Dei Energy News

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ


ΠΡΟΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

           
Συνάδελφοι:

Με την υπ’ αρ. ΣΟΧ/ΔΕΗ 1/2013 ανακοίνωση ( αρ. πρωτ. 4302/12-6-2013) ανακοινώθηκε η πρόσληψη με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου   διάρκειας οκτώ μηνών ( 8μηνα)  συνολικά 108 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών  του ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ  που εδρεύει στην Π.Ε  Κοζάνης.
Στον κωδικό της προκήρυξης 208  ζητούσε να καλύψει 9 θέσεις με την ειδικότητα  ΔΕ Χειριστές ηλεκτροκίνητων ερπυστριοφόρων μηχ/των ( με καδοτροχό) έχοντας τα Κύρια προσόντα τα οποία ανέφερε η συγκεκριμένη προκήρυξη.
Επειδή όμως ούτε τα Κύρια προσόντα, αλλά και ούτε τα Προσόντα Α΄ Επικουρίας μπορούσαν  να καλύψουν τις απαιτήσεις της προκήρυξης διότι χρειάζεται Άδεια Χειριστή - Μηχανοδηγού,  προσέφυγαν στα Προσόντα Β΄ Επικουρίας  με  την σημείωση ότι:
Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν  χωρίς την επαγγελματική άδεια θα απασχοληθούν  ως  Βοηθοί ηλεκτροκίνητων ερπυστριοφόρων μηχ/των ( με καδοτροχό) με το μόνο προσόν την ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Επειδή όμως  η εμπειρία λαμβάνετε υπόψιν μετά  την απόκτηση της επαγγελματικής άδειας και όχι πριν  και επειδή ούτε σε κανένα Προεδρικό Διάταγμα, ούτε στην κείμενη νομοθεσία, ούτε στον Κανονισμό Καταστάσεως Προσωπικού (Κ.Κ.Π /ΔΕΗ), αλλά ούτε σε καμία Σ.Σ.Ε  ή σε διάταξη Νόμου αναφέρετε – νομιμοποιείτε η ΕΜΠΕΙΡΙΑ αλλά και  η ειδικότητα – κατηγορία « Βοηθοί» χειριστές ερπυστριοφόρων μηχανημάτων με ( καδοτροχό) και ποτέ στο παρελθόν  δεν υπήρξε πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου είτε 8μηνης, είτε 6μηνης διάρκειας με ειδικότητα  «Βοηθοί» χειριστές Ηλεκτροκίνητων Ερπυστριοφόρων Μηχανημάτων με( Καδοτροχό).  
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ Η «ΕΝΩΣΗ» απέστελλε  προς την Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε Εξώδικη  Επιστολή στις  5 – 7 2013  όπου ζητούσαμε  την συμμόρφωση της ΔΕΗ Α.Ε. / ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ με την κείμενη νομοθεσία και την πρόσληψη των προβλεπόμενων  9  υποψηφίων με μειωμένα ή ανύπαρκτα προσόντα στον κωδικό θέσης 208 της συγκεκριμένης προκήρυξης και αυτές οι θέσεις για να μην χαθούν από την περιοχή, να τροποποιηθούν  στον κωδικό 211 ΔΕ Τεχνικοί Ορυχείων και αντί των προβλεπόμενων 8 ατόμων να γίνουν 17.
Σε απάντηση που μας απέστειλε η Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού Παραγωγής  με αρ.πρωτ 3635 σε κανένα σημείο δεν απαντά για την πράξη της πρόσληψης παρά μόνο Στην παράγραφο 5 της απάντησής  προς το Σωματείο μας αναφέρει αυτολεξεί  ότι, σε συνάντηση κατά το έτος 2008 του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πτολεμαΐδας  - Εορδαίας με την Διοίκηση της Επιχείρησης , ένα από τα αιτήματα  του Εργατικού Κέντρου ήταν η πρόσληψη στους Σταθμούς της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας Βοηθών Χειριστών ηλεκτρικών μηχανημάτων, με συμβάσεις 8/μηνης διάρκειας,

Συνάδελφοι: Τα ερωτήματα που τίθενται είναι:

 Γιατί η προκήρυξη δεν απαιτεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα Π.Δ. 31/1990 και 499/1991, που ορίζουν υποχρεωτικά τους όρους εργασίας «χειριστών και βοηθών χειριστών» οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοχοι άδειας «Μηχανοδηγού – Χειριστή»;
Μήπως για την επίμαχη ειδικότητα και για την Δ.Ε.Η δεν ισχύει ο Νόμος και το Π.Δ. 31/1990, όπως ισχύει για άλλες ειδικότητες της ίδιας προκήρυξης, λ.χ. για άδειες που απαιτούνται για την ειδικότητα «Χειριστών Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων (Τ4/Ι) ή
« Οδηγών, Μηχανοδηγών – Χειριστών Τ5» κ.λ.π.;
Γνωρίζουν οι αρμόδιοι της Δ.Ε.Η. ότι, για να απασχοληθεί έκτακτος μισθωτός ως χειριστής  ερπυστριοφόρων μηχανημάτων με
(καδοτροχό)» απαιτείται ρητά και κατηγορηματικά από τον Νόμο να είναι εφοδιασμένος με Άδεια «Μηχανοδηγού – Χειριστή»;

Με την πρόσληψη των συμμετασχόντων, με τα ελάχιστα, ελλιπή και «ελεγχόμενα» τυπικά προσόντα που απαιτούνται, ποιά θα είναι η θέση των αρμοδίων της Δ.Ε.Η. σε περίπτωση απευκτέου  ατυχήματος ;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα προκύπτουν από την «περίεργη» προκήρυξη της Δ.Ε.Η., με τις «περίεργες» ειδικότητες «φαντάσματα», με τις επικίνδυνες και δαπανηρότατες για την Επιχείρηση «αλχημείες», με αβέβαιες και «περίεργες» μελλοντικές μεθοδεύσεις.
Επειδή όμως σε κανένα από τα ερωτήματα δεν απάντησε η ΔΕΗ Α.Ε και το μόνο που κάνει επικαλείται και  υλοποιεί  το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πτολεμαΐδας  - Εορδαίας κλείνοντας  το μάτι στους ιδιώτες με την παροχή των αδειών χειριστού και  από αύριο να χαθεί η αποκλειστικότητα και Τεχνογνωσία που έχουμε ως ΔΕΗ, κάτι που δεν έχουν οι ιδιώτες.

Ζητούμε από εσάς να μας απαντήσετε εγγράφως εάν συμφωνείτε με το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πτολεμαΐδας  - Εορδαίας  κάτι που επίσημα η Διοίκηση της ΔΕΗ μας κοινοποίησε  εγγράφως.



ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ "EΝΩΣΗ"
 


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ -  ΘΕΟΧΑΡΗΣ K.                                                         
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΜΑΤΙΑΚΗΣ Ν.                                                       


                                                                      

                                                                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News