Dei Energy News

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο δήμος Ηρακλείου καλείται να επιστρέψει στη ΔΕΗ 1,5 εκατομμύριο ευρώ!




Δικαστική απόφαση – βόμβα, αναμένεται να φέρει τα πάνω-κάτω στα οικονομικά του δήμου Ηρακλείου Κρήτης.

Το Διοικητικό Εφετείο Χανίων, ούτε λίγο ούτε πολύ, καλεί το δήμο Ηρακλείου να επιστρέψει στη ΔΕΗ το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, από καταβολή τελών κοινοχρήστων χώρων, που κακώς εδώ και 5 περίπου χρόνια κατέβαλε η επιχείρηση για τους στύλους της ΔΕΗ!
Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε επί θητείας Κουράκη, όταν ο δήμος..

Ηρακλείου δτράφηκε ενάντια στη ΔΕΗ, θεωρώντας πως κακώς η δημόσια επιχείρηση δεν πλήρωνε τέλη κοινοχρήστων χώρων στο δήμο για τους στύλους που χρησιμοποιεί σε δημοτικούς χώρους προκειμένου να παρέχει ρεύμα στους καταναλωτές. Το πρωτόδικο δικαστήριο δικαίωσε το δήμο Ηρακλείου, αναγκάζοντας μάλιστα τη ΔΕΗ να πληρώσει αρχικά το ποσό των 500.000 ευρώ και τα επόμενα χρόνια περίπου άλλο 1.000.000 ευρώ. Στην εν λόγω δικαστική απόφαση στηρίχτηκαν και άλλοι δήμοι, προχωρώντας σε ανάλογες προσφυγές κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.


Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και βέβαια ζητούμενο είναι πώς θα αντιδράσει και τι δρόμο θα ακολουθήσει νομικά από δω και πέρα ο δήμος.

Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση της ΚΕΔΕ αφού το θέμα απασχολεί και άλλους δήμους που κινήθηκαν δικαστικά κατά της ΔΕΗ.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News