Dei Energy News

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Θα τιμωρηθεί κανείς στην ΔΕΗ για το μπλακ αουτ στη Σαντορίνη;


Μπορεί το ηλιοβασίλεμα και το φως των κεριών να έκαναν αυτές τις ημέρες τη Σαντορίνη ακόμη πιο ρομαντική, όμως, το μπλακ άουτ της ΔΕΗ έχει προκαλέσει εκτός από καταστροφές σε επιχειρήσεις και αλγεινή εντύπωση στο εξωτερικό. Ο πιο δημοφιλής ελληνικός προορισμός, που φέτος θα φιλοξενήσει περί τα 2 εκατ. τουρίστες, έμεινε χωρίς ρεύμα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Μια είδηση που έχει κάνει το γύρο του κόσμου κι ασφαλώς δεν είναι τιμητικό για τη χώρα.
Πέρα από το γεγονός ότι έγινε ένα ατύχημα, μια φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής ρεύματος στο νησί, αυτό που μένει είναι ότι η ΔΕΗ, η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας, δείχνει να μην έχει εναλλακτικά σχέδια για μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση. Και μόνο αστείες φαντάζουν οι προσπάθειες μεταφοράς τεράστιων γεννητριών προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Η ΔΕΗ, που τον τελευταίο καιρό γίνεται γνωστή μόνο όταν ζητά αυξήσεις 30% και 40% και ο κ. Αρθούρος Ζερβός, διαχρονικός πρόεδρός της, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Πώς από τη μια ζητούν να αυξάνονται τα βάρη για τους Έλληνες κι από την άλλη χρόνια τώρα να μην είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως αυτή της Σαντορίνης.
Βεβαίως, οι ευθύνες είναι διαχρονικές, πολλές διοικήσεις άφησαν τη ΔΕΗ χωρίς κρίσιμες επενδύσεις και τώρα μοιάζει με απαρχαιωμένη εταιρεία αν και είναι μονοπώλιο. Αλλά δε μπορεί από τη μια να ζητούν από τους πολίτες όλο και περισσότερα χρήματα για το ρεύμα κι από την άλλη να αφήνουν γυμνή τη ΔΕΗ. 
Οι ευθύνες της σημερινής διοίκησης είναι τεράστιες και θα πρέπει να καταλογιστούν. Το πιο τουριστικό μέρος της Ελλάδας δε μπορεί να αφήνεται στο έλεος των ερασιτεχνισμών και της αβελτηρίας κανενός. Αν δε μπορούν να διοικήσουν, ας παραιτηθούν, άλλωστε ο κ. Ζερβός είναι υπόδικος για παλαιότερη υπόθεση και παρ’ όλα αυτά μένει στη θέση του. Να θυμίσουμε επίσης ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου, το Δεκέμβριο του 2009, αλλά τέσσερα χρόνια τώρα είναι ακλόνητος. Γιατί άραγε;
Τέλος, επανέρχεται με τον πιο εμφατικό τρόπο και το δίλημμα αν η ΔΕΗ θα γίνει καλύτερη σε περίπτωση που ιδιωτικοποιηθεί ή αν παραμείνει στο Δημόσιο. Οι συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου έχουν να πουν κάτι;

 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News