Dei Energy News

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα ΔΕΗ κατά ΛΑΡΚΟ

http://www.energypress.gr/
Συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η ΔΕΗ κατά της ΛΑΡΚΟ για συντηρητική κατάσχεση ύψους 39,2 εκ. Ευρώ, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος.
Η ΛΑΡΚΟ ισχυρίζεται ότι τα κονδύλια που ζητάει η ΔΕΗ δεν προέρχονται από ληξιπρόθεσμες οφειλές της, καθώς η υπόθεση εκκρεμεί στη ΡΑΕ, στην οποία έχει προσφύγει η ΛΑΡΚΟ, με καταγγελία της κατά της ΔΕΗ.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν κύκλοι της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, η Αρχή έχει εκδώσει απόφαση, με την οποία ορίσθηκε προσωρινή τιμή ρεύματος για τη ΛΑΡΚΟ 50 Ευρώ/MWh, ποσό σημαντικά μικρότερο από αυτό που τη χρέωνε η ΔΕΗ με τα τιμολόγιά της.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η ΛΑΡΚΟ διαμήνυσε σε όλους τους τόνους και δια των πληρεξουσίων δικηγόρων της, κ.κ. Τατιάνας Τσιρακοπούλου και Φίλιππου Φιλιππόπουλου, ότι τυχόν επιβολή συντηρητικής κατάσχεσης στην περιουσία της ΛΑΡΚΟ, είτε εις χείρας της, είτε εις χείρας τρίτων, δηλαδή στα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας που είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες, οδηγεί την Εταιρεία σε άμεση αδυναμία πληρωμών των υποχρεώσεών της, με αποτέλεσμα την παύση της λειτουργίας της, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται προ των πυλών η αποκρατικοποίησή της.
Αντίθετα, όπως ανέφεραν,  η ΔΕΗ όχι μόνο δεν διακινδυνεύει τυχόν απαιτήσεις της αλλά οφείλει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη ΛΑΡΚΟ, όπως επιβάλλει ο νόμος και η απόφαση της ΡΑΕ, ώστε να βρεθεί τιμή συμφέρουσα και για τις δύο Εταιρείες. Η απόφαση αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News