Dei Energy News

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΥΠΕΚΑ: Νέα όρια κατανάλωσης για το ειδικό τιμολόγιο υπηρεσιών αλληλεγγύης της ΔΕΗ


Στην αναπροσαρμογή των ορίων κατανάλωσης για τους φορείς που είναι ενταγμένοι στο ειδικό «Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης» προχώρησε το υπουργείο ΠΕΚΑ.
Αναλυτικότερα, με απόφαση που υπογράφεται από τον ίδιο τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, αλλάζουν τα κριτήρια και η διαδικασία ένταξης στο εν λόγω ειδικό Τιμολόγιο.
Σε απόφαση που δημοσιεύεται στο «Διαύγεια» επισημαίνονται τα εξής:

Το Άρθρο 2 της Υ.Α. Αριθ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.21/οικ.23824/23.12.2013 «Κριτήρια και διαδικασία ένταξης σε ειδικό «Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης»» (ΦΕΚ Β΄ 3274/23.12.2013), αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 2
Δικαιούχοι
1. Οι δικαιούχοι που εντάσσονται στο Τ.Υ.Α. πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις για κάθε μια κατηγορία:
α) Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Είναι ειδικά πιστοποιημένοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 2646/1998, φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας.
β) Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Είναι εκκλησιαστικά ιδρύματα τα οποία παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής σίτισης μέσω διατήρησης ειδικών προς τούτο χώρων (μαγειρεία, αίθουσες διάθεσης συσσιτίου).

γ) Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προνοιακού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

δ) Δ` ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, οι οποίες στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά συσσίτια).

Οι χρεώσεις, ως κατωτέρω, του Τ.Υ.Α. εφαρμόζονται για όλες τις κατηγορίες των δικαιούχων του Τ.Υ.Α. Η ένταξη στο Τ.Υ.Α. γίνεται για ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος και εφαρμόζεται για το σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης (για τα τιμολόγια με ζωνική χρέωση, εφαρμόζεται μόνο στις καταναλώσεις ημέρας) και έως τα αντίστοιχα όρια κατανάλωσης (κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης) που προβλέπονται ως κατωτέρω, ανεξαρτήτως κατηγορίας του δικαιούχου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος εμπίπτει σε τιμολογιακή κατηγορία για την οποία η έκδοση λογαριασμού είναι μηνιαία, τα όρια εφαρμόζονται αναλογικά, ήτοι υπο-τετραπλασιάζονται.
1. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης έως 1200 kWh, παρέχεται 70% έκπτωση επί της τιμής του ισχύοντος κάθε φορά τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο εκάστοτε δικαιούχος.
2. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης από 1201 έως 5000 kWh, το 70% της κατανάλωσης λαμβάνει έκπτωση 70%, ήτοι από 1201 έως 5000 kWh παρέχεται συνολικά έκπτωση 49% επί του ισχύοντος κάθε φορά τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο εκάστοτε δικαιούχος.
3. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης από 5001 έως 10.000 kWh, το 50% της κατανάλωσης λαμβάνει έκπτωση 70%, ήτοι από 5001 έως 10.000 kWh παρέχεται συνολικά έκπτωση 35% επί του ισχύοντος κάθε φορά τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο εκάστοτε δικαιούχος.
4. Για το κλιμάκιο τετραμηνιαίας κατανάλωσης από 10.001 kWh και άνω, δεν παρέχεται έκπτωση, ήτοι εφαρμόζεται η ισχύουσα τιμή του τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο εκάστοτε δικαιούχος.
Συγκεκριμένα, ως χρεώσεις του Τ.Υ.Α. ορίζονται οι τιμές του ισχύοντος κάθε φορά τιμολογίου του Προμηθευτή (ανταγωνιστικό σκέλος) με το οποίο τιμολογείται ο εκάστοτε δικαιούχος του Τ.Υ.Α. για τη χρέωση ενέργειας της ημερήσιας κατανάλωσης και έως το όριο που καθορίζεται ανωτέρω, μειωμένες κατά το ποσοστό ανά κλιμάκιο κατανάλωσης που ορίζεται ως ανωτέρω. Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται το ισχύον ανά δικαιούχο τιμολόγιο του προμηθευτή.
Άρθρο 2
Το άρθρο 5 της Υ.Α. Αριθ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.21/οικ. 23824/23.12.2013 «Κριτήρια και διαδικασία ένταξης σε ειδικό «Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης» (ΦΕΚ Β΄ 3274/23.12.2013) καταργείται.
Άρθρο 3
Έναρξη Ισχύος
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».


 http://energypress.gr/news/reuma/YPEKA:-Nea-oria-katanalwshs-gia-to-eidiko-timologio-yphresiwn-allhleggyhs-ths-DEH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News