγούστου, σύμφωνα με την E-ntelligence.
Οι αθρόες όμως εισαγωγές ενέργειας, που καλύπτουν το 25% της
Ζήτησης σε συνδυασμό με την ενισχυμένη παραγωγή από Α.Π.Ε. (13% μερίδιο αγοράς) επέτρεψαν στην Ο.Τ.Σ. να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη ανάλυσή μας. Συνεπώς η τιμή σε μέσο όσο εβδομάδας στην χονδρεμπορική αγορά διαμορφώνεται στα 59,83 ευρώ/MWh, και ο μέσος όρος Νοεμβρίου στα 58,11 ευρώ/MWh.
Εξίσου σταθερό και το Φορτίο από εβδομάδα σε εβδομάδα στα 5.602 MW (σε επίπεδο Η.Ε.Π.).
Το διάγραμμα διάρκειας των τιμών προκύπτει σχεδόν αμετάβλητο αν λάβει κανείς υπ'όψιν πως το τελευταίο επταήμερο δεν υπήρξαν ακραίες τιμές από τις γειτονικές Αγορές.
Μπορείτε να δείτε εδώ την εξέλιξη της Οριακής Τιμής Συστήματος (Ο.Τ.Σ.)
Αγορά ρύπων
Σταθεροποιητικές κινήσεις στην Αγορά Ρύπων τις τελευταίες πέντε εργάσιμες ημέρες, πέριξ των 7,00 €/τ. Το επίπεδο αυτό των τιμών αποτελεί υψηλό ρεκόρ από το τέλος Μαρτίου. Από τις διεθνείς διασκέψεις για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε παγκόσμιο επίπεδο προκύπτει ισχυρή υποστήριξη και όχι μόνο από την πρωτοστατούσα Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και από χώρες όπως οι Η.Π.Α. και η Κίνα. Συνεπώς υπάρχει πίστη πως τα σημερινά επίπεδα αποτελούν σημεία στήριξης και πως η Αγορά μεσοπρόθεσμα θα κινηθεί ανοδικά.

 http://energypress.gr/news/reuma/Statheropoihtikes-taseis-se-OTS-kai-rypoys

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News