Dei Energy News

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Ερώτηση για το νέο θάνατο εργάτη στον ΑΗΣ
ΑγίουΔημητρίου, στην Κοζάνη, κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης καιΕλένη Γερασιμίδου. 

Το κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει: 
 «Ένας ακόμα εργάτης προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων από τα εργοδοτικά εγκλήματα. Συγκεκριμένα, ο συμβασιούχος εργαζόμενος στην εργολαβία καθαριότητας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου βρέθηκε νεκρός, μέσα στο χώρο εργασίας, χθες (28 Αυγούστου 2013). 
Η διάγνωση των γιατρών στο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου μεταφέρθηκε, ήταν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονική εμβολή. Ο νεκρός εργαζόμενος εργαζόταν στον καθαρισμό του λιγνίτη και της τέφρας, μια εργασία ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους πνεύμονες. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, πριν από λίγο καιρό, είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και οι γιατροί του είχαν συστήσει ξεκούραση και αποχή από την εργασία. Όμως, λόγω των πιεστικών οικονομικών προβλημάτων, συνέχισε να εργάζεται μέσα σε ανθυγιεινές συνθήκες, προκειμένου να μπορεί να θρέψει τη γυναίκα και τα δύο παιδιά του. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνονται οι χρόνιες καταγγελίες των εργαζομένων που καθημερινά δουλεύουν μέσα σε συνθήκες πλήρους έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
 Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται η εγκληματική πολιτική της ΔΕΗ και όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής δικομματικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που στο όνομα του ανταγωνισμού μειώνει το προσωπικό της επιχείρησης, προσλαμβάνει εποχικό, ανεκπαίδευτο και φθηνό εργατικό δυναμικό, είτε απευθείας είτε μέσω εργολάβων. 
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για: 
 Την άμεση και ολοκληρωμένη διερεύνηση του εργατικού ατυχήματος, την απόδοση των ευθυνών, την κάλυψη των νέων αναγκών της οικογένειας του νεκρού εργαζόμενου; 
Την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων για τη διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την προστασία των εργαζομένων στους εργολάβους και τη ΔΕΗ; 
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Άμεση προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και ταυτόχρονη κατάργηση των εργολαβιών και των ελαστικών σχέσεων εργασίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News