Dei Energy News

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

"Καταδικάζουμε την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΕΕΝ  - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Νύχτα χτύπησε η χούντα της τρόικας και του κεφαλαίου με εισβολή των ΜΑΤ στις 4.30 το πρωί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Τις παραμονές της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διάλεξε η κυβέρνηση για να χτυπήσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και μαζί τους τη Δημοκρατία και την ενημέρωση για να μας θυμίσει ότι η δικτατορία δεν έφυγε το 73 αλλά παραμένει εδώ ολοζώντανη για να χτυπήσει κάθε φωνή, κάθε εκδήλωση των εργαζόμενων που θέλει να ανατρέψει τη μαυρίλα που επιβάλουν εδώ και τέσσερα χρόνια στον Ελληνικό λαό!

Καταδικάζουμε την ενέργεια αυτή και συνολικά την κυβέρνηση των δωσίλογων που έφεραν τη φτώχεια την ανεργία και το ξεπούλημα της χώρας.

Εκφράζουμε προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ την αγωνιστική Αλληλεγγύη των μελών μας και όλων των εργαζομένων της ΔΕΗ και της περιοχής μας!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας να περιφρουρήσουμε την δημόσια και ελεύθερη ενημέρωση  αλλά και τα δικαιώματα των εργαζομένων συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και της εισβολής των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο.



Ψωμί παιδεία ελευθερία

Εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία   



 Κοζάνη 7/11/2013
Το γραφείο τύπου


ΣΟΣ/ΔΕΗΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ:Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ


Καταγγέλλουμε την νέα αντιδημοκρατική εκτροπή της Κυβέρνησης που συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική της στέλνει - δέκα μέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου - τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που για μήνες αντιστέκονται στο παράνομο κλείσιμο του σταθμού.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζόμενων που αυτή τη στιγμή χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής.
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν πρέπει να φιμωθεί.
Όλοι ενωμένοι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Το Γραφείο Τύπου

ΑΣΣΕ-ΔΕΗ:Όλοι στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ να γίνει το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ του σήμερα

Η κυβέρνηση της αυθαιρεσίας και της καταστολής έστειλε τα ΜΑΤ

Είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ γιατί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ έχει παύσει να ισχύει λόγω λήξης του 40ήμερου.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ γιατί στοχεύει στην φίμωση της αντικειμενικής ενημέρωσης

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οδηγούν την χώρα σε περιπέτειες η μόνη ομαλή συνέχεια η πρόωρες εκλογές.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΑΥΡΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΩΡΑ



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Καταδικάζουμε την  επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα το πρωί στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όχι μόνο γιατί στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην εργασία, αλλά και γιατί συνιστά ένα βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία  και την ελεύθερη έκφραση.
Το έκτρωμα της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης και οι μεθοδεύσεις, που ακολούθησαν από την κυβέρνηση  για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το παραδίδουμε στην κρίση σας  και είναι άκρως αποκαλυπτικό για τις πραγματικές τους προθέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ρύθμιση, που έκανε την εμφάνισή της ως άρθρο σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας (!), – προσωρινή σύμφωνα με την κυβέρνηση - που εγκρίνει την εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών στην ψηφιακή τηλεόραση χωρίς την προκήρυξη αδειών και την υποχρέωση καταβολής τιμήματος, για τη χρήση συχνοτήτων με τεράστιο οικονομικό όφελος των καναλιών, που είναι ένα «δωράκι–σκάνδαλο» προς τους καναλάρχες με ενστάσεις αντισυνταγματικότητας και εν όψει του διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου της ψηφιακής τηλεόρασης.
Ούτε είναι τυχαία η χρονική στιγμή της επέμβασης, που συνιστά ένα επικοινωνιακό show εν όψει των «σκληρών» διαπραγματεύσεων, που διεξάγει η κυβέρνηση με την τρόικα και των νέων μέτρων που ετοιμάζουν.
Συνάδελφοι, η καθολική καταδίκη μας απέναντι στη σημερινή μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία είναι το ελάχιστο που απαιτείται, όπως και η αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News