Dei Energy News

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ!


Ανοιχτή επιστολή ΕΛΕΝΗΣ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.    
Απάντηση σε καταγγέλλουσα βουλευτή


ΦΟΒΟΥ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΦΕΡΟΥΣΑ
Αγαπητή Φωτεινή,
Δεν συστήνομαι μιας και  γνωριζόμαστε  καλά εδώ και 40 χρόνια.
Προσπερνώ τα περιττά γιατί  ο τόπος μας είναι μικρός και πολλοί  γνωρίζουν τι έκαναν π.χ. ο Παναγούλης, η Πιπιλή ή η Σπανοπούλου στη Χούντα, στη Μεταπολίτευση, στην Πολιτική, τη Δημοσιογραφία, την Κοινωνία.
Στο προκείμενο, λοιπόν: 
Ομολογώ ότι δε γνωρίζω τα κριτήρια  ή τις γνώσεις για  τις οποίες το Κόμμα σου, ανέθεσε σε σένα, μια νέα (και άρα “αθώα  του αίματος» ;;)  βουλευτή,  το ρόλο της αγορήτριας επί κορυφαίου για την Ελλάδα πολιτικού και οικονομικού ζητήματος,  όπως  ο Προϋπολογισμός του 2013.
Ακούγοντας σε, πάντως, δεν γίναμε σοφότεροι. Κατανοήσαμε, όμως, τους λόγους σκοπιμότητας.
Σε μια στιγμή που η λαϊκή οργή για τα  αντιλαϊκά μέτρα κοχλάζει εναντίον σας,  εσύ  Σας  έχρισες ήρωες. Και ανέλαβες να Σας παρουσιάσεις στο Λαό ως  αυτούς, που «αντισταθήκατε» στις συντεχνίες. Τόσο, ώστε να απειλήστε τώρα,   γιατί πράξατε οι …ατρόμητοι  το (κομματικό σας) καθήκον! Τι  απαράδεκτο θεατρικό μονόπρακτο!  
Ο αγοραίος  δεκάρικος  που εκφώνησες ωρυόμενη  από το κορυφαίο βήμα της  Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας δεν τιμά κανέναν και σίγουρα δεν συμβάλει στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο τον οποίο  έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία  στις τραγικές ώρες, που όλοι ζούμε.
Καθώς, όμως,  με καταγγέλλεις ως.... "Παναγούλη της Δημοσιογραφίας" (!)   ομολογώ ότι είμαι σε δύσκολη θέση.
Τι πρέπει να κάνω; Να σε αποκαλέσω ,με τη σειρά μου, «Τράγκα της Πολιτικής»; Κινδυνεύω να μου θυμώσει ο Χατζηνικολάου!
Να σε μηνύσω  για  ηθελημένη συκοφαντική δυσφήμιση ή να  σε ευχαριστήσω για αδόκητη  πολιτική διαφήμιση;
Στην πρώτη περίπτωση κωλύομαι  από σεβασμό στη μνήμη της Αθηνάς Παναγούλη, της Μάνας,   που γνώρισα προσωπικά, αφού  ξημερώματα εκείνης της Πρωτομαγιάς κάλυψα το ρεπορτάζ θανάτου του Αλέκου της, εργαζόμενη στη νυχτερινή βάρδια της ΑΥΓΗΣ.
 Στη δεύτερη  περίπτωση θα μπορούσα να  σε... τιμολογήσω και να καταβάλω στο Ταμείο μας Αγγελιόσημο, αφού ούτε το Κράτος, που υπηρετείς "ατρόμητη", ούτε ο εργοδότης σου, η Βουλή, καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές για τους 18 βουλευτές δημοσιογράφους, που διπλοασφαλίζονται για διπλές συντάξεις με ειδικές διατάξεις ...  Γνωρίζεις επιπλέον ότι  οι εργοδότες ΜΜΕ  και το Κράτος δεν εισφέρουν στα Ταμεία μας. Το αποσιωπάς όμως και επιτίθεσαι από βήματος Βουλής σε πολίτη, ζητώντας μάλιστα την άδεια γι΄ αυτό του Προέδρου της Βουλής (Α.Π. 2609/2-11-2012) και την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ζητάς ακόμη προστασία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και περιπολικό για να σε συνοδεύσει στο Ταμείο σου, με χρέωση των φορολογούμενων πάλι φαντάζομαι. Τέτοιος πανικός για ένα Τιτίβισμα, για ένα αδειανό πουκάμισο, για μια Ελένη…
Δεν έπεισες, βέβαια  κανέναν ότι  δεν φοβάσαι ΦΩΤΕΙΝΗ!                                   
Ή, μήπως, να σε λέω ΣΚΟΤΕΙΝΗ; 
Μόνο  τυφλός  δεν θα έβλεπε τον  σκοτεινό φόβο στα μάτια σου.   Μόνο ηλίθιος δεν θα καταλάβαινε το κάκιστο  επικοινωνιακό προσωπικό ή  και Κομματικό  ρόλο, που ανέλαβες να παίξεις, από του βήματος της Βουλής.   Γιατί από κανέναν, ούτε φυσικά από μένα, δεν απειλήθηκες! Ψεύδεσαι προκειμένου  να χτίσεις  την εικόνα μιας αθωότητας που δεν έχεις.  ΕΣΥ βάφτισες  την κομματική σου ψήφο  ηρωισμό. ΕΓΩ τη λέω αμαρτία.  Κι ο Σαββόπουλος Δέντρο....
ΔΗΜΟΣΙΑ , λοιπόν, ΑΠΑΝΤΩ:
• Στην "ατρόμητη"  ΦΩΤΕΙΝΗ  :  Να φοβάσαι το Θεό που πιστεύεις, τον Λαό που οφείλεις να υπηρετείς βουλευόμενη ΕΛΕΥΘΕΡΑ κι όχι Κομματικά   (ΑΡΘΡΟ 60 του Συντάγματος) και τη Συνείδηση σου !
• Στην "αρχαία"  Νεοδημοκράτισσα και «νεόκοπη» (από το 2007!) βουλευτή ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ  ό,τι  απαντούσα και στους παλιούς μου συντρόφους του ΚΚΕ εσωτ. : Στη γραμμή  του Κόμματος κάποιος είναι αόμματος !
Στην από το 2000  συνταξιούχο δημοσιογράφο  της ΕΣΗΕΑ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΙΠΙΛΗ ότι όχι μόνο ΔΕΝ  χρυσοπλήρωσε το Ταμείο μας, όπως κραυγάζουσα ψευδώς υποστήριξε, αλλά χρυσοπληρώθηκε από αυτό στο υπερπολλαπλάσιο  των εξαιρετικά  λιγοστών εισφορών  που κατέβαλε κατά τη διάρκεια του  σύντομου, (17ετούς) πραγματικού Ασφαλιστικού της βίου. (Κάθε στοιχείο στη διάθεση του Προέδρου της Βουλής).
• Στο άμεσο  μέλος του ΕΔΟΕΑΠ με Α.Μ.1851  απαντώ ότι ΕΜΜΕΝΩ  σε όσα δημόσια και επώνυμα είπα  στο Τwitter (1/11): «Δημοσιογράφοι βουλευτές της Ν.Δ. που ψηφίσατε την τροπολογία Στουρνάρα ευθύνεστε για την κατάντια του ΕΟΠΥΥ. Μην ξαναπατήσετε στο Ταμείο μας» και  από τη συχνότητα του nova sport-fm (4/11):
"Σέβομαι την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, το Δικαίωμα και την ψήφο όλων των Ελλήνων βουλευτών. Οι 9 συνάδελφοι  δημοσιογράφοι, βουλευτές   της  ΝΔ που ψήφισαν για την ένταξη δημοσιογραφικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, όμως,  να μην τολμήσουν να πατήσουν για φάρμακα στο Ταμείο μας. Αν έχουν φιλότιμο, εννοείται... Επέλεξαν ΕΟΠΥΥ! Δικαίωμα τους. Εργάζονται για τη Βουλή .Έχουν, λοιπόν, Ταμείο. Δεν  χρειάζονται το Ταμείο της συντεχνίας Τύπου! Ανήκουν στη συντεχνία των βουλευτών... Είπα χαρακτηριστικά και το ΞΑΝΑΛΕΩ: "Στη Βουλή, όπως και στη Ζωή οφείλουν να αποφασίσουν: ή ΠΑΠΠΑΣ - ΠΑΠΠΑΣ ή ΖΕΥΓΑΣ - ΖΕΥΓΑΣ ".
Αυτά συνιστούν απειλή και ύβρη; Με αυτά καταγγέλεις ότι  «απειλήθηκες» Φωτεινή Πιπιλή; Και βγήκες σαν άλλη  Μαντώ  Μαυρογιαλούρου να με καταγγείλεις εκεί  που δεν είχα τη δυνατότητα, ούτε να παρευρίσκομαι, ούτε να απαντήσω; 
• Στη φίλη  της νιότης μου, λοιπόν, απαντώ : Τα στερνά τιμούν τα πρώτα!
ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗ ΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ, Φωτεινούλα. Σε αντίθεση με σένα, εγώ ψηφίζω και ψηφίζομαι και με την ΛΟΓΙΚΗ και με την  ΚΑΡΔΙΑ!
Το απεύχομαι, αλλά αν τυχόν  αρρωστήσεις  θα είμαι  πάντα δίπλα σου, ακόμη αν παρ΄ ελπίδα,  ο ΕΟΠΥΥ ή το Ταμείο μας δεν  θα έχει φάρμακα για σένα.
Γιατί  εγώ εργάστηκα 40 χρόνια σκληρά και κατά κοινή ομολογία αποτελεσματικά, μηδέποτε κρατικοδίαιτη ,γιατί δεν ανήκω σε κανένα Κόμμα και καμία συνδικαλιστική παράταξη γιατί πιστεύω στην Ελλάδα ΟΛΩΝ των Ελλήνων, στην Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Δημοκρατία.
Ως Πρόεδρος του Ταμείου μας, βεβαίως, θα επιμείνω στο να προσέλθουν στην Ελληνική ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ οι πρωταίτιοι για το ληστρικό κούρεμα   των αποθεματικών μας και μαζί, της περιουσίας ΟΛΩΝ των ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας μας, την 9η Μαρτίου 2012. Εκεί ,ναι!                                                                              
Να με φοβάσαι ότι "θα σε καταγγείλω πονηρή πολιτευτή".... 
Φυσικά, εσύ θα πρέπει να πεις  στους Έλληνες πολίτες ότι η επικουρική σου σύνταξη είναι  μεγαλύτερη από  τον κατώτερο   γλίσχρο μηνιαίο μισθό Έλληνα φορολογούμενου ενάντια στο Μέλλον του  οποίου άφοβα ψηφίζεις στη Βουλή, παίρνοντας του Μέτρα για θάνατο και όχι για ζωή!
Το παραλείπεις κι αυτό, όπως παρέλειψες να πεις ότι  η δημόσια διαφωνία μου δεν αφορούσε  στην ψήφιση του Μνημονίου ή του Προϋπολογισμού, αλλά στην καταψήφιση από την πλειοψηφία ( 143/136)   της Βουλής,  της τροπολογίας Στουρνάρα για την κατά συρροή ένταξη όλων  των υγιών Ταμείων της χώρας στον βαριά άρρωστο ΕΟΠΥΥ.
Αυτό ψηφίσατε (31/10) κατά κομματική συνείδηση  οι 9 συν 127, (136) βουλευτές!  Αυτή την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ  ΚΑΤΩ! Δηλαδή, όλοι οι Έλληνες στο υπόγειο! Δεν είπες, όμως, ότι αυτό αφορά  σε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους ή και άνεργους, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους, φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, τραπεζικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους περιοδικών, εφημεριδοπώλες, τεχνικούς Τύπου όλης της χώρας και φυσικά τις οικογένειες τους. «Λίγοι συνδικαλιστές  στους διαδρόμους  και  μειοψηφίες, όπως οι δημοσιογράφοι και οι υπάλληλοι της Βουλής», σε ενόχλησαν!
Σου γράφω χαιρετίσματα, λοιπόν  και σου λέω ότι στην αφόρητα απλοϊκή ,  δήθεν καταγγελτική και προκλητικά διχαστική  ομιλία σου ΠΡΟΣΒΑΛΕΣ: 
  Πλήν Αθηναίων,  όλους τους Έλληνες  που τόλμησαν να διεκδικήσουν νοσοκομείο, πανεπιστήμιο και πλακόστρωτα (!) στα χωριά τους. ( Σύμφωνα με την απλοϊκή  «πολιτική» σου άποψη, αυτός είναι ο λόγος κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας! )
Τη νέα σου συντεχνία , τους Έλληνες βουλευτές  καθώς απέδωσες  ευθύνες συνολικά  στη Βουλή της μεταπολίτευσης ,δηλαδή και στο Κόμμα σου! 
Εκατοντάδες χιλιάδες  Έλληνες που (και) με την ψήφο σου εντάσσονται  στον άρρωστο  ΕΟΠΥΥ.  
Έλα στα συγκαλά σου Φωτεινούλα!  Σε «απειλήσαμε» και ανέλαβες εργολαβικά να εκπροσωπήσεις και να ηρωοποιήσεις:
- τους 136 που ψηφίσατε (31/10) την κατάπτυστη τροπολογία Στουρνάρα,
- τους 153 που ψηφίσατε (7/11) τα προαπαιτούμενα Μέτρα και
- τους 167 που ψηφίσατε (11/11) τον Μνημονιακό Προϋπολογισμό.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ....ΚΑΛΟ ΜΑΣ!
Άντε σύρε στο  καλό σου κοπέλα μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News