Dei Energy News

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αγωνιστική Ενότητα ΕΤΕ/ΔΕΗ :ΤΩΡΑ Αλλαγή Πορείας

 
 



ΤΩΡΑ Αλλαγή Πορείας
50οΓενικό Συμβούλιο ΕΤΕ/ΔΕΗ


Η νέα αύξηση της τιμής του ρεύματος υπηρετεί
τις ανάγκες κερδοσκοπίας του κεφαλαίου


Το 50ο Γενικό Συμβούλιο γίνεται στην πιο κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ αλλά και για όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας. Βρισκόμαστε στη μέση ενός ολοκαυτώματος εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Η κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας ( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), εκτελώντας της εντολές της εξωτερικής τρόικας(ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) διαλύει ότι άφησαν όρθιο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Παπαδήμιου. Η αντιλαϊκή καταιγίδα σαρώνει και τα ελάχιστα δικαιώματά μας.


Η πλειοψηφία της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) φέρει τεράστιες ευθύνες για τα όσα έγιναν και για τα όσα θα γίνουν. Συμφώνησαν μέσα από τους λεγόμενους«κοινωνικούς διαλόγους» στην ουσία των πολιτικών που χρεοκόπησαν την χώρα και καλλιέργησαν αντιλήψεις που καθιστούν το εργατικό κίνημα ανίκανο να υπερασπισθεί τις κατακτήσεις του, την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και την Δημοκρατία.Καμιά εμπιστοσύνη δεν τους έχουμε.


Οι πολιτικές αυτές των μνημονίων είναι μέρος των αντιδραστικών αλλαγών που γίνονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου.Το πετυχαίνουν μέσα από την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την μόλυνση του περιβάλλοντος, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων.


Οι δήθεν Εθνικοί στόχοι της παραμονής στο Ευρώ και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αποτελούν το όχημα για το πέρασμα των αντιλαϊκών τους επιλογών.


50ο Γενικό Συμβούλιο ΕΤΕ/ΔΕΗ


Ουδέποτε στην ιστορία της ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν έγινε να περάσουν 2,5 χρόνια χωρίς να γίνει Γενικό Συμβούλιο. Ουδέποτε στην ιστορία του σωματείου μας δεν έγινε πριν το Γενικό Συμβούλιο να μην υπάρχουν εισηγήσεις απολογισμού &προγραμματισμού και να μην γίνουν Γενικές συνελεύσεις στα παραρτήματα.

Τα φαινόμενα αυτά είναι χαρακτηριστικά της παρακμής του σωματείου για την οποία είναι υπεύθυνη η τρόικα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΑΔ που διαχειρίστηκε την ΕΤΕ/ΔΕΗ για πολλά χρόνια. Επίμονα καλλιέργησαν σε συνδικαλιστές και εργαζόμενους την υποταγή στις κυρίαρχες πολιτικές & την αναποτελεσματικότητα των αγώνων.


Παράγωγο αυτού του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού τους είναι ο κατακερματισμός της ΔΕΗ και η ιδιωτικοποίησή της, η έλλειψη προσωπικού και τα εργατικά ατυχήματα. Παράγωγο επίσης είναι και η κατασπατάληση των χρημάτων που υπήρχαν από τις εισφορές των μελών μας στο κύριο και στο απεργιακό ταμείο. Η έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής αποτυπώνει με ακρίβεια την έκταση της διαφθοράς και γι αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε.

Η Γενική Συνέλευση που πρόκειται να συγκληθεί μετά το τέλος του Γενικού Συμβουλίου θα κληθεί με μυστική ψηφοφορία να εγκρίνει την οικονομική διαχείριση του ΔΣ. Καλούμε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης να καταψηφίσουν τον Απολογισμό, τον Προγραμματισμό και την οικονομική διαχείριση προκαλώντας πρόωρες εκλογές νέου ΔΣ. Η σημερινή Διοίκηση είναι μέρος του προβλήματος και δεν μπορεί να βγάλει την ΕΤΕ από την παρακμιακή της τροχιά


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ


Η Αγωνιστική Ενότητα με την συγκρότησή της εκφράζει την θέληση κάθε μέλους της ΕΤΕ/ΔΕΗ για ένα άλλο σωματείο.

1. Σωματείο ταξικά και αγωνιστικά προσανατολισμένο που θα συμβάλλει στην ανατροπή των αντιδραστικών επιλογών της κυβέρνησης και της ΕΕ,

2. που οραματίζεται ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και με τα μέσα Παραγωγής Δημόσια, κοινωνικοποιημένα και με εργατικό έλεγχο.

3. Που θα έχει σε προτεραιότητα τα καθημερινά προβλήματα και ανάγκες του εργαζόμενου.

4. Που θα συγκροτεί και θα στηρίζει τα εργατικά συμβούλια και της Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε μονάδα

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Οι Νόμοι που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την ηλεκτρική ενέργεια επιβάλλουν το αμέσως επόμενο διάστημα την αύξηση της τιμής της KWH και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την πώληση του 17% που έχει μεταφερθεί στον ΤΑΙΠΕΔ & την πώληση πλειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ.

Οι επιλογές αυτές τους μόνους που εξυπηρετούν είναι τους ντόπιους και ξένους κεφαλαιοκράτες που θέλουν να κερδοσκοπήσουν στην Ηλεκτρική Ενέργεια.


Μπορούμε να τους σταματήσουμε συντονίζοντας την δράση μας με τα υπόλοιπα ταξικά και αγωνιστικά συνδικάτα για :



· ΔΕΗ Δημόσια και κοινωνικοποιημένη, αποκλειστικό Παραγωγό και Διανομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας,

· Την διασφάλιση των ασφαλιστικών μας παροχών,


ΜΠΟΡΟΥΜΕ μέσα από τον ενωμένο αγώνα της Εργατικής Τάξης

ΜΠΟΡΟΥΜΕ μέσα από την αλλαγή των σημερινών συσχετισμών στα συνδικάτα .

ΜΠΟΡΟΥΜΕ, το δείχνουν όπου οι εργαζόμενοι αγωνίζονται,

ΜΠΟΡΟΥΜΕ το δείχνει η ιστορία του συνδικάτου μας και του Εργατικού Κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News