Dei Energy News

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ από τη «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»




Στις 23/11/2014  πραγματοποιήθηκε η ετήσια
Απολογιστική συνεδρίαση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ», όπου συζητήθηκαν και ομόφωνα εγκρίθηκαν:
 


1.   Ο Οικονομικός Απολογισμός 2013-2014 και Προϋπολογισμός 2014-2015.
2.   Ο Διοικητικός Απολογισμός Έργου 2013-2014.


Στη διαδικασία ενημέρωσης, διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων επισημάνθηκαν από όλους τα εξής:
Η παράταξή μας αισίως συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και ο απολογισμός  είναι...
ΘΕΤΙΚΟΣ. Η δημιουργία του blog (http://neaprotasi.blogspot.gr/) συνέβαλε ουσιαστικά στην διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία. Έχουμε δημιουργήσει ήδη μια παρακαταθήκη, για να συνεχίσουμε τη δράση μας σταθερά, δυναμικά και αισιόδοξα. Λειτουργήσαμε με προσήλωση στις αρχές της Λογοδοσίας, της Διαβούλευσης, της Διαφάνειας και της άμεσης Δημοκρατίας. ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ στις διαδικασίες του ΤΕΕ/ΤΔΜ, ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (επιγραμματικά αναφέρουμε: 34 δημοσιεύσεις εκ των οποίων 22 ουσιαστικές παρεμβάσεις, τακτική λειτουργία επιτροπών συνδυασμού και ενεργή συμμετοχή όλων των στελεχών στα όργανα του τοπικού και κεντρικού ΤΕΕ με προτάσεις που υπηρετούν το Δημόσιο Συμφέρον  και τους Μηχανικούς).  
Ο προγραμματισμός δράσης για το επόμενο έτος διαμορφώθηκε με άξονες τα θέματα πρώτης προτεραιότητας, όπως: η Ανεργία, το Ασφαλιστικό, η Υποαπασχόληση, η Μετανάστευση,  η καθυστέρηση χρηματοδότησης των Έργων, η εργασιακή ανασφάλεια στον Ιδιωτικό τομέα,  τα προβλήματα  των Μηχανικών της Εκπαίδευσης, η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δημόσιου, η δρομολογηθείσα  διάλυση  της ΔΕΗ κ. α..
Επίσης υιοθετήθηκαν οι προτάσεις για:
Ø  Μεταφορά του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κοζάνης στα Κοίλα (πλησίον στην Εγνατία Οδό) και αποξήλωση της σιδηροδρομικής γραμμής ,για να μην αποτελεί εμπόδιο, για την ανάπτυξη της πόλης προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ø  Ανάπλαση της νότιας εισόδου της πόλης της Πτολεμαΐδας.
Ø  Δυναμική αντίδραση στην απαράδεκτη μεταφορά των επικίνδυνων αποβλήτων στο χώρο των ορυχείων της ΔΕΗ.
Ø  Τροφοδότηση όλων των οικισμών της Δυτ. Μακεδονίας, με φυσικό αέριο, καθώς και παράλληλη χρήση του αερίου από τις μονάδες της ΔΕΗ,  μελλοντικά, με στόχο τη βελτίωση της καύσεως του λιγνίτη, για να μειωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής μας και να αυξηθεί η διάρκεια των κοιτασμάτων του λιγνίτη.
Κλείνοντας, ο επικεφαλής του συνδυασμού ευχαρίστησε προσωπικά τα μέλη της Γραμματείας και όλους τους συναδέλφους για την συνεργασία και τη σύμπνοια, εγγυήσεις για ένα ευοίωνο μέλλον της παράταξής μας και τόνισε ότι είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα του ΤΕΕ και του Κλάδου μας. 

                                         Από το Γραφείο Τύπου
«Νέας Πρότασης Μηχανικών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News