Dei Energy News

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ

Ελλιπής συνθήκες ασφάλειας, ελλιπή μέτρα προστασίας, παραβάσεις, κανόνες-κώδικες-κανονισμοί σε πλήρη (αν)εφαρμογή. Ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα, μίας τέτοιας πραγματικότητας, από μία (ακόμα) τραγωδία;
Αυτή τη φορά το θλιβερό συμβάν καταγράφεται στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη με θύμα έναν ακόμη εργαζόμενο. Έναν συνάδελφο των 586 ευρώ (μεικτά), οδηγό φορτηγού τηςΔΕΗ που ενώ επιχειρούσε να αδειάσει το φορτίο του οχήματος, το φορτηγό βρέθηκε στο κενό παρασύροντας και τον άτυχο συνάδελφο οδηγό με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

Την ώρα που ο μεταλλευτικός κανονισμός απαγορεύει ρητά την απόθεση του υλικού με απευθείας ανατροπή του στην παρακάτω βαθμίδα (το υλικό θα πρέπει να αποτίθεται στο φρύδι του πρανούς με την καθοδήγηση κουμανταδόρου και έπειτα να προωθείται με μπουλντόζα), η Διοίκηση της ΔΕΗ κλείνει τα μάτια και επιτρέπει να συνεχίζονται τέτοιου είδους φαινόμενα που δυστυχώςσπέρνουν το θάνατο και κλείνουν σπίτια.
Ένας ακόμα άδικος θάνατος συναδέλφου που βάφει με το αίμα του και κεφαλαία γράμματα τη φράση ΖΗΤΗΤΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ και ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.
Με τον πιο θλιβερό και τραγικό τρόπο, η ασφάλεια της εργασίας για την επιχείρηση έχει καταντήσει να είναι μέγα ζητούμενο που αγγίζει τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας και παρόλα αυτά ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων που καθίστανται ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των θανατηφόρων συμβάντων που καταγράφονται στην επιχείρηση.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απαιτεί την διερεύνηση του συμβάντος και των γενικότερων συνθηκών ασφάλειας στους χώρους της ΔΕΗ.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη για το οδυνηρό περιστατικό, συλλυπείται και συμπαρίσταται στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News