Dei Energy News

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΔΜΗΕ:Κίνδυνος για ατομικές συμβάσεις εργασίας αν προχωρήσει η πώληση μετά τις εκλογές!

- Για να μην ξεχνάμε ότι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΠΑΣΟΚ στέλνουν εκατοντάδες εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ στα νύχια των ιδιωτiκών ξένων συμφερόντων. 
 - Κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ μετά τις εκλογές αν προχωρήσει η πώληση του 66% με τους μνημονιακούς νόμους να βρεθούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας ή ακόμη και σε διαθεσιμότητα βάση των ψηφισθέντων εργασιακών νόμων!!!

Να θυμίσουμε ότι η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΕΤΥΧΕ:




Ο ΑΔΜΗΕ με περιουσία 8 δισ. να κινδυνεύει να ξεπουληθεί έναντι «πινακίου φακής», της τάξεως των €350 εκ. και αυτό θεωρείται από την κυβέρνηση ως ένα (ακόμα …) success story! 
Παρά το γεγονός ότι το ποσό του 1,534 δισ. ευρώ, ως «επίσημη εκτίμηση της πάγιας περιουσιακής αξίας του ΑΔΜΗΕ», αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, κατά την ομιλία του στη Βουλή.
 Επίσης η εκχώρηση του ΑΔΜΗΕ στους ξένους ιδιώτες δηλαδή μιας υποδομής τεράστιας αξίας όχι μόνο από άποψη κόστους, αλλά και εθνικής σημασίας. Και μάλιστα μέσα σε συνθήκες μειωμένης εθνικής ανεξαρτησίας αποτελεί πράξη ισοδύναμη με εθνική προδοσία!
Τέλος δεδομένου ότι ο στρατηγικός επενδυτής θα προέρχεται πιθανότατα από το εξωτερικό, είναι πιο λογικό να υποθέσει κανείς ότι για την προμήθεια των πρώτων υλών, τη βιομηχανική κατασκευή του εξοπλισμού και την εγκατάστασή του, οι υποδομές της χώρας μας θα παίζουν δευτερεύοντα ρόλο έναντι των «βιομηχανικά προηγμένων» χωρών με τις οποίες θα συμπράττει κατά κανόνα ο ξένος επενδυτής και συνεπακόλουθα το απασχολούμενο ανθρώπινο δυναμικό θα είναι κυρίως αντίστοιχης προέλευσης. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιον πώς θα καταστεί δυνατή, όχι η αύξηση, αλλά έστω η διατήρηση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων που απασχολούνται σήμερα με την υλοποίηση των έργων ανάπτυξης του Συστήματος Μεταφοράς σε όλη την επικράτεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News