Dei Energy News

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ

Απόσπασμα από το ενημερωτικό δελτίο του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ του Ομίλου ΔΕΗ , Ι Καραβασίλη. 

 - Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο εμφανίζονται στα ΜΜΕ δημοσιεύματα περί πώλησης μονάδων, για «μικρή» ή «μεγάλη» ΔΕΗ κλπ. Μετά τη δικαίωση της ΔΕΗ Α.Ε. από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (προσφυγή για τους λιγνίτες, 2008-2009-μεγάλη επιτυχία της Επιχείρησης), έφυγε προς το παρόν από το τραπέζι των συζητήσεων η πώληση των λιγνιτικών μονάδων, το γνωστό 40% άνοιγμα λιγνιτών στους ιδιώτες. 
- Υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα λιγνίτη που μπορούν αν θέλουν οι ιδιώτες να επενδύσουν στην ενέργεια. Μπορεί η κυβέρνηση να επεξεργάζεται διάφορα σενάρια μετά την απόφαση της Βουλής για το 17% μετοχοποίησης που τώρα διαχειρίζεται το ΤΑΥΠΕΔ. Στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. δεν αναπτύχθηκε καμία συζήτηση για «μικρή» ή «μεγάλη» ΔΕΗ κλπ.
-  Επίσης δεν αναπτύχθηκε καμία συζήτηση για μειώσεις μισθών και ενιαίο μισθολόγιο. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ Α.Ε. έχουν υποστεί εδώ και δύο χρόνια μισθολογικές μειώσεις από 35% έως και 50%. Είναι εργαζόμενοι που παράγουν το προϊόν της ηλεκτρικής ενέργειας σε δύσκολες μάλιστα συνθήκες και καλά θα κάνουν οι κυβερνώντες να το εμπεδώσουν επιτέλους. 
 - Ως Επιτροπή ορισμένη από το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. διασφαλίσαμε το μισθό των αποσπασμένων συναδέλφων στο ασφαλιστικό ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ-ΤΑΥΤΕΚΩ-ΕΟΠΥΥ να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Πρώτοι οι συνάδελφοι ΔΟ2 επιστρέφουν στη Μητρική ΔΕΗ σύμφωνα με τις ανάγκες της Επιχείρησης. Στη συνέχεια θα επιστρέψει και το υπόλοιπο αποσπασμένο προσωπικό. Αυτή είναι η απόφαση του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Dei Energy News

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Dei News