Dei Energy News

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η ΔΕΗ έχει περιθώριο ανόδου, λέει η Πειραιώς ΑΧΕ

H Πειραιώς χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η έναρξη της
διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ θα βοηθήσει για να αποκρυσταλλωθεί η αξία της εταιρείας στο ταμπλό. Ειδικότερα σημειώνει πως η απελευθέρωση των τιμολογίων θα βοηθήσει να είναι περισσότερο ευέλικτη και να έχει ανακλαστική πολιτική σε ότι αφορά το κόστος. 
 Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο στα 9 ευρώ τονίζοντας ότι, από την αναβάθμιση της τιμής – στόχου η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 30%, ωστόσο σύμφωνα με θεσμικούς επενδυτές που μιλούν στο Newmoney.gr, «η αξία της εταιρείας δεν μπορεί να καθοριστεί καθώς υπάρχουν δάνεια, υψηλές απαιτήσεις ενώ υπάρχει ένα σενάριο το οποίο προβλέπει διάσπαση σε τρία μέρη. Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει την εταιρεία». Σύμφωνα με την ανάλυση της Piraeus Securities τα αποτελέσματα της ΔΕΗ για το τέταρτο τρίμηνο ήταν πιο μαλακά από τις εκτιμήσεις εξαιτίας του υψηλότερου κόστους και των καθαρών κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων τα οποία ήταν χαμηλότερα. 
Οι προοπτικές δείχνουν μια βελτίωση με μια μεικτή εικόνα και παραγωγή ρεύματος η οποία ευνοεί την ΔΕΗ. Για το 2013, οι πωλήσεις εκτιμώνται σε 6,4 δις. Ευρώ, το Ebidta αναμένεται σε 1,036 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη σε 82,19 εκατ. ευρώ. Για την Πειραιώς, υπάρχει ακόμα περιθώριο ανόδου.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News