Dei Energy News

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ:"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. ΤΑ ΘΥΣΙΑΣΕΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΗ "


ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΔ -ΕΤΕ/ΔΕΗ ΣΤΟ
ΝΙΚΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ!!!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΛΕ ΠΟΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟ
ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ..

ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιος ήσουν, τι ήσουν, από που ξεκίνησες και πως κατέληξες ;  
ΘΥΜΗΣΟΥ, τους δεκάδες φίλους και συναγωνιστές, όλους όσους σε πίστεψαν, σε συντρόφευαν και σε στήριξαν, με κάθε τρόπο και κάθε τίμημα, τα πέτρινα χρόνια της συνδικαλιστικής σου πορείας ;          
ΘΥΜΗΣΟΥ, τους καλούς συντρόφους και αναρωτήσου τι απέγιναν, γιατί έφυγαν, γιατί εξαφανιστήκαν, γιατί σήμερα φτύνουν τον κόρφο τους, στο άκουσμα του ονόματος σου ;

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Κοίταξε γύρω σου και θα καταλάβεις. Δες ποιοί σε περιστοιχίζουν σήμερα, με ποιούς συναλλάσσεσαι, με ποιούς συνδιαλέγεσαι ; 
Όπου και να κοιτάξεις θα αντικρίσεις λαμόγια, αρπαχτικά και εργολάβους. Όπου και να στρέψεις το βλέμμα σου θα αντικρίσεις σαπίλα, σκουριά και συνδικαλιστική ανυπαρξία.
Όπου κι αν ρίξεις το βλέμμα σου θα δεις ανυπόληπτα ανθρωπάκια, γεμάτα έπαρση και κομπασμό, που ήρθαν δίπλα σου για να πάρουν, χωρίς να έχουν τίποτα να δώσουν.
 Όπου κι αν ρίξεις το βλέμμα σου θα δεις τυχάρπαστους και βολεμένους, που εσύ με τόση γενναιοδωρία επιβράβευσες και συνεχίζεις να επιβραβεύεις.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Κοίταξε γύρω σου και βγάλε συμπεράσματα. Που είναι το υγιές, μαχητικό, αγωνιστικό, επαναστατικό κομμάτι του Συνδικάτου ; Που πήγαν όλοι εκείνοι οι αγωνιστές που το προηγούμενο διάστημα, παίζοντας κορώνα γράμματα την ιδία τους τη ζωή ανέδειξαν την Ομοσπονδία στα μάτια όλης της εργατικής τάξης ; 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί βρέθηκαν στο πλευρό σου, ποιοί στάθηκαν πραγματικά και ουσιαστικά δίπλα σου, ποιοι ανιδιοτελώς και αγόγγυστα έδωσαν ακόμα και την ψυχή τους, ποιοί σήκωσαν στις πλάτες το βάρος του αγώνα.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί ήταν αυτοί (που αν και λοιδορούμενοι  ως «χαμάληδες» από την συνδικαλιστική αριστοκρατία που σήμερα σε περιστοιχίζει), σήκωσαν με περηφάνια τις ντουντούκες, για να δώσουν φωνή και παλμό, στα δεκάδες συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις ;
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί ήταν αυτοί (που αν και λοιδορούμενοι ως «χιμπατζήδες» από τους απαίδευτους της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας που σήμερα σε περιβάλλει), αψήφησαν τους κινδύνους και κρεμάστηκαν στα σύρματα των γραμμών Μεταφοράς για φύγει δυνατό και προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί ήταν αυτοί (που αν και λοιδορούμενοι ως «θερμοκέφαλοι» απ’ τα γνωστά υψηλόβαθμα στελέχη), κρεμάστηκανεπανειλημμένως από το κτήριο της Χαλκοκονδύλη, για να αναδειχθούν οι εγκληματικές πολιτικές, σε βάρος της ΔΕΗ και της καταναλωτικής κοινωνίας.
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί ήταν αυτοί, (που αν και λοιδορούμενοι ως «ακτιβιστές»), σε ενθάρρυναν, σου έδωσαν δύναμη και κουράγιο για να ανεβείς μαζί τους στην καμινάδα του Κερατσινιού και να γράψεις ιστορία.

ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, τις καταλήψεις για το ΧΑΡΑΤΣΙ στην Πειραιώς και τηνΜεσογείων ; Ποιοι για μερόνυχτα ξαγρυπνούσαν φιλώντας Θερμοπύλες, ποιοι έμειναν όρθιοι μέχρι το τέλος, ποιοι είχαν το σθένος να συγκρουστούν με τις δυνάμεις καταστολής, ποιοι συνελήφθηκαν, ποιοι φυλακιστήκαν, ποιοι διώχθηκαν και συνεχίζουν να διώκονται ακόμη και σήμερα, σε δίκες και αυτόφωρα παρωδία ; 
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί, αψηφώντας τον κίνδυνο να υποστούν πειθαρχικές διώξεις έκαναν τις δεκάδες επανασυνδέσεις στα φτωχά νοικοκυριά, για να αναδείξουν το κοινωνικό πρόσωπο της Ομοσπονδίας.. Θυμήσου επίσης τον σημερινό στενό συνεργάτη σου (με το προσωνύμιο ο εργολάβος), που κατ΄ εντολή της Διοίκησης έσπευδε επανειλημμένος να κόψει το ρεύμα στους εξαθλιωμένους απολυμένους του ALTER.

ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί έδωσαν την μάχη, κόντρα στο σύστημα του συμβιβασμού και της αδράνειας, για την στρατηγική της Ομοσπονδίας ; Ποιοι μίλησαν πρώτοι για την ανάγκη κορύφωσης του απεργιακού αγώνα ; Ποιοι στήριξαν την πρόταση για την δημιουργία  ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, με άλλες δυνάμεις της κοινωνίας, με άλλες Ομοσπονδίες ;
ΘΥΜΗΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ποιοί με την πιστή βαθιά ριζωμένη στην ψυχή, «ότι τίποτα δεν πάει χαμένο»,  μπήκαν μπροστά στις μάχες, στις συγκεντρώσεις, τις μπούκες, τις καταλήψεις, τα συλλαλητήρια, δίνοντας οντότητα, υπόσταση και δυναμισμό στην Ομοσπονδία ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ, ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ, ΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ;

ΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ! Δες ποιοί είναι σήμερα δίπλα σου.  Δες που στηρίζεσαι και προπαντός ποιούς στηρίζεις. Έμεινες μόνος με τα απομεινάρια της συνδικαλιστικής παρακμής, που δεν ξέρουν τίποτε άλλο, απ’ το να ζητούν διαρκώς ανταλλάγματα και να εξαργυρώνουν με κάθε τρόπο την υποτονική τους παρουσία.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Για τον συνάδελφο Ταμία της ΕΤΕ/ΔΕΗ που πρόσφατα αποπέμφθει και τα ζητήματα ηθικής τάξης που τέθηκαν ποια είναι η θέση σου ; 
Δεν γνώριζες, δεν ενημερώθηκες, είχες κάποιο κενό πληροφόρησης σύντροφε ; Εφόσον  γνώριζες γιατί τον στηρίζεις, γιατί ταυτίζεσαι μαζί του ; Θεωρείς το θέμα ασήμαντο ή μήπως τα ζητήματα ηθικής τάξης είναι υποκειμενικά και αφορούν όλους τους άλλους, αλλά «προς θεού», δεν αγγίζουν τα δικά σου χαϊδεμένα παιδιά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Για όποιον κρατά ψηλά την σημαία τηςαξιοπρεπείας ακόμα και η υπόνοια είναι αρκετή για να λάβει αποστάσεις. Γιατί λοιπόν αντί να στηρίξεις την προσπάθεια κάθαρσης, υπέθαλψες και υποθάλπεις την  φαυλότητα και την διαφθορά ;  Γιατί του παρέχεις ασυλία ; Τι φοβάσαι, τι σε δένει, τι σε κρατάει ;

ΞΕΧΑΣΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ότι το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα πριν από ενάμιση χρόνο δώσαμε από κοινού μια μεγάλη και ψυχοφθόρα μάχη. Βιώσαμε με κάθε ένταση, με προσωπικό και ψυχικό κόστος, τον εμφύλιο διασυλλογικό σπαραγμό.
ΞΕΧΑΣΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ότι ο στόχος αυτής της προσπάθειας (που παρόμοια της δεν υπήρξε πότε στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος), δεν ήταν η ανθρωποθυσία, η εναλλαγή προσώπων και ρόλων..  Στόχος, (τουλάχιστον για τους περισσότερους απ’ εμάς), δεν ήταν να εκδιώξουμε τους προκατόχους, για να πάρουμε θέση στο άρμα και να οικειοποιηθούμε τα λάφυρα της συνδικαλιστικής επικράτησης.

ΟΧΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ..

Αντίστοιχα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, αδιαφάνειας και καταστατικής εκτροπής(τα οποία από την πρώτη στιγμή γνώριζες), παρατηρηθήκαν πρόσφατα στο Σωματείο μας και μάλιστα με ευθύνη και υπαιτιότητα, ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ..
Θλιβερά φαινόμενα, που αμαυρώσαν για μια ακόμη φορά την εικόνα του Συνδικάτου και μας καθιστούν όλους ανεξαιρέτως υπόλογους στην συνείδηση των εργαζομένων.

ΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ, υπάρχει σε εκκρεμότητα ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, που η συνείδηση μας δεν μπορεί να προσπεράσει και να αποδεχτεί.
Βλέπεις, εμείς δεν μάθαμε να κάνουμε διακρίσεις, εμείς δεν μάθαμε να κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές μας . Η ένοχη σιωπή, η απάθεια, η συσκότιση και το κουκούλωμα, δεν συμβαδίζουν με τα ιδανικά και τις αξίες, που εμείς υπηρετούμαι.
Λαβε λοιπόν το μήνυμα ότι σύντομα ο στενός σου συνεργάτης θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του, καθώς για εμάς η αυτοκάθαρση, (που τόσο πολύ ανάγκη έχει το συνδικαλιστικό κίνημα), δεν είναι επικοινωνιακό σύνθημα και φωτοβολίδα. «Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΥΜΝΟΥΜΑΙ,  ΜΑ ΑΠ’ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΙΓΟΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ».

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Κοίταξε γύρω σου και αναρωτήσου. Ποιες ήταν οι κορυφαίες επιλογές σου και ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτών, για την ΔΕΗ, τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο ;
Κοίταξε γύρω σου και κάνε απολογισμό .. Ποια είναι σήμερα η εικόνα και η κατάσταση της Ομοσπονδίας, ποια είναι η σχέση της με τους Πρωτοβαθμίους Συλλόγους, ποια είναι η απήχηση που έχει στους εργαζόμενους και την κοινωνία ;

ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕΙΣ ΕΡΕΙΠΙΑ, ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Η μεγάλη ΔΕΗ (με την συναίνεση του Συνδικάτου), είναι πια μικρή και προπαντός κατακερματισμένη.
Το άλλοτε πρότυπο ασφαλιστικό (μετά τις διαδοχικές και «επιτυχείς» παρεμβάσεις τύπου ΕΦΕΞΗΣ), βρίσκεται σε οριστική διάλυση.
Η πάλε ποτέ πανίσχυρη Ομοσπονδία, (με τις παλινωδίες, τα καμώματα και το γινάτι του «Ισχυρού Παντοκράτορα»), βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης και μονίμως απολογουμένη για μια σειρά αξιόποινων φαινομένων.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ, (με τις πολιτικές των μνημονίων, αλλά και τις ευλογίες της «φίλα προσκείμενης» Διοίκησης), έχουν περιέλθει σε οικονομική, κοινωνική και εργασιακή, απόγνωση.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ .. Ο επαναστάτης αγωνιστής με τον αριστερό λόγο και την στεντόρεια φωνή, ο  ριζοσπάστης, ο οραματιστής που θα άλλαζε τον κόσμο, μέσα σε λίγα χρόνια ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΕ για τα καλά στο σύστημα που δήθεν πολεμούσε.
Στο βωμό της συνδικαλιστικής ανέλιξης, στο βωμό των ισορροπιών και της συνδικαλιστικής επιβίωσης, έγινε ένα με το γραφειοκρατικό κατεστημένο που κάποτε πολεμούσε, έγινε ένα με τους μηχανισμούς και τα παράσιτα της εξουσίας.

ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Ο ασυμβίβαστος αγωνιστής, που πριν από μερικά χρόνια, με ένα φάκελο στο χέρι, βγήκε στο ξέφωτο για να αναμετρηθεί με το σάπιο συνδικαλιστικό κατεστημένο, όταν ανέλαβε το θώκο, όταν είχε δύναμη και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αντί να συνεχίσει την κάθαρση, έγινε ένα με το κατεστημένο, έγινε και αυτός  μέρος του προβλήματος. 

ΚΟΙΤΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Οι κηφήνες και τα λαμόγια της διαφθοράς,αντί να εκδιωχτούν, αντί να πάνε σπίτια τους, στην πορεία έγιναν  σύμμαχοι, συνομιλητές και συνεργάτες.
Ο αμαρτωλός ΟΚΔΕ, που τόσα πολλά κάποτε του καταμαρτυρούσες, αντί να περάσει οριστικά στο πάνθεον της ιστορίας, συνέχισε και επί των ημερών σου το «θεάρεστο κοινωνικό» του έργο.
Η εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσούσα τηλεφωνία (κρυφή και φανερή), που τόσο κατέκρινες στο παρελθόν, συνεχίζει ακόμη και σήμερα, (με την δική σου σύμφωνη γνώμη), να «προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες» στην Ομοσπονδία, εν μέσω μάλιστα της μισθοδοσίας.

ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ . Τόσα πολλά όση και η υποκρισία που σε διακρίνει σύντροφε, την οποία όσο και να προσπαθείς δεν γίνεται  να κρύψεις .. «Πίσω από το ιλουστρασιόν προφίλ του δήθεν επαναστάτη, που με τόση μαεστρία φιλοτέχνησες, κρύβεται ένας αμετανόητος γραφειοκράτης».

ΩΣΤΟΣΟ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα μηδενίσουν τους αγώνες, την διαδρομή και την πολυετή προσφορά σου στο εργατικό κίνημα. Δεν το κάναμε και δεν πρόκειται να το κάνουμε .. 
Το κάνεις άλλωστε από μόνος σου, γιατί όπως λέει και η παροιμία : «ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ».

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΡΙΖΙΚΑ με την τακτική, τους αριβισμούς, τον συγκεντρωτισμό και τις γραφειοκρατικές επιλογές σου.
ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ με τις παλινωδίες, την υποκρισία και το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα του δήθεν επαναστάτη που μπορεί συνάμα να είναι και λίγο γραφειοκράτης, του δήθεν ασυμβίβαστου μαχητή που μπορεί συνάμα να είναι και λίγο συστημικός, του δήθεν αδιάφθορου που μπορεί συνάμα να συνεργάζεται με την διαφθορά.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΡΙΖΙΚΑ με τους τακτικισμούς και την στρατηγική του φτιασιδώματος, που θέλει ευκαιριακές και δήθεν προοδευτικές συμμαχίες, με στόχο το αποτέλεσμα και την αρπαγή της ψήφου των λιγότερο υποψιασμένων συναδέλφων.
ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, με δυνάμεις που αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν μέχρι και σήμερα τον ακρογωνιαίο λίθο του γραφειοκρατικού μηχανισμού, του μηχανισμού που ευθύνεται για την κοινωνική και ιδεολογική ήττα των δυνάμεων της εργασίας.
ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, με πρόσωπα που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποσύνθεση του συνδικαλιστικού κινήματος, ευθύνονται για μια σειρά από θλιβερά φαινόμενα, ευθύνονται για την σημερινή απαξιωτική εικόνα του συνδικάτου.
ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, με εκείνους (έχουν ονοματεπώνυμο),που κάποτε λοιδορούσες για την αμφιλεγόμενη στάση τους, στην διαμάχη που είχε η ΔΕΗ, με ιδιώτες ανταγωνιστές.
ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, με λίγο από την σαβούρα της ΠΑΣΚΕ, τηνπροσωποποιημένη και προσωποπαγή ΣΑΔ και λίγο (έτσι για τα μάτια του κόσμου), από ΕΜΕΙΣ, χωρίς καν την έγκριση από την Γραμματεία του ΕΜΕΙΣ.
ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, σαν αυτές που είδαμε πρόσφατα στις εκλογές της κοινωνικοποίησης, που απ’ όσο φαίνεται η συμφωνία είναι πακέτο και θα έχουν και συνέχεια, τόσο στις εκλογές τις ΕΤΕ/ΔΕΗ, όσο και στην επομένη μέρα της Ομοσπονδίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ..
ΤΑ ΘΥΣΙΑΣΕΣ ΟΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ..

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ. Ο κόσμος δεν θα αλλάξει με κουτοπονηριές, μπαλώματα και επικαλύψεις .. Το νέο ξεκίνημα για τα συνδικάτα (που κάποτε μαζί οραματιστήκαμε), δεν χτίζεται με παλιά, φθαρμένα  υλικά.
Η ανασύνταξη και η αυτοκάθαρση του συνδικαλιστικού κινήματος, η αποδέσμευση και η ανεξαρτησία των συνδικάτων από τα δεσμά της εξουσίας και του κομματικού εναγκαλισμού, δεν συμβαδίζει, και δεν ταυτίζεται με τα κατάλοιπα του συμβιβασμένου και διαπλεκόμενου γραφειοκρατικού συστήματος.

Η υπέρβαση και η ανατροπή δεν γίνεται με συμβιβασμούς και ευχολόγια.. Οι εργαζόμενοι που τόσα πολλά έχουν υποστεί στο παρελθόν δεν κοροϊδεύονται με τακτικισμούς, φτιασιδώματα και αναβαπτισμένα σχήματα που μέσα τους ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΝΕΠΑΦΗ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ και τις συμπεριφορές του παρελθόντος.

Οι εργαζόμενοι αναζητούν το καινούργιο, αναζητούν το χαμένο όραμα, αναζητούν καθαρές κουβέντες, καθαρές θέσεις, καθαρές επιλογές, και προπαντός καθαρούς και άφθαρτους εκπροσώπους.

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ, ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΡΗΞΗ
ΚΑΝΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ .. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΣΥ ..

Χωρίς συμβιβασμούς και εξαρτίσεις, ανοίγουμε ορίζοντες, βάζουμε τις βάσεις για ένα νέο ΥΓΙΕΣ, ΔΥΝΑΤΟ, ΤΑΞΙΚΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ σε προτάσεις, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, με καθαρό λόγο, θέσεις, απόψεις, που θα επανακτήσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων.
Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, που θα ενεργοποιήσει όλους τους εργαζομένους μέσα από συνθήκες σύνθεσης απόψεων και ενότητας στη δράση.
Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,  που θα αντικαταστήσει τους εθιμοτυπικού χαρακτήρα αγώνες με νέα στρατηγική, που οι σημερινές συνθήκες επιβάλλουν.
Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,  που οι αποφάσεις θα παίρνονται από τα κάτω, δηλαδή από τους εργαζόμενους, τη βάση.
Ένα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,  που θα απαλλάξει τους εργαζόμενους, την κοινωνία και τον τόπο από τα δεσμά των μνημονίων, τους τοκογλύφους δανειστές και την κηδεμονία των ισχυρών.


ΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ

http://epadetedei.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News