Dei Energy News

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ραχήλ Μακρή: Άλλος ένας νεκρός σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ....

Δήλωση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή, για τον χαμό του εργαζόμενου στο ορυχείο της ΔΕΗ στο λιγνιτικό κέντρο Μεγαλόπολης

Από την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 η τομεάρχης Ενέργειας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κα Ραχήλ Μακρή είχε κρούσει το καμπανάκι κινδύνου στην Συγκυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο συζήτησης της με αριθμ. πρωτ. 1260/2-4-2013 επίκαιρης ερώτησης σχετικά με την αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας στα ορυχεία και τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της «ΔΕΗ Α.Ε.», η κα Μακρή είχε επισημάνει ότι:
«Η οργανωμένη πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει την άσκηση της ρυθμιστικής αρμοδιότητας του κράτους, προκειμένου να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των εργαζομένων.»

Συνέχισε μάλιστα υπογραμμίζοντας: «Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στους χώρους εργασίας της «ΔΕΗ Α.Ε.» δεν τηρούνται στο έπακρο οι όροι εργασίας και ασφάλειας με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων. Λόγω οικονομικής κρίσης και στενότητας υπάρχουν αρκετές καταγγελίες ότι δεν επαρκεί το στελεχιακό δυναμικό για την ασφαλή διεκπεραίωση των εργασιών, όπως επίσης δεν υπάρχει και ο απαραίτητος εξοπλισμός, ιατροφαρμακευτικός ή άλλος, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.»

Ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, απάντησε πως: «Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ, η πολιτική της εταιρείας στους τομείς υγείας και ασφάλειας όλα αυτά τα χρόνια και τώρα επίσης, είναι σε δύο άξονες: Πρώτον, στη λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων και δεύτερον, στη διάθεση των μέσων που διασφαλίζουν την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.»

Η πραγματικότητα φαίνεται να διαψεύδει τους Κυβερνητικούς ισχυρισμούς. Παρά τις καλές προθέσεις του κυρίου Παπαγεωργίου, φαίνεται ότι η πολιτική οριζόντιων περικοπών δαπανών και μείωσης προσωπικού μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει. Οι συνέπειες της κυβερνητικής ασυνεννοησίας και προχειρότητας θα κλιμακωθούν εάν υλοποιηθούν τα σχέδια διαμελισμού και χαρίσματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες, κομματικούς φίλους του κ. Σαμαρά.

Καλούμε για άλλη μια φορά τους κυβερνώντες να αποδεσμευτούν από τον ιστό της τρόικα και να ενσκήψουν πάνω από τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού Λαού, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο Συμφέρον και το υπέρτατο θείο δώροτης ανθρώπινης ζωής. Εάν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν. Δεν μπορεί να πληρώνουν οι πολίτες με τη ζωή τους την κυβερνητική ακροβασία ερασιτεχνισμού.
Η βουλευτής κα Ραχήλ Μακρή εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του 55χρονου εκλιπόντος, που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα το μεσημέρι της Παρασκευής, στο ορυχείο της ΔΕΗ στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News