Dei Energy News

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

"NA ΦΥΓΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗ ΓΕΝΟΠ"

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ

Μια Ιστορία 63 ετών, έρχεται ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος
κατόπιν εντολής των τριών «Σωτήρων» της διακυβέρνησης της χώρας, να ανακοινώσει το τέλος της. Μια Ιστορία που προσφέρει το αγαθό του ρεύματος απρόσκοπτα στο κάθε σπίτι της Ελληνικής Επικράτειας. Μια Ιστορία γεμάτη ανάπτυξη για τον τόπο.
Μια Ιστορία που έδωσε ζωντάνια σε πολλές περιοχές της χώρας, που έδωσε εργασία σε πολλούς ανθρώπους είτε ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είτε ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητα από τη ΔΕΗ. Μια Ιστορία με εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες εργαζόμενους στη ΔΕΗ για όλα τα παραπάνω. Μια Ιστορία που με την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου δεν επιβάρυνε οικονομικά την κοινωνία ούτε τους κρατικούς προϋπολογισμούς και το κυριότερο δεν εξάρτησε τη χώρα ενεργειακά. Μια Ιστορία που το ίδιο το Κράτος «ασελγούσε» και «ασελγεί» επάνω στο σώμα της ΔΕΗ, βάζοντάς την να δανείζεται και τα χρήματα να πηγαίνουν να κλείνουν «τρύπες» του ίδιου του Κράτους, να τη βάζουν να ασκεί κοινωνική πολιτική εξ ονόματος του, όπως «κοινωνικά τιμολόγια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κ.α», ποτέ όμως δεν της αποδόθηκαν τα χρήματα αυτά. Την κοινωνική πολιτική είναι υποχρεωμένο το Κράτος να την ασκεί και όχι μια εισηγμένη εταιρεία. Μια Ιστορία θλιβερή, βάζοντας το κράτος την ΔΕΗ να λειτουργεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός και μέσα απ’ αυτή την διαδικασία να ζημιώνεται με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Μια Ιστορία που ενώ έχουν μπει ιδιώτες στο παιχνίδι της ηλεκτρενέργειας,να πληρώνει η ΔΕΗ τις ζημιές τους μέσα από τις έντεχνα διαμορφωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις ,που έχουν δημιουργήσει στρεβλώσεις πάντα σε βάρος της ΔΕΗ. Μια Ιστορία που το Κράτος όποτε το συμφέρει αντιμετωπίζει την ΔΕΗ, άλλοτε ως Δημόσιο και άλλοτε ως Ανώνυμη Εταιρία, ώστε να μην την αφήνει να λειτουργήσει με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Παρ’ όλα αυτά η ΔΕΗ είτε ως ενιαία και καθετοποιημένη είτε ως Όμιλος, άντεξε και αντέχει. Αυτό οφείλεται στο πως στήθηκε και μεγαλούργησε αλλά και στο μεγάλο της «περιουσιακό στοιχείο» που δεν είναι άλλο από το προσωπικό της.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,
 ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε όλοι συσπειρωμένοι σε ένα συνδικάτο ισχυρό, με καθαρό και τεκμηριωμένο λόγο που θα μας ενώνει , όπως αρμόζει στο συνδικάτο που λέγεται ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Το ερώτημα που τίθεται, έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα στο συνδικάτο, μπορεί αυτό να συμβεί; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΝΑΙ. 
Αρκεί η Ομοσπονδία να ξανακερδίσει την αξιοπιστία της ,να δώσει ένα ρεαλιστικό όραμα στους εργαζόμενους, για να γίνει όμως αυτό προϋπόθεση είναι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σήμερα στο Συνδικάτο και το αμαύρωσαν, το σπίλωσαν και το οδήγησαν να είναι υποχείριο του συστήματος, από όποια παράταξη ή ψηφοδέλτιο και αν προέρχονται, έχει έρθει η ώρα να καταλάβουν ότι υπάρχει και η πόρτα της εξόδου για αυτούς. Η παραμονή τους στο συνδικάτο μόνο ύποπτη μπορεί να θεωρηθεί και ειδικά σε αυτή την συγκυρία που η τρικομματική κυβέρνηση εξυφαίνει σχέδια καταστροφής του Ομίλου ΔΕΗ. Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες είναι ώρα ευθύνης, είναι ώρα εκγρήγορσης για όλους μας. Συσπειρωθείτε στους Συλλόγους σας. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News