Dei Energy News

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Σταθάκης: "Όχι" στην πώληση της ΔΕΠΑ

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ιδιωτικοποιήσεων σε τομείς όπως
ο ενεργειακός επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του στο Capital ο βουλευτής Χανίων και τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος, Γιώργος Σταθάκης. 
Ερωτηθείς ειδικότερα για το θέμα της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης τονίζει ότι «ενέργεια, νερό, βασικές υποδομές προέχει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο» ενώ κατηγορηματικός εμφανίζεται και για την πώληση της ΔΕΠΑ. 
Ο τομάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση αναφορικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ενώ σχολιάζοντας την περίπτωση του ΟΠΑΠ κάνει λόγο για «κραυγαλέες αστοχίες». «Μετά τις τραγικές αποτυχίες της κυβέρνησης, και με κραυγαλέες αστοχίες στην πρώτη επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, σαν αυτή του ΟΠΑΠ, που κατέληξε με ένα υποψήφιο και τίμημα τα κέρδη ενός χρόνου, είναι δύσκολο να ασκηθεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούσε ότι οι μνημονιακές ιδιωτικοποιήσεις είναι ένα πλήρως αποτυχημένο πρόγραμμα. Αρχικά τις είχαν υπολογίσει στα 50 δισ. μετά τις αποτίμησαν στα 10 δισ. και τώρα στα 7,5. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το Πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Τρόικας, όχι με το ΣΥΡΙΖΑ. εμείς επιμένουμε ότι ενέργεια, νερό, βασικές υποδομές προέχει να μείνουν υπό δημόσιο έλεγχο», ανέφερε σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. 
Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης τάσσεται υπέρ των «μικτών» επενδύσεων στον τραπεζικό τομέα ενώ προτάσσει ως κυβερνητική δέσμευση την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων. Επισημαίνει με νόημα δε, ότι οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν εμπόδισαν την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε θα εμποδίσουν την προοπτική μίας αντιμνημονιακής κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News