Dei Energy News

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΠΑΔ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ...


Συνάδελφοι και Συναγωνιστές,

Ως εργαζόμενοι αυτό που βιώνουμε, αλλά και ως κοινωνία αυτό που διαδραματίζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, κυρία όμως στον Ευρωπαϊκό Νότο, είναι ένας ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ από την ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ.

Στη χώρα μας, ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι, βρήκαν την ευκαιρία μέσω των μνημονίων και πέρασαν τα πιο αντιδραστικά και αντεργατικά μετρά.

Η πολιτική που έχουν επιβάλει η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ),έτσι ώστε ως διαχειριστές των μνημονίων, να ξεπληρώσουν τα μνημόνια και τους τοκογλύφους, έχει φτωχοποίησει και εξαθλιώσει τους εργαζόμενους, μέσα από τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ρητή δέσμευση, με την ψήφιση των μνημονίων, από τους σωτήρες των τοκογλύφων, προς τους δανειστές για το ξεπλήρωμα του χρέους, αλλά και κοινή επιδίωξη τους να ελέγξουν όλες τις ενεργειακές και πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, καθώς και τις ιδιωτικοποιήσεις όλων των εταιρειών που έχουν δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.

Αυτό που θέλουν να καταφέρουν και μέχρι στιγμής το καταφέρνουν, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ να γίνει με το ελάχιστο κόστος γι` αυτούς, αλλά κυρίως χωρίς καμία νέα επένδυση από τους ¨περίφημους επενδυτές,¨ που δεν έρχονται να επενδύσουν σε νέες επιχειρήσεις, αλλά προτιμάνε να αγοράσουν όλα τα φιλέτα του δημοσίου (που είναι και τα κερδοφόρα κομμάτια του δημοσίου), έναντι πινακίου φακής.

Η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) αφού έπεισε την κοινωνία, πως για ότι στραβό γίνεται σε αυτόν τον τόπο ευθύνεται ο εργαζόμενος, είτε εργάζεται στο Δημόσιο, είτε στον Ιδιωτικό τομέα, εκμεταλλευόμενη τον κοινωνικό αυτοματισμό, προσπαθεί και καταφέρνει να απομονώσει έναν -  έναν τους εργασιακούς χώρους από την κοινωνία, για να είναι πιο εύκολη η ιδιωτικοποίηση τους , το ξεπούλημα τους.

Πρώτη δημόσια επιχείρηση προς ιδιωτικοποίηση (αφού πρώτα κατάφεραν και την απαξίωσαν), είναι η πιο χρυσοφόρα εταιρεία για τους τοκογλύφους, η ΔΕΗ, από την οποία εξαρτάται και η ανάπτυξη της χώρας, αλλά κύρια η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι και η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας .

Γνωρίζοντας ότι το συνδικάτο των εργαζόμενων (παρά τα προβλήματα που έχει), θα δώσει την μάχη του και θα αντιδράσει, για να γίνει το έργο της συγκυβέρνησης πιο εύκολο, θα χρησιμοποιήσει γνωστές και συγκεκριμένες προσφιλές μεθόδους με την βοήθεια των ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) έτσι ώστε να χειραγωγήσει τη κοινή γνώμη.

Το πρώτο που θα κάνει είναι να χρησιμοποιήσει τα συνδικαλιστικά λάθη και εγκλήματα του παρελθόντος, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση του 49% της ΔΕΗ, η διάλυση του ασφαλιστικού, η απελευθέρωση της ενέργειας και η είσοδος ιδιωτών παραγωγών, ο διαχωρισμός της εταιρείας σε θυγατρικές, η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδος των εργολάβων, οι ρεμούλες και οι προμήθειες των έργων.

Λάθη συνδικαλιστών που ανοίγουν τον δρόμο για να κάνουν πιο εύκολο το έργο της συγκυβέρνησης, για το ξεπούλημα της μεγαλύτερης επιχείρησης, με το σημαντικότερο έργο (και τις υποδομές που παράγει), το πλέον απαραίτητο αγαθό, που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το δεύτερο και σημαντικότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιεί, για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, ορισμένους από τους συνδικαλιστές που στο προηγούμενο διάστημα είχαν ρόλο στη νομή της εξουσίας, συνεργάστηκαν άρρηκτα με τις πολιτικές ηγεσίες και το κράτος καθώς χρηματιστήκαν για να συναινέσουν στο ξεπούλημα, της ΔΕΗ.

Συνδικαλιστές που ενεπλάκησαν στην διαπλοκή και τον λουφέ της εξουσίας και σε ότι πιο σάπιο αναπαρήγαγε το διεφθαρμένο σύστημα, κάνοντας τεράστια περιουσία. Θα χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιεί, ορισμένους συνδικαλιστές που στο προηγούμενο διάστημα, χωρίς ηθικούς φραγμούς, υπέπεσαν σε οικονομικές ατασθαλίες, που αποκαλύφθηκαν από εργαζόμενους και καταγγέλθηκαν .
Με αυτούς τους τρόπους η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να λασπολογήσει το σύνολο των εργαζόμενων, έτσι ώστε να τους απομονώσει από την κοινωνία και να κάνει πιο εύκολο το έργο της κυβέρνησης .

Έτσι η Ελληνική κοινή γνώμη «θα ταχθεί σχεδόν εξ` ολοκλήρου υπέρ της καταπολέμησης της διαφθοράς με την βοήθεια των ιδιωτικοποιήσεων». Έτσι η Ελληνική κοινή γνώμη θα «τοποθετηθεί εχθρικά» απέναντι σ` αυτούς, οι οποίοι αμύνονται και επαναστατούν, εκμηδενίζοντας δυστυχώς τις όποιες αντιδράσεις τους (όπως απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις κ.λπ.)

Ένα κομμάτι όμως συνδικαλιστών και απλών εργαζόμενων κατανοώντας αυτές τις κινήσεις της κυβέρνησης, αποφάσισε να ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΔΕΣΜΑ του με το σάπιο παρελθόν και να δημιουργήσει ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που θα στηρίζετε όχι στις συνδικαλιστικές αυθεντίες αλλά στη συλλογικότητα, στην αμοιβαία κατανόηση, στην αλληλεγγύη στην άμεση δημοκρατία, την δημοκρατία των εργαζόμενων, την ανακλητότητα των εκλεγμένων. Οποιαδήποτε στιγμή κρίνουν οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να ανακληθούν, ανακαλούνται και εφαρμόζουν στη πράξη ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ.

Η πίστη μας και ο αγώνας μας πρέπει να είναι για ΜΙΑ ΔΕΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, όπου η ιδιοκτησία η διαχείριση και ο έλεγχος θα είναι κτήμα του συνόλου της κοινωνίας και των εργαζομένων της ΔΕΗ, και όχι μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ ή ακόμα και μια ΔΕΗ κάτω από τον έλεγχο του κράτους που σήμερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Μια ΔΕΗ που θα στηρίζει τις φτωχές οικογένειες, παρέχοντας φτηνή και δωρεάν ενέργεια στους ανέργους και φτωχούς πολίτες, με την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και σεβασμό στο περιβάλλον.

Μια ΔΕΗ με ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες και σαφή προσανατολισμό στο να επανακατακτηθούν και να διατηρηθούν όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία.

ΜΙΑ ΔΕΗ που θα στηρίζει τους εργαζόμενους, τις ανάγκες τους και τηνΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ  ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ, του οποίου  η διαχείριση των αποθεματικών θα πρέπει να αποδοθεί στους ιδίους στους εργαζόμενους .

ΜΙΑ ΔΕΗ που θα διατηρήσει της υφιστάμενες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στη δημιουργία νέων, καθώς είναι προφανές ότι η προστασία των μισθών είναι αδύνατη , δίχως τη μείωση της ανεργίας .

ΜΙΑ ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ, που θα έχει αποκλειστικό δικαίωμα στην εκμετάλλευσης των ορυκτών, υδάτινων, αιολικών και Φώτοβολταϊκών μορφών ενέργειας .

Για μια ΔΕΗ με μόνιμο και αυξανόμενο εργατικό και επιστημονικό προσωπικό, και όχι μια ΔΕΗ των εργολάβων με φτηνό, ανασφάλιστο και έρμαιο στις διαθέσεις τους εργατικό δυναμικό.

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

Η παράταξη της Άμεσης Δημοκρατίας κατανοεί ότι από μονοί τους οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, αν αντιδράσουν με οποιονδήποτε τρόπο, στο ξεπούλημα της επιχείρησης, με όλη την έντεχνη λασπολογία που έχουν δεχτεί, θα είναι εύκολη λεία για την κυβέρνηση.

Γι` αυτό άμεσα θα πάρει την πρωτοβουλία για τον συντονισμό και την συνεργασία των αγώνων, (όλων των εργαζόμενων από όλες τις Ομοσπονδίες που είναι προς ιδιωτικοποίηση), αλλά και σε όλους τους χώρους που χτυπιούνται και έχουν διάθεση να αγωνιστούν, γιατί οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν κάνουν τίποτα ουσιαστικό για να συντονίσουν και να δώσουν πρόγραμμα δράσης,  οργάνωση, σχέδιο στους αγώνες των εργαζόμενων .

Η Ε.Π.Α.Δ - ΕΤΕ/ΔΕΗ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Αγωνίζεται, για να σταματήσει ο εργαζόμενος να γίνεται πρώτη ύλη προς εκμετάλλευση, του πολιτικού και κομματικού κατεστημένου, που μόνο αδιέξοδα και διασπάσεις έχει δημιουργήσει και δεν του δίνει καμία προοπτική, ούτε για την προϋπόθεση μιας νίκης .

Είμαστε αποφασισμένοι ως πρωτοπορία στο εργατικό κίνημα της ΔΕΗ, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατήσαμε σε όλους τους αγώνες της Ομοσπονδίας, μαζί με άλλους εργαζόμενους, έτσι και τώρα από ένα άλλο μετερίζι, αποδεσμευμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος και του κομματικού εναγκαλισμού, αλλά και της γραφειοκρατικής υποκρισίας και αντίληψης, με ειλικρίνεια , σεβασμό και με μεγαλύτερο πάθος να δώσουμε τον αγώνα για τη σωτηρία της ΔΕΗ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ .

ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΑΣ ΑΤΣΑΛΩΝΕΙ.

Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την ρήξη με τις δυνάμεις και τις αντιλήψεις του παρελθόντος. Την ρήξη με τον ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ που κυριαρχείται, ελέγχεται και καθοδηγείται από το πολίτικο κατεστημένο. Την ρήξη με όσους ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα της κοινωνίας, ευθύνονται για την κοινωνική και ιδεολογική ήττα των δυνάμεων της εργασίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ΜΟΧΘΟΥΜΕ, για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα βασίζεται στη δύναμη και την απόφαση των εργαζομένων, στην εργατική δημοκρατία των μαζικών συνελεύσεων και των αγώνων που θα αποφασίζονται και θα ελέγχονται από την ίδια την εργατική βάση.

Ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που θα συσπειρώσει το τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης, που σήμερα είναι απογοητευμένο, αποκομμένο ή ασυνδικάλιστο.  Ένα συνδικαλιστικό κίνημα, που θα βρει δρόμους οργάνωσης των εκατομμύριων ανέργων, που θα οργανώσει νέες μορφές ταξικής πάλης και αλληλεγγύης.

Ένα εργατικό κίνημα ανεξάρτητο από την κομματική λογική και κάθε λογής καθεστωτικούς μηχανισμούς, που θα είναι ικανό να ασκεί πολιτική από εργάτες, με εργάτες, για τους εργάτες.  Ένα εργατικό κίνημα απαλλαγμένο από τους πολύμορφους συνδιαχειριστικούς μηχανισμούς και από κάθε είδους εργοδοτικές παροχές, Που δεν θα υποτάσσονται σε κομματικές σκοπιμότητες και συνδιαλλαγές πίσω από την πλάτες των εργαζομένων.

Ένα συνδικαλιστικό κίνημα, από τους εργαζόμενους, για τους εργαζόμενους, ένα συνδικάτο καθαρό ταξικό αξιοκρατικό που θα υπηρετεί τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.
Είναι η ώρα των αποφάσεων, η ώρα που επιλεγούμε δρόμο. Εμείς τολμήσαμε, σπάσαμε τα δεσμά, κάναμε την ρήξη, κάναμε την υπέρβαση.

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News