Dei Energy News

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΑΠΟΠΕΜΨΕΙ ΤΟΝ ΑΡΘΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ

Aπό το WWW.NEWSPOST.GR
 
 
 
 

 
Έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα οι εισηγήσεις που δέχεται ο Α. Σαμαράς για την αποπομπή του Αρθ. Ζερβού η θητεία του οποίου έχει συσσωρεύσει πολλά προβλήματα για την ΔΕΗ αλλά και τον ίδιο.
Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό οι Ανακριτικές και Εισαγγελικές Αρχές της χώρας εξετάζουν ογκώδεις φακέλους που αφορούν στην περίοδο Ζερβού και σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ το κλίμα για τον κ. Ζερβό αλλά και τον προκάτοχό του κ. Αθανασόπουλο είναι ιδιαίτερα βαρύ και ήδη αποτυπώθηκε με την δίωξη για απιστία κατά της ΔΕΗ σε βαθμό κακουργήματος και επιβολή περιοριστικών όρων που

επιβλήθηκαν στον κ. Ζερβό για την υπόθεση της ΓΕΝΟΠ και την αντίστοιχη δίωξη κατά Αθανασόπουλου για την υπόθεση Αλιβερίου.

Αυτό που επισημαίνουν οι εισηγούμενοι την απομάκρυνση Ζερβού είναι ότι η κυβέρνηση επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά απομακρύνοντας χωρίς καμία καθυστέρηση ή δισταγμό τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλο ευθύς ως ασκήθηκε δίωξη εναντίον του και πριν καν ξεκινήσει η τακτική ανάκριση και του δοθεί η δυνατότητα παροχής εξηγήσεων, ενώ δεν έπραξε το ίδιο και στην υπόθεση Ζερβού η οποία, όπως σημειώνουν, είναι πιο επιβαρυμένη περίπτωση αυτής του Αθανασόπουλου αφού της διώξεως κατά Ζερβού ακολούθησε τακτική ανάκριση στα πλαίσια της οποίας του εδόθη η δυνατότητα της απολογίας και παροχής εξηγήσεων που όμως οδήγησαν στην επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγυήσεως προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Όπως επισημαίνουν «η τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών μας κάνει κακό ιδιαίτερα όσον αφορά σε θέματα ηθικής και χρηστής διαχείρισης στα οποία ο Πρωθυπουργός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του».

Άλλωστε σημειώνουν με νόημα πως τα πεπραγμένα του κ. Ζερβού δεν αφορούν την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, η τακτική κάλυψης όμως μπορεί να χρεωθεί σε αυτόν με αρνητικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΔΕΗ αν και θα όφειλε λόγω της σημασίας της θέσης του να συνοδέψει τον Πρωθυπουργό στο σημαντικό ταξίδι του στην Κίνα, μένει στην Αθήνα με σκοπό να προασσπίσει την τιμή και την ελευθερία του.

Άλλωστε δεν είναι το μόνο μέλος τους ΔΣ της ΔΕΗ που είναι ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Είναι και ο κ. Φωτόπουλος ο οποίος εξελέγη να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στο ΔΣ με σύνθημα «βάλτε με στο ΔΣ της ΔΕΗ για να αντιμετωπίσω τον ανακριτή».
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News