Dei Energy News

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Καμπανάκι από το Σωματείο Ορυχείων- Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Τη λήψη άμεσων μέτρων ζητάει το Σωματείο Ορυχείων- Σταθμών ΔΕΗ Μεγαλόπολης (Σ.Ο.Σ. ΔΕΗ Μεγαλόπολης), για τη σκόνη στον χώρο αποθήκευσης γύψου στο παλιό ορυχείο Θωκνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου, δημιουργούνται ακατάλληλες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής: «Σοβαρότατο πρόβλημα υφίσταται από σύννεφα σκόνης στον χώρο απόθεσης του γύψου στο παλαιό ορυχείο Θωκνίας που εξαπλώνονται σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, δημιουργώντας ασφυκτική κατάσταση για τους εργαζόμενους αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή τους.

Η παραπάνω κατάσταση δημιουργείται λόγω της μη εφαρμογής των υποδείξεων των αρμοδίων φορέων της πολιτείας για την απόθεση γύψου και τέφρας καθώς και λόγω έλλειψης μέτρων που προβλέπονται στη σύμβαση της αναδόχου εταιρείας του έργου με τη ΔΕΗ (μόνιμη διαβροχή, επικαλύψεις, κλπ)».

Το ΔΣ του Σ.Ο.Σ ΔΕΗ Μεγαλόπολης καλεί «κάθε αρμόδιο φορέα της πολιτείας, να προχωρήσει άμεσα σε ουσιαστικούς ελέγχους για την εφαρμογή της νομιμότητας».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News