Dei Energy News

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ/ΕΤΕ-ΔΕΗ:ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ να γίνει σύσταση του Δ.Σ. και να γίνει επιτέλους η εκλογή όλων των οργάνων



Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013, ο σύμβουλος Τσιτούρας Γεώργιος κάλεσε όλα τα ψηφοδέλτια που κατέλαβαν τις έδρες στο Δ.Σ. της ΕΤΕ ΔΕΗ στις εκλογές του Ιουνίου , σε σύγκληση του Δ.Σ. για να γίνει η εκλογή του προεδρείου και των υπόλοιπων οργάνων. Στο πρώτο αυτό συμβούλιο δεν υπήρχε απαρτία και αποφασίστηκε να ξανακάνουμε σύγκληση την Πέμπτη 1 Αυγούστου. Δυστυχώς  για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγούν τα όργανα του σωματείου.
Οι δικαιολογίες που ακούσαμε είναι ότι κάποια ψηφοδέλτια δεν ήταν έτοιμα και ότι έπρεπε να προηγηθούν οι διεργασίες εκλογής προέδρου στην ΓΕΝΟΠ ( μετά και την αποτυχία εκλογής προέδρου στην Ομοσπονδία στις 30 Ιουλίου) και έτσι ορίστηκε Τρίτη ημερομηνία σύγκλησης στις 27 Αυγούστου! Υπενθυμίζουμε  ότι οι εκλογικές διαδικασίες του Σωματείου μας έγιναν στις αρχές Ιουνίου !
Οι παραπάνω δικαιολογίες που συσχετίζουν την σύγκληση των οργάνων της ΕΤΕ με την εκλογή προέδρου στην ΓΕΝΟΠ δεν ευσταθούν. Δηλώνουμε ότι τέτοιες σκοπιμότητες είναι μακριά από εμάς και επιτέλους θα πρέπει κάποιοι κύριοι να σοβαρευτούν γιατί χανόμαστε.
Δυστυχώς αντί η ΕΤΕ ΔΕΗ να βρίσκεται κοντά στις εξελίξεις που έρχονται στην ΔΕΗ και εν γένει και για τους εργαζόμενους ( που ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εκπροσωπεί η ΕΤΕ ) βλέπουμε ότι κάποιοι συνδικαλιστές θέλουν να την κρατούν μακριά και όμηρο  μικροπολιτικών παιχνιδιών.
Το ψηφοδέλτιο μας το ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ , είναι απέναντι σε τέτοιες πρακτικές και επιτέλους μετά από 2 μήνες από τις εκλογικές διαδικασίες έπρεπε να είχαμε συνεδριάσει και να είχαμε εκλέξει τα όργανα μας και να λειτουργούσαμε κανονικά. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δεν μπορούν να περιμένουν τις φιλοδοξίες και τις κόντρες ορισμένων. Οι καθυστερήσεις , οι δικαιολογίες , τα παρασκήνια και η παραπληροφόρηση , μόνο περισσότερη ζημιά κάνουν στο ήδη λαβωμένο συνδικαλιστικό κίνημα .
Τα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων αυξάνονται και η διάλυση της ΔΕΗ γίνεται πραγματικότητα.   Η ΕΤΕ ΔΕΗ  το μεγαλύτερο σωματείο στην ενέργεια μένει πίσω , αγκυλωμένο στο ποιος θα είναι πρόεδρος και ποιος δεν θα είναι. Είναι πλέον καθαρό σε μας ότι κάποιοι θέλουν και επιδιώκουν να μένει το σωματείο ανενεργό και πολύ μακριά από τους εργαζόμενους , αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί!
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ να γίνει σύσταση του Δ.Σ. και να γίνει επιτέλους η εκλογή όλων των οργάνων.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι στο ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ πιστεύουμε ότι το σωματείο μας η ΕΤΕ ΔΕΗ  μπορεί να μπει μπροστάρης σε αυτόν τον αγώνα δίχως αύριο, για όσα έχουν χτυπήσει ήδη την πόρτα μας.
Πρέπει να φέρουμε την  ΕΤΕ ΔΕΗ  πιο κοντά στους  εργαζόμενους γιατί μόνο εσείς  είστε  η δύναμη μας.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι , κρατήστε ψηλά το κεφάλι σας , το δικαίωμα στην εργασία είναι δικαίωμα ‘όλων των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News