Dei Energy News

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΗ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝΣτις 25 του Γενάρη γίνονται οι πιο κρίσιμες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Η 26η του Γενάρη θα είναι μια εντελώς νέα μέρα. Τα ψέματα τελειώνουν μαζί με την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και το μιντιακό σύστημα που τους στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια (με το αζημίωτο…φυσικά).
Η ψήφος του λαού θα είναι για πρώτη φορά τόσο ταξική, χωρίς τις κομματικές αγκυλώσεις και φραγμούς του παρελθόντος.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι νέοι και οι νέες έχοντας βιώσει τις πολιτικές των μνημονίων και διαβλέποντας τις ζοφερές προοπτικές που προοιωνίζονται, στρέφονται στο ΣΥΡΙΖΑ μαζικά, σαν τη μόνη..
εναλλακτική λύση και ελπίδα.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ, πέρα από τις τεράστιες περικοπές των αποδοχών μας έχουμε ζήσει καταστάσεις πρωτόγνωρες, που ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαμε διανοηθεί.
Η, άλλοτε κραταιά Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στήριγμα της Εθνικής Οικονομίας διαμελίστηκε, απαξιώθηκε και βυθίστηκε στα χρέη, σε όφελος μετρημένων στα δάχτυλα ιδιωτικών συμφερόντων. Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, η «Μικρή ΔΕΗ» και ο στρατηγικός επενδυτής για την  υπόλοιπη θα γινόταν γεγονός αν δεν τους προλάβαιναν οι εκλογές.
Η τιμή του ρεύματος εκτινάχθηκε στα ύψη-πλήγμα για το λαό και, γενικά, την εθνική οικονομία.
Οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης μέσα από τους νέους μνημονιακούς θεσμούς, αλλά και οι αφανείς, μέσω των κομματικών Διοικήσεων-ανδρεικέλων, όχι μόνο στραγγάλισαν κάθε ίχνος επιχειρηματικής λειτουργίας, αλλά και ζημίωσαν άμεσα τον Όμιλο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η περίπτωση της διαιτησίας για το Αλουμίνιο είναι χαρακτηριστική.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή ψήφισαν φωτογραφικές νομοθετικές διατάξεις, με κορυφαία τη διευκόλυνση των απατεώνων της ENERGA και της HELLAS POWER, να οριστικοποιήσουν τη ληστεία πάνω από 150 εκατομμυρίων από τη ΔΕΗ (ο καθένας φαντάζεται ποιοι θα τα μοιραστούν….).
Το εργασιακό μας μέλλον υπονομεύθηκε.  Ο νεοφιλελευθερισμός αντιμετωπίζει την ασφαλή εργασία με σχετικά αξιοπρεπείς αποδοχές σαν εμπόδιο στην «ανάπτυξη» όπως την αντιλαμβάνεται. Γι’ αυτό κατεδάφισαν το ασφαλιστικό μας σύστημα και το σύστημα υγειονομικής μας περίθαλψης.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΗΝ  ΠΙΟ ΑΝΤΙΛΑΊΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Αλλά τι περιμένουμε εμείς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;
1.       Διασφάλιση του εργασιακού μας μέλλοντος πράγμα που προϋποθέτει μια ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο, κραταιά και δυναμική.
2.       Επαναφορά του καθεστώτος των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων που κατάργησαν οι μνημονιακοί νόμοι.
3.       Διασφάλιση του ασφαλιστικού μας μέλλοντος, σύμφωνα με την ασφαλιστική μας περιουσία που είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.
4.       Αποκατάσταση του συστήματος της υγειονομικής μας περίθαλψης με άμεση επαναλειτουργία των πολυϊατρείων μας.
5.       Προσλήψεις: Μηχανικών – Επιστημονικού Προσωπικού – Τεχνικού Προσωπικού – εξειδικευμένου διοικητικού προσωπικού, ως προϋποθέσεις για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ με τη μαζική εισαγωγή της νέας γνώσης, τεχνολογίας και κουλτούρας της νέας γενιάς, και ως προϋπόθεση διατήρησης και μεταλαμπάδευσης της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και της εμπειρίας που χάνεται χρόνο με το χρόνο από τις συνταξιοδοτήσεις.
6.       Ματαίωση κάθε προοπτικής ξεπουλήματος της ΔΕΗ και των θυγατρικών της.
7.       Κατάργηση όλων των μέτρων νόθευσης της αγοράς Η.Ε., που λειτουργούν σε βάρος της ΔΕΗ και έχουν ανεβάσει την τιμή του ρεύματος στα ύψη.
8.       Περιορισμό της ανάθεσης εργασιών σε τρίτους, δήθεν για λόγους  κόστους, με αποτέλεσμα την πτώση της ποιότητας και τη διείσδυση ιδιωτών σε σοβαρούς στρατηγικής σημασίας τομείς της λειτουργίας του Ομίλου.
9.       Επαναπροσδιορισμό σχέσεων εταιρειών Ομίλου ΔΕΗ με ισχυροποίηση των δεσμών της μητρικής με τις θυγατρικές ώστε να λειτουργούν ως ένα ενιαίο αρμονικό σύνολο.
10.   Ριζική αλλαγή της ΡΑΕ και του ρόλου της, που μέχρι σήμερα δεν είναι παρά ένας μηχανισμός εξυπηρέτησης συμφερόντων και αντιλαϊκών πολιτικών.
11.   Έμπρακτη εφαρμογή της βασικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ που διατύπωσε ξεκάθαρα ο Αλέξης Τσίπρας: άλλο το κόμμα και άλλο το κράτος και η Κυβέρνηση. Αξιοκρατία, αποκλεισμός των κάθε είδους κομματικών παρεμβάσεων, επαναπροσδιορισμός των σχέσεων ΔΕΗ-κράτους, ώστε η ΔΕΗ και οι θυγατρικές της να λειτουργούν αποδοτικά ως Επιχειρήσεις και όχι ως γραφειοκρατικοί Οργανισμοί – παραρτήματα της Δημόσιας Διοίκησης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Αυτά πρέπει να είναι τα πρώτα, θεμελιώδη βήματα τόσο σε όφελος των εργαζομένων όσο και σε όφελος της ΔΕΗ αλλά και της Εθνικής Οικονομίας.
Η ΔΕΗ είναι το σημαντικότερο εργαλείο για το ξεπέρασμα της κρίσης και την ανάπτυξη της χώρας μας. Οι εργαζόμενοι σ’ αυτή είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο.
Από τις 26 του Γενάρη θα υπάρχει μόνο μια επιστράτευση: ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΗ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 25 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
                                                                           
   ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News